2010.gada novembru māmiņas.... :)

15. Jun, 07:48 previce previce

Sveikas! Varam padalīties kādos datumiņos mūsu mazuļi nāks pasaulē.... :)

18. Apr 2011, 22:22

Mrita, Bumbuci, paldies 😉
Bet kūkas bildītes tomēr nebūs, jo nesanāk smuki nofočēt. Taču garda gan tā ir 🎉

18. Apr 2011, 11:03

Labrītiņ!
Paldies, meitenes, par sveicieniem!!!😘 😘 😘
Īpaši jau nesvinēšos, tik mamma atbrauks ciemos. Bet tāpat sev par godu vakar sagribējās uzmeistarot ko garšīgu. Tā nu vakar vakariņām tapa kotletītes no vistas filejas, kurām recepti atradu te MK un šodienai uzmeistaroju jogurta kūku, ko te receptēs ar viena mammīte bija iesūtījusi. Kopumā jau kūka izskatās labi, atliek cerēt, ka labi arī garšos 😀 Ja sanāks, vēlāk ielikšu bildīti 😀

Minkafinka, oi, pavisam švaks jums rītiņš. Bet labi, ka viss ok un mazais jūtas labi 😀 Tikko, kad Renārs bija piedzimis, otrajā naktī arī barojot aizmigu. Un tādā lielā satraukumā pamostos ar domu "kur mans bērns". Un paskatos - čuč uz pašas gultas maliņas. Toreiz ar auksti sviedri pār pieri nolija, labi, ka viņš jau vēl nebija tik kustīgs.
Renārs ar mostas ap 7.00, bet nu tad ar vairākām "pupošanās" reizēm citreiz izdodas vēl pagulšņāt līdz kādiem 12, bet citreiz jau ap 9.00 saprotu, ka nu vairs nekāda gulēšana nebūs un mūsu diena var sākties 😀

previce previce 18. Apr 2011, 09:17

Sveikas!!!
Raula - Daudz laimītes!!! 🌷

mumburkis - Markuss man arī ir cīrulis 😀 kā 6.15 tā mazajam acis kā pogas,tētim uz darbu ir jāceļas uz 7.00,bet sanāk ātrāk celties... 😀
Tagad mums iestājusies pauze runāšanā...

minkafinka - protams,ka pirmajā brīdī iestājas šoks, labi,jau ka nekas nopietns,tas pats galvenais... Man jau ar šad tad sanāk iemigt kad mazo baroju un tad kad pamostos fū viņš ir blakus iemidzis 😀

16. Apr 2011, 20:44

Čau, meitenes!
Mums garā pastaigu diena bija aizvakar, kad sanāca laukā būt 5 stundas. Rezultātā puika bija tā izčučējies, ka naktī nenāca miegs, par ko es, protams, nemaz nebiju priecīga 😀

Ceturtdien bijām uz lāzerklīniku apstrādāt puikam hemangiomu. Pēc mēneša jāiet atkal.

Pasha, es ar biju domājusi, ka masāžas ir tāds patīkams process. Protams, biju aizdomājusies arī par to, ka manam čalim varētu nepatikt, ka atkal kāds svešs viņam nāk klāt. Mazliet tā kā baidos, ka tādēļ mums varētu pārtraukt nodarbību. Jau 2 reizes man ir zvanījuši no masāžām, jo pienākusi mūsu kārta, bet abas reizes nedzirdēju, ka zvana. Man telefonā, kopš Renārs piedzima, uzlikts tikai pīkstiens, vibro izslēgts, tāpēc, esot ārā, nedzirdēju, ka zvana ☹ Tā nu joprojām gaidām savu kārtu. Nu gan ieslēdzu skaņu un vibro, bet tad jau neviens, protams, ka vairs nezvana 😃

