34.nedēļā moka aizcietējumi

34.nedēļā moka aizcietējumi

24. Aug 2012, 17:30 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Grūtniecības pēdējā trimestrī topošās māmiņas uzturam vajadzētu pievērst pēc iespējas lielāku uzmanību uzturam, lai neveidotos aizcietējumi.Uz topošās māmiņas jautājumu par aizcietējumu atbild medicīnas sabiedrības „ARS” ginekoloģe Kristīne Strazdiņa.

 

Jautājums: Mani uztrauc viens jautājums - man ir tāda problēma, ka nevaru aiziet normāli uz tualeti, jo moka aizcietējumi. Patlaban esmu 34 grūtniecības nedēļā un pēdējā laikā, kad eju uz tualeti, iznāk stingrāk spiest, un tā rezultāta man sāk izdalīties no maksts rozā izdalījumi – tā kā smērējas. Gribēju jautāt, vai tas var apdraudēt mani vai manu mazuli? 

 

Atbild medicīnas sabiedrības „ARS” ginekoloģe Kristīne Strazdiņa:

Ja parādās smērējoši izdalījumi no dzimumceļiem, noteikti vajadzētu atrādīties savam ārstam, lai veiktu papildu izmeklējumus un pārliecinātos, ka viss Jums un mazulim ir kārtībā. Tāpat ar ārsta palīdzību varēsiet risināt nepatīkamo problēmu ar aizcietējumiem. Piemēram, ieturēt diētu, izvairoties no produktiem, kas veicina aizcietējumu veidošanos, vai arī lietot vēdera izeju veicinošus līdzekļus, kurus Jums vajadzības gadījumā ieteiks ārsts.

 

Uzdod savu jautājumu, rakstot uz kristine@maminuklubs.lv!

•  ātri

•  maigi

•  vienkārši

 

 

Microlax® atdala ūdeni, kas saistītā formā pietiekamā daudzumā  sastopams pat blīvos aizcietējumos. Rezultātā aizcietējuma masa kļūst mīksta un tiek normāli izvadīta ārā.

 

Iedarbojas 5 līdz 10 minūšu laikā.

 

IESPĒJAMĀS BLAKUSPARĀDĪBAS

Ilgstoša Microlax mikroklizmu lietošana var izraisīt taisnās zarnas iekaisumu. Atsevišķos gadījumos var rasties alerģiska reakcija.