Veseli zobiņi un laimīgs mazulis kopā ar Brush-Baby!

Veseli zobiņi un laimīgs mazulis kopā ar Brush-Baby!

10. May 2019, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kurš ir tas brīdis, kad būtu jāsāk domāt par bērna mutes dobumu?

Vēl pirms mazulis ir ieradies šajā pasaulē mammai un tētim būtu vēlams savest kārtībā savu mutes dobumu un veikt mutes dobuma higiēnu, jo pirmajos dzīves mēnešos mazuļa mutes dobuma mikroflora veidojas tieši pateicoties mammai un tētim.

Kad mazulis ierodas, rūpes par viņa muti sākas jau no pirmajām dzīves dienām, un lielisks palīgs tajā ir – Brush Baby.

Brush – Baby ir Lielbritānijas zobārstes izveidots uzņēmums. Ideja radās, kad zobārstei piedzima bērniņš un bija jāsāk domāt par zobu tīrīšanu. Un darīt to tā, lai  iemācītu, ka pareiza mutes higiēna var būt interesanta, veselīga un stilīga, kas ieiet veselīgā ieradumā un šis ieradums palīdz uzturēt veselus zobus.

Tā radās Brush-Baby- ar skatu nākotnē par bērnu veseliem zobiem, skaistiem smaidiem un pareizu mutes higiēnu.

Izveidojot interesantu IKDIENAS pieradumu- TĪRĪT ZOBUS! Un neaizmirst, ka pareiza mutes dobuma higiēna sākas pirms pirmo zobu šķilšanās.

Brush-Baby produkti ir pārdomāti tā, lai vecākiem būtu vieglāk sākt tīrīt mazuļa mutes dobuma jau no pirmajiem dzimšanas mirkļiem. Un savukārt, lai mazulis pierastu, ka pa viņa mutīti darbosies jau no pirmajiem brīžiem.

Lai pirmajās dienās atvieglotu jauno vecāku rūpes Brush-Baby ir izvedojuši produktu – salvetes mutes dobuma kopšanai, ar kuru palīdzību 2 reizes dienā var ļoti vienkārši iztīrīt bērniņa muti, noslaukot smaganas. Visi Brush-Baby produkti, tai skaitā salvetes satur ksilītu, kas ir dabiskais saldinātājs, bet atšķirībā no citiem cukuriem, kariogēnie (kariesu radošie) mikroorganismi to nevar izmantot savā barības ķēdē, tādēļ samazinās šo mikroorganismu daudzums.

Ko darīt kad zobiņi jau sāk šķilties un ko tad ja tas notiek sāpīgi, kā atvieglot šo procesu?

Jau no brīža, kad šķiļas zobiņi, ir jāuzsāk to tīrīšana ar zobu birsti un zobu pastu. Jāizvēlas birstīte ar mazu galviņu un mīkstiem sariņiem. Zobu pasta kas satur fluorīdus.

Zobu šķilšanās process bieži vien ir nepatīkams, lai to atvieglotu var izmantot smaganu masētājus.

Brush-Baby smaganu masētājiem ir ergonomiski rokturīši ar tekstūru, lai mazulim būtu ērti to saņemt rociņās, drošības „puķīte” lai mazulis neieliktu to pārāk dziļi.

Smaganu masētāji ar destilētu ūdeni, ko var ledusskapī atdzesēt, vēsums nomierina iekaisušās smaganas.

Lielisks, daudzus apbalvojumus ieguvis Brush-Baby produkts ir zobu birstīte – smaganu masētājs, uz kura var uzklāt zobu pastu.

Brush-Baby koncepts aizsākās ar zobu pastām. Koncepta pamatā augtas koncentrācijas fluorīdu pastas un zobu tīrīšanas process kā interesanta nodarbe. Pastas ir bez parabēniem, bez SLS, bez glutēna, bez sojas, bez palmu eļļas un bez piena produktiem. Visas pastas satur ksilītu un vecumam atbilstošu fluorīda daudzumu.

Ko dara fluorīdi un kādu fluora daudzumu izvēlēties katrā vecuma posmā?

Fluors stiprina zobu emalju un spēj aizkavēt kariesa veidošanos kā arī palēnina jau esoša kariesa attīstību.

ü  0-2 gadi 500 ppm fluorīda – satur kumelītes ekstraktu, kas dabiski nomierina iekaisušas smaganas zobu šķilšanās laikā

ü  0 – 3 gadu vecumam – 1000 ppm fluorīda

ü   3 – 6 gadu vecumam –  1350 ppm  fluorīda

ü   6 + gadu vecumam – 1350 ppm fluorīda

Kad bērns ir paaudzies un jau pats sāk izrādīt interesi par zobu tīrīšanu.

