VIDEO: Bēbītis guļ kopā ar vecākiem- PAR vai PRET?

02. Jan 2016, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ir dzirdēti dažādi stāsti par to, kā mazulis vecāku gultā iekārtojies gana ērti un ne māmiņa, ne tētis īsti nevar izgulēties, turklāt vecāku attiecības vairs neveidojas tik saticīgas, lai gan tik pat labi ir māmiņas un tēti, kuri saka – mazulis gultā mums netraucē. Kā īsti būt: vai gulēt kopā ar savu bērnu vai tomēr nē, to šodien uzzināsim.

Kad bērniņš ir tikko dzimis un pilnībā atkarīgs no mums, vēlamies būt ar viņu kopā ik minūti, vēlamies viņu pasargāt un būt līdzās. Nereti pat savu ģimenes gultu izveidojot kā vietu, kur arī bērniņš atrodas naktī un tad vienā brīdī varam nesaprast, kāpēc bērniņš nevēlas doties uz savu gultiņu un vēlas palikt pie vecākiem. Kāda ir jūsu pieredze?

Skaties VIDEO un:

  •  satiec psihoterapeiti, psiholoģi Diānu Zandi un uzzini viņas viedokli par vecāku gulēšanu kopā ar mazuļiem
  •  uzzini, kādi vēl ir risinājumi, ja tomēr nevēlamies ar bērniņu gulēt vienā gultā, bet vēlamies just viņu savā tuvumā
  •  iepazīsties ar Grētas un Kates māmiņas Alises pieredzi
  •  uzzini iespējamos risinājumus, lai saprastu, kā veidot kvalitatīvu miegu gan sev, gan mazulim

Mācīsimies pieņemt lēmumus, domājot soli uz priekšu, jo ģimenes pamatā esam mēs – pieaugušie, ja reiz ģimenes gulta pieder mums, vēlams, lai tā arī paliktu.

Māmiņu Klubs


 

pandulaacis pandulaacis 05. Jan 2015, 21:25

Pievienojos meitenēm - manuprāt, jaunie vecāki ir samērā kreatīvi un seksam vieta jau nu vienmēr atradīsies, sasmējos par to laulības gultas sargāšanu 😀 Sižets, kurā piedāvātu alternatīvas mīlēšanās vietas un veidus, būtu daudz vērtīgāks.
😈

zacc zacc 05. Jan 2015, 20:40

ja jau reiz par to seksu - ja vien zīdaini neliek pavisam atsevišķā istabā gulēt, neredzu starpību, vai viņš blakus gultai vai gultā... turpat vien ir, šā vai tā. Tad jau labāk aizmidzināt sev blakus, lieki necilāt, un pārvākties uz citu istabu/telpu 😀

05. Jan 2015, 20:01

Vispār jau sižetā varēja runāt kādas foršas, pieredzējušas mammas, nevis Diāna Zande. Uztvert kā vienīgo patiesību viņas teikto ir absurdi. 😃
Un tas teksts par to, ka tēvi guļ nemierīgi un var nospiest/savainot mazo. Es atvainojos, bet vīriešinav nekādi kuiļi un, ja nav milzu alko reibumā, tad savu bērnu jūt gluži tāpat kā mammas. Tas procents jau nu pilnīgi noteikti nav pārāk atšķirīgs.
Sižets nepārprotami bija PRET.
Nezinu, katra paša darīšana.
Vecāku gulta miegam un seksam? 😃 Nezinu, bērns guļ gan pie mums, gan savā gultā. Miegs mums ir vienlīdz kvalitatīvs abos variantos. Un seksam.. mums, piemēram, izdoma strādā un šai nodarbei mājās var atrast vēl vismaz 20 vietas (un mums nav divstāvu privātmāja) 😃

kerstyna kerstyna 05. Jan 2015, 18:00

Es esmu pret guldināšanu blakus. Bērnam ir sava gultiņa un punkc.
Ja no rīta ielien pamīļoties, tad tas jau ir cits stāsts.

pandulaacis pandulaacis 05. Jan 2015, 13:03

Esam gulējuši ar abiem bērniem no pirmajām dienām un darām to joprojām, ja kāds no viņiem naktī sakliedzas un nav nomierināms - mammas vai tēta tuvumā miers un krākšana ir pāris minūšu laikā. Sadalām bērnus, sadalām gultas un izguļamies. Ar 2. bērnu tā gulēšana kopā diezgan ilgu periodu bija visai mokoša, jo nācās gulēt atsevišķi no vīra (trijatā visiem vienkārši nebija ērti), bet viss ir pārdzīvojams.

Nesaprotu tādu noraidošu pretreakciju kopā gulēšanai - kad vēl bērnus apčubināt un dot viņiem 100% drošības sajūtu, ja ne zīdaiņa un mazuļa vecumā?

