Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Aicinām uz dzemdību sagatavošanas kursiem Māmiņu Klubā

11. Apr 2014, 10:50 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Lai arī mazuļa dzimšana ir dabīgs process un mums pašiem būtu jānojauš kā viss notiks, drošības sajūta, ka mēs spēsim piedzemdēt, mēs nebaidīsimies to darīt, ir ļoti svarīga. Tāpēc došanās uz topošo vecāku skolu ir iespēja apjaust pienākumus, ar kuriem būs jātiek galā, tas ir liels atbalsts tuvojoties lielajam notikuma. Piesakies dzemdību sagatavošanas kursiem Māmiņu Klubā pa tālruni 67350750!

Ko vecāki iemācās dzemdību sagatavošanas kursos?

Vecāku skolas uzdevums ir iemācīt, kā atrisināt elementāras dzīves situācijas- kā apģērbt bērniņu, ko darīt, ja viņš raud jau 3. stundu, kā likt pie krūts pēc pieprasījuma vai režīma, kā arī kā sagatavoties nozīmīgajam notikumam- dzemdībām.

Pavisam kopā Māmiņu Kluba vecāku skolā ir iespēja piedalīties 4 lekcijās – par veselīgu grūtniecību, dzemdību pozām, atsāpināšanu, elpošanu, dzemdību vietas izvēli, krūts zīdīšanu un jaundzimušā aprūpi. Pēc tam ir iespēja saņemt zīmodziņu mātes pasē, kas ļauj dzemdībās piedalīties mazulīša tētim, taču par to nozīmīgāka ir iegūtā informācija, kura noderēs, rūpējoties par bērniņu.

Veselīga grūtniecība un veiksmīgas dzemdības

Grūtniecības un dzemdību lekcijās topošie vecāki uzzina atbildes uz tādiem jautājumiem kā "Kā izvēlēties dzemdību vietu? Vai ir nepieciešams slēgt līgumu ar vecmāti?Kādas pozas izvēlēties, lai dzemdību process būtu mazāk sāpīgs? Vai atsāpināšanas izvēlēšanās nevar radīt negatīvas sekas uz mazuli? Kāda ir partnera loma dzemdībās?". Kā atzīst vecmātes, ir bijuši gadījumi, kad jaunie vecāki pasaka paldies, jo bez ārstu palīdzības viņu to nevarētu izdarīt. Svarīgi, lai pēc kursiem un pēc dzemdībām vecāki varētu pateikt – mēs to izdarījām.

Jaundzimušā aprūpe no A līdz Z

Savukārt kā rūpēties par mazulīti – kā viņu apkopt, cik bieži vannot, kā zināt vai viņam nekas nekaiš, ir iespēja uzzināt  jaundzimušās lekcijās.Lekciju laikā uzzināsi, kā veikt rīta tualeti, kā apkopt nabiņu, kā iztīrīt actiņas, ādas krokas, apkopt degunu. Māmiņas un tētis uzzinās arī noderīgu informāciju par to, kā pareizi mazgāt dupsi mazulim, cik bieži un kā vannot. Turklāt topošie vecāki iegūs arī tik ļoti nepieciešamās atbildes uz saviem jautājumiem. 

Krūts zīdīšanas skola

Viena no nopietnākajām jauno vecāku nodarbēm ir mazuļa barošana. Lai mums būtu pilnīga skaidrība un apziņa, ka mēs spēsim barot ar krūti, krūts ēdināšanās speciālisti spēj daudz pastāstīt par krūts zīdīšanu un spēj minēt daudz un dažādus piemērus. Viens no tādiem tika minēts arī Vecāku skolas nodarbībā: „Māsiņa ir piekususi, varbūt diennakti strādājusi un grib klusumu nodaļā, viņa atver durvis un saka – ko jūs kliedzināt bērnu, jums taču nav piena, dodiet maisījumu! Ko dzird mamma? Mamma dzird – man diagnosticēja, ka man nav piena. Mamma skrien glābt sava bērna dzīvību, skrien pēc maisījuma un nemaz nepadomā – pa, pa, pa, vai tad māsiņa pajautāja, kas te notiek, vai viņa pielika bērniņu pie krūts? Nē, viņa vienkārši pateica – klusumu nodaļā.” Tāpēc vienmēr svarīgi ir trīs reiz apdomāt un nodaļā palūgt padomu, nevis rīkoties emociju vadītām!

Tāpat 2 stundu ilgā nodarbībā pasniedzēja pastāstīs par krūts zīdīšanas tehnikām, mātes piena veidošanos, psiholoģisko pamatojumu, lai zīdīšana noritētu veiksmīgi. Turklāt pasniedzēja pastāstīs arī par zīdīšanas palīglīdzekļiem un ievadu mākslīgajā ēdināšanā, ja mammas piens neskatoties uz visām pieliktajām pūlēm tomēr nav. 


Kādi pasniedzēji pasniedz dzemdību sagatavošanas kursus Māmiņu klubā?

Māmiņu kluba kursus veidojot, aicinājām par pasniedzējām vadošās ekspertes no dažādām Latvijas dzemdību nodaļām un iestādēm - tā teikt, lai ir plaša un aptveroša informācija viena kursa ietvaros. Tas īpaši noderīgi tiem vecākiem, kas vēl nezina, kur tieši dzemdēs - tā ir lieliska iespēja satikt speciālistus, kas pastāsta katrs par savas pārstāvētās dzemdību iestādes atšķirībām un priekšrocībām.