Es ar šodien sevi beidzot palutināju. Tā kā pirmdien man vārdadiena, tad šodien aizgāju pie friziera, atbrīvoties no ziemas "mices" uz galvas, kā arī iepirku šādas tādas vasarīgas drēbītes spilgtākās krāsās (nu labi, vienu melnu topiņu ar 😀 ). Iegājām arī Stockman trakajās dienās, bet vieenīgais, ko nopirkām, bija Pringles čipši, spageti makaroni un 2 šokolādes 😃

previce previce 16. Apr 2011, 10:25

Vakar vakara bij tik pasakains laiks gājām pastaigāties uz Arkādijas parku,mazais visu ceļu nočučēja... 😀

previce previce 14. Apr 2011, 09:34

Labrīt...
agatinna - jā,džekiņš aug ar savu raksturiņu...
Vakar kā pēc 22 atlūza,tā nogulēja līdz 4 kad vajadzeja ieēst. šodien arī skaists laiks, pusdienlaika jāiet lielajā pastaigā. 😀
minija - man viņš pa dienu vispār labi paguļ,salīdzinot kad viņam bij 2mēn viņš praktiski lielāko dienas daļu dzīvojās augšā nevarēja dabūt gulēt,bet tagad 2 - 3h nodzīvojas augšā un tad atlūst uz stundiņu. 😀

previce previce 13. Apr 2011, 21:44

Raula - jā tieši tas pats. 😀
Markuss arī novannojās kārtīgi,tas viņam iet pie sirds,paēda,bet acis ka pogas. 😀

13. Apr 2011, 21:16

Previce, manam puikam ir tieši tāpat. Nelīdz ne blakus sēdēšana, ne virsū sēdēšana 😃 Tikai klēpī un tad jāstaigā, sēdēt ar īpaši ilgi nedrīkst 😀
Mēs ar pa divām tūrēm bijām ārā. Pa dienu, un tagad pirms 20.00. Tagad vakarā gan bija auksts, es nosalu, labi, ka mazajam silti.

previce previce 13. Apr 2011, 18:51

agatinna - Tur jau tā lieta,ka tā tiek darīts,kādas 5 min paspēlējas un vajag klēpī,viņam patīk ka viņu nēsā un viņš visu var redzēt...
Mēs pusdienlaika bijām ārā,domājām ka sešos uztaisīsim otru tūri,bet aizmiga,vēlāk ies pičiņu pačinu. 😀

previce previce 13. Apr 2011, 18:30

minija - mēs jau mazo saucām par Markusu,kad viņš vel bij puncī...Bet Roberts arī ir skaists vārdiņš...😀
agatinna - tā būs jāpamēģina,vienīgi tas,ka viņš man tāds klēpja bērns,vienam nepatīk spēlēties,vajag lai vecāki būtu blakus.

previce previce 13. Apr 2011, 08:57

bumbuci24 - riktīgi labā bilde... 😀
Markuss vel joprojām neatzīst puzles paklājiņu,kā uzliek tā ir raudāšana klāt... Tas ar 4 daļām tiešām izskatās labāk...

12. Apr 2011, 21:53

Bumbuci, LABAIS 😃 Super, ka viņam patīk ģērbties un pat galvā kaut ko likt, tad var visādi eksperimentēt un spēlēties.

Manējo kā no rīta apģērbju, tā visu dienu tajās drēbēs dzīvojamies, jo nepatīk viņam ģērbties.

Agatinna, baigi feinais tas paklājiņš. Tiešām drošs, ka bez mazām detaļām 😀

12. Apr 2011, 21:06

Labvakar!
Es ar jau sāku gribu otru bebi, bet tagad gan man laikam būtu bail no dzemdībām, ka nesanāk tikpat smagas kā pirmās. Pirms tam gan nemaz nebija bail. Viendien vīram ar par vēl vienu mazo ieminējos, bet šis neko neatbildēja. Tātad vēl negrib 😃
Vispār man jau ar gribētos, kad Renāram būs vismaz gads, citādi tagad viņš man pa klēpi vien, ēdot spārda vēderu. Es tā nemācētu punci nosargāt.
Bet fotosesija mums ar bija vien pašu veidota Arkādija parkā vienā jaukā saulainā septembra dienā. Visas pārējās tādas ikdienišķās bildes. Un bildes ar punci pa nedēļām. Profesionālai fotosesijai kaut kā nevarēju saņemties, likās jocīgi svešam cilvēkam savu punci rādīt 😀

Mums ceturtdien uz lāzeri jāiet. Lasīju, ka tā procedūra esot nedaudz sāpīga ☹

previce previce 12. Apr 2011, 20:52

šodien tik foršs laiciņš,pastaigājāmies kārtīgi,mazais tik saldi čučēja...😀 Man vel pagaidām nenesas doma pa otru bēbi,pagaidām pietiek ar Markusu...
minkafinka- ir tādi cilvēki kuriem patīk pakasīties un mācīt...galvenais neņemt to pārāk pie sirds.

