[11] Ar atgriešanos... Un laimīgiem jaunumiem!

[11] Ar atgriešanos... Un laimīgiem jaunumiem!

04. Sep 2017, 13:25 [BEZsaistē] Rasa Vītola [BEZsaistē] Rasa Vītola

Tie bija fantastiski 3 vasaras mēneši, kas mūs uzlādēja, kas deva mums mieru un prieku, kas ļāva aizmirst ikdienu un būt kaut kur zaļā pļavā, pie upes un baudīt līdz reibst galva. Tie bija mēneši, kad varēju atslēgties no rutīnas. Bet ja godīgi, augusta pēdējās nedēļas jau sailgojos… 

Esam labi pavadījuši 1. Septembri un pirmā mācību diena it klāt. Viesturs šorīt itin priecīgs gatavojās bērnu dārza dienai. “Un tur būs draugi… un tur būs audzinātāja… un es spēlēšos…”, kamēr ģērbju mazo tarkšķi, vārdi birst kā no pārpilnības raga. “Braucam!”, Viesturs priecīgs sauc.

Viesturs grupā iesoļo ar pārliecību. Ne asaras. Iedod buču un iesteidzas spēlēties. Neticu savām acīm, pagājušā gada raudas un ilgā atvadīšanās ir aizmirsusies. Cerams tā arī paliks un bērnu dārzs nebūs vairs tik liels bieds no rītiem. 

Atgriežos mājās, satieku uz trepēm vienu pavisam samiegojušos, izspūrušu un pidžammā. Omi piedāvā kopā pavingrot, bet mošķītis savēkšķ seju un papurina galvu. “Pārslas!”, atskan īsa atbilde. Tad nu ēdam brokastis. 
Tā kā mazbrālis šodien ir bērnu dārzā, varam pa ilgiem laikiem izbaudīt divvientulību. Alberts dosies uz bērnu dārzu, kad būs notikusi sēde un tiks izstrādāts individuālais mācību plāns, šogad ceram uz asistentu grupā vai vismaz papildu atbalstu… Rīt lielā diena, kad došos par šīm lietām runāt. Kamols kaklā un galvā visādi varianti un domas šaudās. Kluss un cerīgs čuksts galvā, “gan jau būs labi…”

Blogā vēl nav bijis par šo ieraksts, bet jā… Vasarā mūsu ģimenei nesusi pārmaiņas. Ar nākošā gada janvāri gaidām papildinājumu mūsu ģimenes sastāvā. Esmu iepunčojusies 2. trimestrī (šodien 19 nedēļas un 3 dienas). 

Kad uzzināju, biju mērenā šokā. Jā, pārsteiguma bēbis. Tomēr ar visu, jūtu ka šai grūtniecībai esmu daudz gatavāka, kā pirms 5 gadiem. 

Lielie brāļi ziņu uzņem ar mieru, pat Alberts saprot ka puncis ir sasaistāms ar vārdu “bebītis”. Esmu rādījusi dažādas bildes un video, turklāt telefonā turu mobilo aplikāciju (Ovia Pregnancy), kurā katru nedēļu var redzēt cik bebuks liels, salīdzināt plaukstas izmērus un dažādas bildītes, kas ļoti palīdz pie stāstīšanas procesiem. Tik mīļi, kad Alberts pienāk pie manis un paglauda vēderu. 

Viesturs tagad pat ņem un nēsā pa māju bebīša leļļuku, dod ēst un runājas ar to. Stāstu viņam, ka mazais bebītis gan nevarēs vēl ar viņu spēlēties un Viesturam būs mammai jāpalīdz par mazuli rūpēties. 

Apbrīnoju, ar kādu mieru un prieku šo ziņu uzņēma kā mans mīļais vīrs, tā arī pārējie ģimenes locekļi. Biju gaidījusi lielu nesapratni. Bet par laimi ir atbalsts un nav bijis neviens lieks un neiederīgs komentārs. 

Lēnām gatavojos, pavisam lēnām… Esmu apskatījusi, kas notiek mājas bēniņos. Bebi gaida divi rati, divas gultas, šūpulītis un kaudzēm plastmas pričendāļu, kas var būt noderīgi… Nav sataukuma par drēbītēm, vai citiem sīkumiem. Viss ir iekrājies un kaut kā nav aizdāļāts prom. Protams ar laiku iegādāšu ko jaunu mazam cilvēkam, bet līdz tam vēl vēsu mieru dzīvosim.

Esmu uzskaitē pie savas mīļās vecmātes Elitas Šteinbergas RdzN Grūtnieču aprūpē (nu jau 3. reizi – te der teiciens “3 lietas, labas lietas”). Ir miers. Viņa spēj sasmīdināt, iepriecināt, ir vērīga un droša. Prieks par RdzN pārmaiņām. Kopš Viestura gaidību laika, ir daudz kas uzlabots estētiski, nav drūmi tumšo gaiteņu. Pie Elitas “būcenītī” nav dižu pārmaiņu, bet tas pat silda un mierina, jo viss pazīstams un labas atmiņas. 

1. Skrīnings bija štokos. Nekādu problēmu. Mazais snīpis bija labi saskatāms, citas lietas skatīt gan nācās ilgāk, jo mazulis ik pa laikam ne tā sagriezās, negribēja rādīties. Tomēr galu galā visu saskatīja.

Nu jau esam tuvu 2. skrīningam (pēc nedēļas), un ar nepacietību gaidu. Varbūt redzēsim tad līdz galam un droši, kas tur iekšā man mīt. (1. Skrīningā gan teiza minējumus, tomēr tie varot būt ļoti neprecīzi, tad nu neieciklējos vēl). 

Tā nu mums iet… 

Par blogu. Briestu daudziem tematiem, kurus vēlētos pārcilāt un apskatīt. Ir uzmetumi manai pieredzei semināros, kuros piedalījos (2 Velku biedrības semināri un tikko augusta beigās apmeklēju arī 1 par ABA). Protams arī pieredze BKUS Gaiļos, ko daudzas mammas lūgušas lai padalos. Ceru saņemties. 

Nobeigumā vēlu Jums visiem labu un aizraujošu mācību gadu, lai mazajiem bērnudārzniekiem, skolniekiem, viņu vecākiem un pedagogiem ir panākumi un galvenais prieks. 

Vēlu arī Izglītības un Zinātnes ministrijai labu darbu šajā mācību gadā. Lai izdodas ķerties lielajam vērsim pie ragiem un darīt ko lielu un varenu iekļaujošās izglītības labā. 

04. Sep 2017, 20:52

Paldies! 🌷

mamma88 mamma88 04. Sep 2017, 19:28

Apsveicu!

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 04. Sep 2017, 14:30

Lieliski jaunumi! Apsveicam!

04. Sep 2017, 13:30

Rakstus var lasīt arī manā blogā - bezsaiste.wordpress.com 👍👍👍