Vai publiskot bērnu foto

Vai publiskot bērnu foto

10. Jul 2017, 11:47 Mar&Co Mar&Co

Ievēroju, ka daudzas mammas sociālajos tīklos publisko savu mazuļu foto, pat tādus, kas nesen dzimuši. Modes kliedziens?

Mūsu ģimenē stingri izlēmām, ka līdz gada vecumam neievietosim bildes, kur redzama mazuļa sejiņa. Droši vien sava veida māņticība, vēlme pasargāt mazuli no skauģiem un nelabvēļiem. Arī grūtniecības bildes ievietoju internetā tikai pēc mazuļa dzimšanas.

Ko diez pēc pāris gadiem teiks bērns, ka viņš ievietots internetā ar pliku dibenu!?

Protams, ir iespēja sociālajos tīklos veidot privātu kontu, atļaujot bildes apskatīt tikai īpaši atlasītam cilvēku lokam. Tādējādi draugi un paziņas var sekot līdzi mazuļa gaitām, tomēr es palieku pie sava- ja ir tiešām interese, tad vislabākais veids ir mazuli apciemot. To saku no savas pieredzes, jo ir draugi un radi, kuri Marko (šomēnes būs 9 mēneši) nav apciemojuši vēl līdz  šim kaut gan dzīvojam vienā pilsētā. Kategoriski pret bilžu ievietošanu internetā neesmu, jo labprāt dalos ar jaunapceļotajām vietām, mūsu ģimenes notikumiem.

20170710114613-50300.jpg

Lūk, drossinternets.lv padomi vecākiem, kuri publicē mazuļa bildes internetā.

20170710114650-17271.jpg

Kāpēc Tu ne-/ievieto mazuļa bildes internetā?

10. Jul 2017, 23:48

Es nepublicēju arī citas privātas bildes (kāzu, ceļojumu, dažādu pasākumu...). Protams, kā var saprast neviena bilde ar manu bērnu vairāk kā 8 mēnešu laikā plašajā pasaules tīmeklī nav nonākusi.
Grib publicēt, lai publicē. Ir jau tādi, kas kaut ko publicē n-tās reizes dienā.
Man šķiet, ka nepublicējot visu par visu es pasargāju sevi un savu ģimeni no liekiem jautājumiem, uzmanības, utml. Tie, kas gribēs, uzrakstīs, pajautās, piezvanīs, atbrauks ciemos. Man arī nepatīk, ka citi bildē mūs, īpaši bērnu. Nu ko kaut kāda tante darīs ar mana bērna foto savā telefonā? Ko? Es tiešām nevaru iedomāties. Vecvecāki - to saprotu, tomēr viņu mazbērns. Bet nu ne jau draugi, paziņas vai tālāki radi.

Ievas_mamma Ievas_mamma 10. Jul 2017, 13:19

Pirmie 3 mēneši, manuprāt, ir saudzīgais režīms, kad labāk nelikt. Tad bērniņš apveļas, un vēlāk jau var likt drošāk. Tās tikai manas domas. 😀 Otrā dzīves mēneša laikā gan publicēju 3 foto, tā kā - nekas nav akmenī kalts. Personīgi es publicēju foto. 😉

Ilvija82 Ilvija82 10. Jul 2017, 12:02

Kad Rainers bija maziņš, neliku! Tagad, ja var izvairīties, arī nelieku! Katra vecāka paša izvēle, bet gluži zīdainīšu bilžu publicēšanu neatbalstu!

muzikantu_mamma muzikantu_mamma 10. Jul 2017, 11:55

Es neticu tādai muļķībai kā māņticība, tādēļ es lieku savu bērna bildes internetā. Bet ne jau ar pliku dibenu, bet gan ik mēneša bildīti un kādu, kur apceļojam Latviju. Neredzu neko sliktu tur, tādēļ nevajadzētu nosodīt tās mammas, kuras tā dara, jo tādas ir patiesi daudz.