11. Apr 2011, 22:20

He, tikko sarunas iespaidā vēlreiz paskatījos punča bildes. Nu, tik forši 😀 Tas nekas, ka seja piepampusi un kājas 2x resnākas, vienalga baigi mīlīgi 😀
Paskatos uz punča bildi, paskatos uz tikko dzimuša Renārīša bildi un paskatos tagad uz to mazuli, kas te pa gultu kužinās un liekas kaut kādas paralēlās pasaules. Man reizēm tā grūti noticēt, ka jau esmu bijusi grūtniece 😀

previce previce 11. Apr 2011, 22:14

Salīdzinot ar citām mammām punci, man nelikās,kad ir liels...
Mazais šodien man bij diezgan raudulīgs,vienbrīd laikam punčuks sāpēja,tagad tētis mazo smidina,tik forši smiekliņi 😃

11. Apr 2011, 21:48

Vispār es tagad paskatos bildes ar punci un brīnos, kā ar tik lielu varēju pastaigāt. Ka nu tiešām liels tas bija. Bet grūtniecības laikā tā nelikās. Vīrs tik vienmēr teica, cik tas liels, bet man likās nu normāls apaļš puncītis 😀
Bet tagad citreiz, kad uzlieku Renāru uz punča tāda jokaina sajūta pārņem, ka viņš bija tur iekšā.
Es gan kaut kā nevarēju iztēloties, kāds viņš izskatīsies, bet to, ka tik dusmīgi uz mani skatīties, gan nebiju gaidījusi. Nekad neaizmirsīšu to tumšo dusmīgo acuskatu, kas bija iztraucēts no mīlīgas siltas čučēšanas puncī 😀
Mani gan vīrs īpaši nelutināja, viņš drīzāk uzskatīja, ka es mānos, izmantoju savu stāvokli, ja gribējās ko īpašāku 😃

11. Apr 2011, 20:30

Man jau liekas, ka nemaz tik liela grupiņa te neesam. Toties forša gan 😀
Skatījos, viena no janvāra mammām bija apkopojusi visus šā gada janvārīšus, to gan bija dikti daudz. 😀
Reizēm palasu arī citu mēnešu mammu sarakstes - gan lai atcerētos kā jutos grūtniecības laikā, gan lai palasītu, ko puika varētu darīt attiecīgajā vecumā.
Izskatās, ka šī gada novembris būs bebučiem bagāts 😀

11. Apr 2011, 20:15

Jā, brokoli Rimītī nopirku. Biju pārsteigta, ka tirgo tik garus kātus, bet tā zaļā galva tik maza. Kāts taču nav lietojams? Bet lielāko daļu pirkuma summa sastāda tieši kāts, jo baigi smags.

Inesik, kāda grupiņa? 😀

Mums laiks šodien te Rīgā, Pļavniekos pavisam švaks, visu dienu līst. ☹

11. Apr 2011, 19:13

Mēs ar šodien ārā negājām. Renārs pusotru stundu nogulēja man uz rokām, tagad omulīgi spēlējas ar tēti 😀
Šodien devu brokoli. Fui, tiešām viņš smird, kad vāra. Bet čalim garšoja. Godam izēda vienu karoti. Tad nu šonedēļ ēdīsim to.
Bet par to, ka dārzeņus var vārīt arī savā pieniņā mums arī daktere teica, bet tā kā man tas nav tik daudz, tad vāru tik ūdenī un pēc dārzenīša Renārs ieņammā pa virsu manu pieniņu.

Par mantām runājot, mums neiroloģe ar teica, ka jādod ne vairāk kā 2 mantas. Mums jau ar kaste pilna ar visādām "cackām", kā vīrs tās sauc, bet nu pagaidām interese par tās saturu ir vien lielākiem bērniem, kas atnāk ciemos.

