Uzturs krūts ēdināšanas laikā. Otrais princips - drošība

20. Apr 2014, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Krūts ēdināšanas laikā māmiņas uzturam ir jābūt pilnīgi drošam, lai arī pieniņš būtu drošs mazulim. Tajā nedrīkst būt nekādu vielu, kas var negatīvi ietekmēt kuņģi, zarnu traktu, kā arī citus mazuļa orgānus un sistēmas. Māmiņas uzturā nedrīkst būt alergēnu saturošu produktu, kas var izraisīt alerģiskas reakcijas vai radīt mazuļa puncītī gāzu uzkrāšanos. Jāierobežo produkti, kas satur dažādus ekstraktus, ētereļļas, kā arī - jāsamazina sāls lietošana uzturā, un jāierobežo arī zivju buljona, loku, ķiploku, konservu ēšana. Vajadzētu ierobežot arī sālītu, marinētu, kūpinātu zivju lietošanu uzturā, kā arī - jāuzmanās no desu izstrādājumiem. 

Nevajadzētu lietot pārtiku, kas uzpūš mazuļa vēderiņu, kā arī traucē zarnu trakta normālai funkcionēšanai: vīnogas, lielos daudzumos cukurs un konditorejas izstrādājumi, saldas biezpiena pastas, saldi bezalkoholiskie dzērieni, saldas putras un citi produkti, kuros ir daudz cukura. No uztura jāizslēdz arī produkti, kuros ir augsta sensibilizējošā aktivitāte (tie paaugstina alerģiju risku): šokolāde, kakao, rieksti, krevetes, vēži, kā arī produkti, kas agrāk sievietei radījuši pārtikas nepanesamības pazīmes. Jāizvairās arī no jaunlopu gaļas, jo to olbaltumvielas, kā arī citas sastāvdaļas, kas piedalās kūpināšanas procesā, paaugstina alerģiju risku. Tā paša iemesla dēļ jāierobežo vai pat jāizslēdz no savas ēdienkartes olas, citrusaugļi, tomāti, zemenes, avenes.

Krūts ēdināšanas laikā māmiņas uzturā jābūt visām mazuļa pilnvērtīgai attīstībai nepieciešamajām vielām, pirmkārt, olbaltumvielām, vitamīniem un minerālvielām. Tie izgatavoti uz piena bāzes, kam pievienotas augu eļļas, svarīgākie vitamīni, minerālsāļi un mikroelementi. Sievietēm, kam ir aizdomas uz nepietiekošu piena veidošanos, jāiekļauj uzturā speciāli uztura produkti, kas satur speciālas piedevas laktācijas stimulācijai. 

Māmiņu Klubs

20130314125622-88728.jpg

Latvijā aptieku plauktos parādījies pavisam jauns produkts- Maria Lactation – dabīgu augu vielu  komplekss laktācijas stimulēšanai  barojošām ar krūti māmiņām.

Jautāsiet, ar ko šis līdzeklis ir īpašs? Tas satur tikai dabīgas augu vielas, kas veicinās piena plūsmu, turklāt šī kompleksa uzņemšana ir pavisam vienkārša- pa 1 kapsulai 2 reizes dienā ēdienreižu laikā, uzdzerot glāzi ar ūdeni.

Sastāvā iekļautais  bišu māšu peru pieniņš stimulē laktāciju; fenheļa augļu pulveris un romiešu ķimeņu augļu pulveris novērš vēdera pūšanos; pienenes sakņu pulveris stimulē apetīti; vilkābeles lapu un ziedu pulveris stiprina sirds-asinsvadu sistēmu. 

 

20130307111338-62753.jpg

www.marialine.lv