Zīdaiņu ādas kopšanas produkti un to reāls pielietojums

Zīdaiņu ādas kopšanas produkti un to reāls pielietojums

27. Mar 2017, 13:19 Ievas_mamma Ievas_mamma

Stāvu pie plaukta, skatos uz visu to "bagātību", kas iegādāta jau pirms laba laika, taču tā arī nav tikusi izmantota. Ko ar to visu darīt?


Zīdaiņu krēms, mitrinošs pieniņš, eļļiņa, dažādi mazgāšanas līdzekļi. Klāsts ir plašs. Šis tas ir pašu iepirkts, daļa sadāvināta, taču skaidrs ir viens - visa kā ir tik daudz! Bet rezultātā no tā netiek izmantots gandrīz nekas. Varbūt vienkārši to neprotu?

Mūsmājās aktuāla ir "Bepanthen" produkcija - ziede, kas palīdzējusi gan man, kad uzsāku krūts barošanu, gan meitiņai, kad iekaisa padusīte, vai parādījās pirmās autiņbiksīšu iekaisuma pazīmes (tās gan bija tikai dažas reizes, jo regulāri "peldamies"), kā arī "Bepanthen anti-exeme" krēms, kuru lietojam sarkano vaidziņu kopšanai (alerģiskajiem izsitumiem). Šis krēms ir īsts brīnumlīdzeklis! Jau pēc pirmajām lietošanas reizēm vaidziņi izskatījās pavisam labi.

Mazgājoties, izmantojam visparastākās bērnu ziepes un šampūnu, tos pašus - reizi nedēļā. Protams, ar laiku izlietosies visi mazgāšanas līdzekļi, saprotu, ka to nevar būt par daudz. Taču ikdienā meitiņu mazgājam tīrā ūdenī, vai vanniņai pievienojam kumelīšu uzlējumu. Kaut kur lasīju, ka tas sausinot ādu, taču nekādu atšķirību nejūtu - meitiņas ādiņa ir maiga un veselīga. Tāpēc arī neredzu iemeslu izmantot krēmus vai eļļas.

Arī "Seba med" krēms ādas aizsargāšanai no sala tika izmantots vien dažas reizes, jo šogad ziema vairāk atgādināja ieilgušu rudeni. Tas, protams, noderēs nākamgad, ja vien termiņš to ļaus.

Zinu, ka draudzene zīdaiņu eļļiņu izmantoja sava drauga darbā sastrādāto roku kopšanai. Tad nu arī man radās pārdomas par to, kur tad beigu beigās nonāks viss šis plašais produktu klāsts - uz meitas vai tomēr mūsu, vecāku, ādām.

Kādus zīdaiņa ādas kopšanas līdzekļus esat iegādājušās? Ko no tā visa arī lietojat un - kāds ir pielietojuma iemesls?

27. Mar 2017, 16:08

Gaidot bērniņu nopirkām cinka ziedi (ražotājs Topfer) un auzu kliju pūderīti (kas aizvieto talka pulveri, arī no Topfer). No tiem izmantota ir tikai cinka ziede un ne jau bērnam 😃 vīram bija caureja (ļoti pamatīga) un tad tiešām palīdzēja.
Mazgāšanas līdzekļus nepirku pirms dzimšanas. Nopirku pēc, bet ne jau bērnam - sev. Sākumā bērnam ir attīstīta oža, redze tikai nedaudz. Pieaugušo mazgāšanas līdzekļi ir ĻOTI smaržīgi. Tā nu mazgājos ar bērnu mazgāšanas līdzekli. Krūtis arī mazgāju (ja tāda nepieciešamība rodas) ar bērnu mazgāšanas līdzekli.
Gatavojoties dzemdībām vecmāte iedeva sarakstiņu ar nepieciešamajām lietām (mums bija mājdzemdības). "Izdejot" tam cauri viņa ļoti, ļoti labi izteicās par likopodiju. Negribīgi to nopirkām. To arī izmantojam tad, ja uzrodas kāds apsārtums (paduses ir bērna vārīgākā vietiņa).
Dupsim intereses pēc pamēģināju Weleda īpaši jūtīgas ādas cinka krēmu (paraudziņu). Jāatzīst, ka sastāvs ir izcils. Uzlikām. Ādiņai, protams viss labi, taču man nebija skaidrs kā tad to krēmu pēc tam dabūt nost. Ar ūdeni tas bija ārkārtīgi grūti.
Nāk vasara. Zinu, ka jālieto bērnam saules aizsargkrēmi. Kā tos, pēc pastaigas, dabūt nost? Nemazgāšu jau bērnam seju ar ziepēm. Varbūt jums ir pieredze ar sejas krēmu dabūšanu nost no sejas bērnam?

Elionore Elionore 27. Mar 2017, 15:50

Pazīstams jautājums 😃 Bildē mūsu sadāvinātie un pirktie krājumi. Reāli, palietots/ izlietots ir viss, bet ne mazulim 😃 Ir trīs šampūni - vienu pirku pati, rezultātā, izmantoju sev dušas želejas vietā - iesāku dzemdību namā, man tīri labi patīk. Tad ir Utekram un šapmpūniņš ar Nāves jūras minerāliem - to esam īpaši iemīļojuši mazajai vannojoties, jo ir izcils sastāvs, klāt nav nekā baisa un nesaprotama, nav ziepju, putas veido minerāli. Ir Bubchen krēms dibentiņam, ko izmantojām, lai aizsargātu ādu, kad mazajai bija ļoti šķidrs vēders un Bubchen pretvēja krēms sejai - mazajai īpaši nesanāca lietot, tomēr manai super sausajai ādai der lieliski - smērēju visur 😃 Johnsons eļļa - izmantoju, lai atbrīvotos no piena kreveles, sasmērējot meitai galvas ādu apm. 3h pirms vannošanās. Vēl ir Sudocrem, ko nopirku nesen, kad sasārta bēbim dibens no autiņbiksītēm, kkā likās, ka šis palīdzēs un Babydream talks, kuru esmu vien izmēģinājusi. Bija vēl cinka ziede, kuru atdevu draudzenei pret aukstumpumpu 😃 Teica, ka palīdz. Pati arī uz šuvēm liku.

mamma27 mamma27 27. Mar 2017, 15:29

Bet pieniņus un krēmus sev var lietot!Ļoti labi!

mamma27 mamma27 27. Mar 2017, 15:29

mamma27 mamma27 27. Mar 2017, 15:29

Man ar šitāda bagātība bija pēc pirmā bērna.pēc otrā jau mazāka un trešajam gandrīz nekas nav

mamma88 mamma88 27. Mar 2017, 13:55

bepanthen ar zinu, bet sudocrem labāks apsārtušam dupsim.

mamma88 mamma88 27. Mar 2017, 13:55

Lietoju tikai esex krēmu, kad bija sausa ādiņa un babe šampūnu. Ir bijis arī bubchen wind krēms un vasarā plānoju iegādāties saules aizsargkrēmu. Neko citu nelietoju bērniem, jo uzskatu, ka nav vajadzības.

Ilvija82 Ilvija82 27. Mar 2017, 13:31

No visa lietoju Bepanthen ziedi arī tagad, kad dēlam jau būs trīs gadi un Johnsons Baby šampūnu.