Pasha, nomierināji par to patstāvīgumu no 9 mēnešiem. Bija jau brīdis, kad Renārs bija sācis smuki dzīvoties arī viens, bet nu uznācis kaut kāds periods, kad gribas mammas mīļumu klēpī sajust, jo tad pāriet jebkura raudāšana un parādās smaids līdz ausīm. Un nu arī ne vienmēr tētim izdodas nomierināt, kas agrāk bija ļoti efektīvs līdzeklis. Tagad par mierinātāju tiek atzīta vien mamma 😀

Jā, tas tvaicējamais ir labs. Man gan pašai nav, bet citas mammas ar ir teikušas, ka tā esot laba manta par mazu naudiņu 😀

previce previce 11. Apr 2011, 10:14

Markuss man parasti 2h nodzīvojas augša,tad pačuč,citreiz nodzīvojas augšā līdz 4h ,bet pa klēpi arī ļoti patīk dzīvoties- man jau arī saka ka es uzkačāšu muskuļus,viņš jau nav vairs nekāds vieglais...

previce previce 11. Apr 2011, 09:13

mumburkis- apsveicam jūs abas pagajušos svētkos! 🌷
Markuss man šīs divas naktis ļoti slikti gulēja,bieži cēlās augšā ☹,laikam pie vecākiem lielajā gultā gribēja čučēt... Vakar bij otra ome atbraukusi,mazais jau sāk atšķirt cilvēkus,tā uzmeta lūpu un sāka raudāt,tikai pašās dienas beigās ome varēja paņemt mazdēliņu rokās...
Mēs arī vakar izstaigājāmies ārā,tā jau skaists laiks,bet vējš pamatīgs,Markuss ratos nočučēja un kad ienācām mājās vel 2h nosnauda,tad gan bij izsalcis... 😀
Runājot pa pupā košanu viņam arī ir tāds niķis 😀 man jau tirpas vien pārskrien iedomājoties kad būs zobi,viņš jau tagad ar savām smaganām tā rausta galu,kad citreiz jāiekliedzas.

11. Apr 2011, 09:11

Labrīt!
Mums gulētiešanas laiks joprojām ir nemainīgs - 23.00. Ātrāk ja aizmieg, tad ap 23.00 vai 23.30 tāpat ir augšā. Šonakt modās un ēda 2.00, 5.00, tad jau 7.00, un pēc 8.00. Tagad mazliet padzīvosimies nomodā un tad iesim "pupoties" un vēl kādu stundu pačučēt.
Vakar atkal tādas bļaušanas te tika sarīkotas. Pilnīgi nesaprotu, kas notiek. Zobi tie nav, nekas mutē par to neliecina ☹
Aiga, es ar sasmējos par tā 900 sekundēm 😃 Mūsējam atkal autoritāte ir Anatolijs Kreipāns un arī hokejs.

Pie jūras, kad brauksim, nopirksim tādu kā pustelti, kur likt mazo iekšā, lai dzīvojas. Un, protams kādus saules aizsargkrēmus. Tik par tiem vēl jāveic "zinātniski pētnieciskais darbs", jo pagaidām nav nekādas info par tiem 😀

10. Apr 2011, 19:40

Sveikas!
Arī man kaut kā pēdējā laikā nesanāk ienākt - tāāā esmu aizrāvusies ar grāmatām. 😃
Par rota vīrusa poti - puikas daktere neiesaka tērēt naudu un potēt. Pēc viņas pierdzes smagi slimojot gan potēti, gan nepotēti. Turklāt ar katru slimošanas reizi bērnam pašam veidojas imunitāte pret vīrusu.
Par piebarošanu - sākums bija diezgan haotisks, bet nu pieturos pie - brokastīs - pieniņš, nākošā reizē jau biezenītis (burkāns+kartupelis, tas tagad riktīgi rullē) un pieniņš, pēc tam pieniņš un kaut kāds deserts (biezāk žāvēto plūmju vai ābolu-ķirbju biezenis), vakarā - pieniņš. Biju mēģinājusi arī banānu. Kaut arī tas puikam garšo, bet dēļ tā, ka veidojās pēc tam izteiktas gāzītes puncī, atmetu. Esmu reizēm sagrēkojusi un iedevusi pasūkāt savu ābolu, plūmi vai svaigu gurķi. Viņam ļoti patīk ar kaut ko jaunu izmasēt sev smaganas. 😃
Šodien sasmējos, ka Mārts atklāja, ka degunā var iebāzt rādītājpirkstu. Drošības pēc arī iemēģināja, vai vidējais pirksts tikpat labi iederas tajā pašā nāsī. Un vēl uzjautrinamies darbdienu rītos, ka puika sastingst, kad 900 sekundēs sporta ziņas sāk lasīt Lauris Lisbovskis. Un ja vēl sižets par hokeju, aizmirst pat elpot. Mazais vīrietis! 😃