Apmeklējot MK dzemdību kursus, viena lekciju kursa ietvaros Tu vari satikt dažādu dzemdību nodaļu vecmātes un speciālistes un viena kursa laikā uzzināt visu nepieciešamo informāciju par šīm iestādēm, lai izdomātu, kur un kā labāk dzemdēt tieši Tev!

Aicinot lektorus-pasniedzējus Māmiņu Kluba Vecāku skolā, ņēmām vērā arī savu ilgus gadus esošo filmēšanas pieredzi dzemdību iestādēs un tur esam noskatījuši patiešām izcilas speciālistes, kas tiek augstu vērtētas gan no savu kolēģu, gan vecāku puses.

20130130125913-31807.jpg

Cik ilgā laikā var iziet Māmiņu Kluba dzemdību sagatavošanas lekciju ciklu? Vai ir iespējams individuāls plāns?

Māmiņu Kluba Dzemdību sagatavošanas kursi ilgst 4 nedēļas. Bet ko darīt, ja dzemdības paredzētas jau pavisam drīz, bet nav iespējams gaidīt 4 nedēļas, lai izietu visas lekcijas? Protams, ka ir risinājums! Sastādīsim individuālu plānu!

Risinājums ir vienmēr, arī šādos gadījumos, kad nav iespējams iziet dzemdību sagatavošanas kursus 4 nedēļu garumā, cik ilgi notiek Dzemdību sagatavošanas kursu cikls.

Tā kā Māmiņu Klubā dzemdību sagatavošanas kursi notiek katru darba dienas vakaru, ir ērti izveidot tieši Tev piemērotu individuālo plānu un tad iespējams iziet kursus pat mazāk kā 2 nedēļās! Vienīgais ir tas, ka lekcijas apmeklēsiet pie dažādām grupām. Tomēr arī šo it kā trūkumu var pavērst par priekšrocību, jo iepazīsi daudz vairāk topošos vecākus :)

Tātad, ja zini, ka dzemdību sagatavošanas kursus vēlētos iziet ātrāk, zvani uz            67350750       darba dienās no 10 līdz 17 un piesakies uz dzemdību sagatavošanas kursiem! Sastādīsim tieši jums piemērotu plānu!

20130130125936-43838.jpg

Vai var izvēlēties tikai vienu nodarbību, ja pārējās nav aktuālas?

Varēt var visu! Arī sastādīt individuālu nodarbību grafiku. Mums bieži ir tādas situācijas, ka vecāki attopas par kursiem vien dažas nedēļas pirms dzemdībām. Tad nāk talkā lielie kombinatori no skolas administrācijas un sastāda ātro plāniņu, kā iespējams kursus iziet ne mēneša, bet nedēļas laikā. Mēs taču zinām, kādas mēdz būt grūtniecītes un ja vajag ātri, tad izdarīsim!

Var izvēlēties arī tikai kādu no lekcijām, piemēram, daudzas zvana tieši par krūts zīdīšanas lekciju pie Diānas Zandes -protams, var apmeklēt tikai vienu sev interesējošo lekciju, taču par to diemžēl netiek dots zīmogs mātes pasē. Dzemdību sagatavošanai pārim tomēr ir zināmi standarti.

Kādos apstākļos notiek Māmiņu Kluba kursi un cik bieži?

MK dzemdību kursu telpas atrodas Rīgā, Vīlandes ielā 1 - tas ir klusais centrs, uz Elizabetes un Vīlandes ielas stūra. Kursu lekcijas notiek 2.stāvā Kluba telpās, kamīna zālē. Vienā reizē kopā grupā piedalās ne vairāk kā 10-12 pāru. Kursu laikā mēģinam rast ērtākos sēdēšanas paņēmienus, uz spilveniem vai krēslos. 

Lai nebūtu tik grūti koncentrēt 2 stundas savu uzmanību bērnkopībai, ieturam kafijas pauzītes ar cepumiem, kafiju, tēju, papļāpājam, sapazīstamies savā starpā.

Dažkārt grupas biedri sadraudzējas un vēl pēc dzemdībām turpina kontaktēties.

 

20121024144806-84353.jpg

Cik maksā Māmiņu Kluba dzemdību sagatavošanas kursi?

Māmiņu Kluba Dzemdību sagatavošanas kursi maksā 15 lati par nodarbību, ja nāc kopā ar partneri. Maksa par nodarbību apmeklēšanu, ja nāc viena, ir 10 lati par nodarbību.

Ja pāris apmeklē dzemdību sagatavošanas kursus dienas grupā, maksa par lekciju pārim ir 10lati.

Kopā jāapmeklē 4 nodarbību cikls (topošajam tētim obligāta ir 1. un 4.lekcijas apmeklējums par grūtniecības veselīgu norisi un par dzemdībām). Bet par kvalitatīvu informāciju tas taču nav daudz, vai ne? Tāpēc vienmēr priecājamies satikt topošos tētus arī jaundzimušā aprūpes un krūts ēdināšanas lekcijās!

PIESAKIES UZ DZEMDĪBU SAGATAVOŠANAS KURSIEM ŠEIT!

Dzemdību sagatavošanas kursi dienas grupā!

Vairāk informācijas pa tālruni 67350750!

20131121112723-39872.jpg