VIDEO: 21.gadsimta mazuļi: Staigāšana un krišana

03. Apr 2017, 10:07 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kad mans bērns beidzot sāks staigāt?! Ak, šis ir aktuāls jautājums visiem vecākiem, jo mēs tik ļoti gaidām sava bērna pirmos solīšus, jo šķiet – tad patiesi būs noticis kas nozīmīgs! Šoreiz stāstā par 21.gadsimta mazuli vairāk uzzināsim par bērna pirmajiem soļiem un kritieniem, kas neizbēgami pavada mazuli šajā attīstības posmā.

Lielākoties bērni, tuvojoties savai pirmajai dzimšanas dienai, mēģina spert pirmos drošos soļus, taču ne visi, kāds to iemācās darīt jau deviņu mēnešu vecumā, kāds tikai pusotrā gadiņā. Tāpēc – aizmirstam par salīdzināšanu, vērojam savu bērnu, paļaujamies uz viņa spējām, taču, ja ir nemiers, lūdzam padomu zinošam fizioterapeitam.

Skaties VIDEO un:

  • uzzināsi, kas rūpējas par to, lai bērniņam būtu prasmes līdzsvara noturēšanā
  • satiksim bērnu ķirurgu Jāni Upenieku, kas pastāstīs, kāds ir vecāku svarīgākais uzdevums laikā, kad mazulis kļūst kustīgāks un vairāk staigā

Ir veikti pētījumi, novērojot mazuļus, kuri nupat atklājuši staigātprasmi, kas pierāda, ka bērns veic noteiktu ceļa gabalu vai sper noteiktu soļu daudzumu un tad krīt. Tāpēc noteikti nevajadzētu bērnu stutēt, atbalstīt vai vest pie rokas, lai viņš iemācītos staigāt, krišana ir ļoti nepieciešama staigātprasmju attīstīšanai. Tāpat lūkojam, lai šajā tik svarīgajā attīstības laikā bērna apģērbs būtu tāds, kurš ļautu brīvi kustēties, vislabāk, ja mazajam ir iespēja dzīvoties vien autiņbiksītēs, turklāt tādās, kas pielāgojas bērna kustībām.

Būsim pacietīgi un dosim laiku saviem bērniem, jo staigāšanas iemaņu apgūšana patiesi nav viegls uzdevums!

Māmiņu Klubs

20170320215859-92616.jpg