10. Apr 2011, 12:46

Labrīt, dāmas!
Ehhh, laimīgās tās mammītes, kam mazie māk paši sevi nodarbināt. 😀 Mans čīkstulis tagad jo vecāks paliek, jo vairāk grib pa rokām. Padzīvojas minūti uz vēdera un sāk bļaut. Bet, ja jau viņš man tā daudz pa rokām dzīvosies, kas tad mācīsies stutēt dupsi gaisā un šļūkt uz priekšu? 😀 Bet nevaru noklausīties tajā neapmierinātajā stenošajā čīkstēšanā.
Režīma mums ar īsti nav nekāda. Ēst gan ir sācis retāk, bet naktīs kā kuru reizi, citu nakti ceļas ap diviem, citu ap četriem, citu ap sešiem.
Sēžamos ratus plānoju sākt lietot tik tad, kad pats stabili sēdēs, pirms tam šādu ekstru gan neizmantošu 😀
Es ar nezināju, ka brokoļi smird, jo nekad neesmu tos gatavojusi. Bet arī nākošnedēļ mēģināsim. Banānu gan nedošu vairs, jo šodien kakā tādas kā asins stīdziņas, lasīju, ka no banāna tieši tā varot būt. Neziniet, kādā vecumā droši var piedāvāt banānu mazajam?
Mumburki, sveicieni Megijai mēneša svētkos un sveicieni Tev vārdiņdienā!!!🌷🌷🌷
Mēs ar vakar Renāram cepurīti nopirkām. Tā gan liekas, ka vēl par plānu, bet ziemas cepure gan jau krietni par biezu, vidus varianta mums nav.
Inesik, super! Nu tik notiks velšanās! Apsveicu!!! 😀
Žēl, ka vēl mazie nemāk paši tikt atpakaļ, tad jau gan varētu ripināties šurpu turpu 😀
Bumbuci, es ar iedomājos, ko darīt, ja mazais sāks pupsī kost. Esmu lasījusi, ka mammas vienkārši tad raujot ārā un mazie ātri vien saprotot, ka tā darīt nedrīkst. Bet nu, nezinu, mans čalis ir baigais spītnieks, zinu, ka viņš tā speciāli darīs. Pirmajās nedēļās arī ar smaganām koda un smaidīja un ar vienu aci skatījās, ko darīšu 😃

Mums ar aiz loga saulaina diena, vēlāk dosimies pastaigā!!! 😀

09. Apr 2011, 21:15

Mums šodien atkal naudas tērējamā diena. Teicu, ka turpmāk brīvdienās sēdēsim mājās, citādi algas dienas liekas tik tālas 😃 Beidzot nopirku gumijniekus. 5 gadus taisījos pirkt, šodien to realizēju 😀 Un tad iemaldījāmies Riga Plaza bērnu lietu tirdziņā, kur par lētām naudiņām mammas pārdeva jaunas un lietotas drēbītes, apaviņus, rotaļlietas. Kaut kā biju palaidusi garām, ka šāds pasākums tur tiek rīkots. Bija mammas, kas bija diezgan augstas cenas uzlikušas, bet bija arī tādas, kas tiešām gribēja atbrīvot skapi no mantām un pārdeva par mazām naudiņām.
Šodien Renāram kaut kāds raudamais uznācis. Nevis tā, ka čīkst, bet tiešām raud. Sēž klēpī un raud pilnā balsī. Nevaru saprast, vai tā ir vai nav zobu vaina, jo nekādus piepampumus smaganām nemanu, baltumu ar nav, bet nu siekalu daudz un visu laiku sūkā apakšlūpu. Nu tik ļoti velties ir iepaticies, ka nemaz uz muguras vairs negribas, bet trakums tāds, ak diezgan ātri apnīk uz tā punča, taču atpakaļ tikt nevar. Kad griežu atpakaļ uz muguras, tad ar neapmierināts, tā nu nevaru nekā izdabāt. Vislabāk ir klēpī, tad gan smaids līdz ausīm 😀