05. Jan 2015, 12:22

Paldies par sižetu! Man ļoti patika! Gribēju pat urzakstīt veselu blogu pēc tā noskatīšanās.
ums meita guļ savā gultā, bet ir bijušas reizes, kad noguums ir tik liels un viņu nevar piedabūt gulēt savā, tad esmu paņēmusi blakus, nrobežojot savu vietu ar viņas ar pakaviņu, un viņai pašai sava sega. Diemžēl arī šādi es nespēju gulēt normāli, jo bail ko nodarīt. Līdz ar to tas miegs, kad ņēmām uz rīta pusi gultā bija nekāds. Mēģinu atstāt savā uz nakti, jo kopā gulēšana arī nav riktīga gulēšana.

zacc zacc 05. Jan 2015, 11:09 dadaa

Man jau arī liekas, ka daba zīdīšanu ir iekārtojusi tā, ka kopīgs miegs ir to ļoti atvieglojošs un veicinošs faktors. Mūsu gadījumā tas tik dabīgi un pašsaprotami likās.

Es, protams, saprotu arī cilātājus, ne visi var mierīgi gulēt ar bērnu blakus. Un ne visiem arī ņemšana gulēt blakus kaut ko ļoti atrisina un palīdz, tad jau pavisam saprotu. Un vispār katram savi apsvērumi. Kā arī, ja intuīcija saka, ka labāk nevajag bēbi ņemt blakus, tad tai jāklausa.

DaceT DaceT 05. Jan 2015, 10:58

Es gulēju kopā gan ar vecāko, gan tagad ar jaunāko. Un nekādu problēmu. Vecākais zīdaiņa vecumā bija ļoti nemierīgs un kaut nedaudz pagulēt, iespējams bija tikai ņemot blakus. Ar atradināšanu problēmu nebija - nopirkām gultu, iekārtojām un bez teikšanas aizgāja gulēt pats savā gultā. Ar jaunāko ir labi, viņš paēd un aizmieg, guļam abi divi izlaidušies pa visu lielo gultu. Un abiem labi - viņam pups vajadzības gadījumā nav tālu jāmeklē un man pa nakti nav jāgrābstās apkārt, tādējādi neizguļoties. Es nesaku, ka mans vuedoklis ir pareizs un tā ir mana pieredze. Turklāt man patīk gulēt kopā ar bērniem. Un arī ar vīru mums sanāk izbaudīt divvientulību, tā ka tas viss ir stipri vien pārspīlēts.

Es drīzāk nesaprotu tos vecākus, kas ir neizgulējušies un pārguruši no bērna cilāšanas uz nakts barošanām, mierināšanām un tā tālāk, pat nemēģinās mazuli pa nakti paņemt blakus, bet ietiepīgi turpinās sevi spīdzināt.

P.S pirms piedzina otrs bērns, lasīju grāmatu par bērna attīstību, psiholoģiju u.t.t, kur bija melns uz balta rakstīts, ka tur nav nekā slikta, tieši pretēji, bērns jūt mammas klātbūtni, siltumu un ir daudz mierīgāks. Nekāda sakara ar "par maz uzmanības pa dienu" ...Vispār pupu mizas.

zacc zacc 05. Jan 2015, 10:28

Sižetu uzreiz vajadzēja nosaukt "Pret bērna gulēšanu vecāku gultā".

Un katram gadījumam varu pateikt, ka vīnu bērnam no glāzes nedodu, pat ja viņš brēc, kā arī vīrs ir laimīgāks, ja es esmu izgulējusies 😉 Man ar bērnu blakus bija un ir ļooooti labs miegs. Tā arī nepiedzīvoju to slaveno miega badu, ja nu vienīgi 1. mēnesī, kad viss bija jauns un bērns arī kakāja katrā nakts ēdienreizē.

Un vispār, ja es šo sižetu būtu redzējusi bērna zīdainības nemierīgākajos brīžos, būtu diezgan liels emociju izvirdums. It īpaši par apgalvojumu, ka bērns grib gulēt mammai blakus, ja nav saņēmis pietiekami uzmanības pa dienu... Nezinu, ļoti jau kritiski un moralizējoši sanāca šis viss.

Ja nu kādreiz top arī pozitīvāks sižets, iesaku pastāstīt, kā organizēt kopīgu gulēšanu drošā veidā, ja reiz ērtības un mierīgāka miega labad ģimene šādu lēmumu ir pieņēmusi. Jo gluži kurā katrā gultā mazu zīdaini iekrāmēt, pašai jau pāri pārguruma robežai esot, nevajadzētu.

Ilvija82 Ilvija82 05. Jan 2015, 09:51

Mazais Rainerītis nevienu nakti savos gandrīz 7 mēnešos nav gulējis vecāku gultā pa nakti!