Ja vecāki jau no pirmajām dzīves dienām ir radinājuši mazuli pie tā, ka pa viņa mutīti darbojas un zobu tīrīšana ir kopīgs ģimenes pasākums – bērnam ir jāredz, ka arī vecāki rūpējas par savu mutes dobumu – tad arī bērnam paaugoties, zobu tīrīšanai nevajadzētu radīt problēmas. Jau apn3 gadu vecumu bērnam pašam jādod rokās sava zobu birste, ar kuru viņš pats sev var tīrīt zobus, bet, protams, vecākiem pēc tam ir jāpārtīra zobiņi, pārtīrīšanai jānotiek līdz pat 8 gadu vecumam, kad pilnībā tikai attīstās mazā pirkstu motorika.

Brush-baby birstītes ir ar ergonomiskiem rokturiem, kas ļauj bērnam tās vieglāk satvert, tās ir krāsains, košas, kas savukārt palielina interesi. Materiāli no kā izgatavotas birstes nesatur BPA, birstītes sariņi ir ar „zobu diega funkciju” tie ir ļoti smalki un var iekļūt starp zobiem un iztīrīt grūti aizsniedzamās vietas. Un lielisks palīgs vecākiem ir birstītes galviņā iestrādātais pastas dozators, jo atnākot uz Sky Dream Clinic daudzi vecāki ir neziņā un jautā, cik tad daudz pastu lietot. Izvēloties vecumam atbilstošu birstīti būs arī vecumam atbilstošs pastas dozators.

0-2 g.v. rīsa graudiņš

2-6 g.v. zirņa lielumā

6 un vairāk rieksta kodols (būtībā brīva izvēle, jo šajā vecumā bērns jau prot labi izspļaut pastu)

Kā pārdomāts produkts var veicināt veselīgu vidi bērna mutes dobumā?

Pareiza bērna mutes dobuma higiēna sākas pirms pirmo zobiņu šķilšanās. Tā sākas ar to, ka vecāki tīrot smaganas , pieradina mazuli, ka pa viņa mutīti darbosies. Kā nākamais solis ir pirmā zobu birstīte, smaganu birstīte  šķilošiem zobiņiem un niezošām smaganām.  Un tad jau var spert soli pirmās soniskās birstes virzienā. Šāda soniskā birstīte palīdzēs mazulim iegūt tīrākus zobiņus, veselīgāku vidi mutītē un pamazām veido pareizu laika izjūtu, cik ilgi jātīra zobiņi. Atvieglo atrašanos zobārsta krēslā, jo radina pie instrumentu skaņas un vibrācijas (soniskā birstītes viegli žužina).

Kādi produkti ir Brush-Baby klāstā?

Smaganu salvetītes (lietošanai jau no pirmajām dienām)

Zobu birstes pirmajiem zobiņiem

Dažādas smaganu birstītes

Zobu pastas (dažādiem vecumiem)

Soniskās zobu birstes (ar 2 minūšu taimeri un gaismiņu)

Elektriskās birstes ceļojumiem

Kas Sky Dream klīniku  pamudināja  ieteikt saviem mazajiem pacientiem un viņu vecākiem lietot Brush-Baby pastas un citus produktus?

Pastām ir pareizs fluorīda daudzums, kas pasargā zobus no kariesa. Soniskās birstes māca bērniem pareizu laiku izjūtu, cik ilgi jātīra zobi. Visi materiāli ir bērniem draudzīgi, bez kaitīgām piedevām. Koši krāsās un ar  interesantiem knifiņiem.

Ar ko īpašas ir Brush-Baby soniskās zobu birstes?

Maiga soniska kustība vienlaikus ar manuālu roku kustību  palīdz efektīvāk notīrīt zobiņus. BrushBaby birstēm ir 2 līmeņu sariņi, kas lieliski iztīra starp zobiem. 2 minūšu gaismiņa ar taimeri māca pareizu laika izpratni. Soniskās birstes ir interesantos un košos toņos- viss, lai bērnam būtu interesanti tīrīt zobus. Caur šo interesi veidot veselīgu ikdienas ieradumu un palīdzot vecākiem vienkāršot šo nevienmēr vieglo procesu- rūpēties un iemācīt bērnu tīrīt savus zobiņus.

IEGĀDĀJIES BRUSH BABY PRODUKTUS www.ortopartneri.com