previce previce 09. Apr 2011, 13:23

Sveikas...
Es nevarētu teikt,ka Markuss ļoti sajūsminās par mantām,viņam ļoti ātri viss apnīkst... Viņam patīk skatīties,ka rāda mobilo telefonu...Sajūsminās kad skan mūzika,tad pa klēpi tā danco,un ka pieliek pie centra,tad ir lielie prieki...😀

09. Apr 2011, 12:19

Renārs ar vienmēr mazliet pakošļā un aizgrūž prom. Ja stāv blakus jauna manta un veca manta, tad viņš ņem veco un spēlējas. Ja stāv 2 jaunas, tad pieliek rokas, aptausta un skatās virsū man, līdz sākas čīkstulis. 😀 Tad atliek iedot viņa veco mantu un viss kārtībā 😀

09. Apr 2011, 11:28

Labrītiņ!
O jā, mums ar roku mazgāšana ar vīru ir "burkšķēšanas" iemesls. Laikam jau tiešām vīriešiem tāda parasta tīrība ir grūtāk saprotama. Vienmēr,kad viņš atnāk mājās, atgādinu viņam, lai nomazgā rokas. Kad vīram teicu lai noliek puiku uz grīdas, saku, lai mazliet pagaida, ka paklājiņu noslaucīšu, tad vīrs uz puiku tā saka "ak šī sterilā mamma". Nu, piemēram, mana vīram arī nav nekādu problēmu bērnam iebāzt mutē knupi, kas nedēļu ir nostāvējis uz plauktiņa un apputējis. Kad par šo uztrakoju vīram, šis man atbildēja, ka domājis, ka tas ir knupis, ko ikdienā lietojam. Tad vienalga uzpukstēju, ka arī ikdienā lietojamais knupis pirms došanas ir jānomazgā. Ehh, smagi mums iet ar šo jautājumu. Arī Renāram reizi pa reizītei nomazgāju rokas.
Piemēram, vakar pēc viņa žurnālu lasīšanas, pamanīju, ka rokas ir melnas. Viss. Ar to arī izbeidzam mammas literatūras lasīšanu, jo tātad baigi krāsa iet nost. Jādod baltas papīra lapas 😀
Man Renārs ir ļoti piesardzīgs uz jaunām mantām. Vislabāk viņam patīk jau viņa pārbaudītās un atzītās un tām ne vienmēr ir jābūt rotaļlietām. Piemēram, viņam ļoti patīk marles autiņš un ekoloģiskais pampers, kas nu ir viss sagrauzts. Visas pārējās sadāvinātās mantas stāv kastē, jo tās viņu neinteresē.
Vakar un šodien iedevu Renāram banānu pasūkāt. Tas viņam tiešām garšo. Vakar vēl domāju, ka nu varbūt tik sagadīšanās, bet arī šodien viņš tik stumj pie mutes. Bail jau, ka ar smaganu kādu gabalu nenokož, tad nu dodu, lai sūkā lielāko malu 😀

08. Apr 2011, 21:34

Jā, Rotavīrusa potes ir baigi dārgas. Bet es tā aizdomājos, ka tās temperatūras un vemšanas bērniņam ir tik smagi panest, ka es būtu gatava maksāt. Tik tās vīrusu formas jau ar esot dažādas, tāpat kā gripai. Un biedē tas, ka no rotavīrusa bērns esot pasargāts vien tikmēr, kamēr ņammā mammas pieniņu, bet pēc tam tas vīruss pat uz mantiņām varot būt. Prasīju arī mūsu dakterei, viņa teica, ka par šo poti esot jāizlemj pašiem vecākiem, bet fakts esot tāds, ka slimojot ļoti daudz.
Renārs ar šodien tik pusstundu ratos pagulēja. Citādi kā no rīta 10 modies, tā joprojām augšā. Nāk jau gan miega niķis virsū 😀

1 ... 48 49 50 51 52 53 54 ... 71