Uz laukiem pēc labumiem

Uz laukiem pēc labumiem

16. Jul 2017, 15:24 Mar&Co Mar&Co

Tas ilgi gaidītais laiks ir pienācis, kad braucam uz laukiem ne tikai apciemot  vecvecākus, bet ievākt arī jauno ražu, kas mums jo īpaši aktuāli. Gribas taču mazajam ķiparam vislabāko, eko šmeko biezeņu pagatavošanai.

Tā nu pārbraucām uz Rīgu ar pilnu maisu jaunajiem kartupeļiem, lokiem, dillēm, kabacīšiem, zirņiem, burkāniem, salātiem, spinātiem, zemenēm, avenēm, upenēm. Patiesībā, kopš mazais jau ēd pieaugušo pārtiku, sanāca pavisam īss brītiņš, kad nācās pirkt ievestos dārzeņus. Protams, pati arī nepaslinkoju un nebraucu tikai "aptīrīt" vecāku mazdārziņus. Rīgas balkonā esmu sasējusi podiņā baziliku, citronmētras un cherry tomātiņus. Tad nu gaidu ražu:)

Mūsu šodienas biezenītis bija izcils- lauku trusis,kabacis, sauja zirnīšu, nedaudz sīpoliņš, kartupelis, puķkāposts

20170716152240-69633.jpg

Ģimenēm, kurām nav lauki, uz kurieni aizbraukt pēc labumiem, kur tos iegādājaties? Tirgū vai tomēr paši cenšaties kaut ko audzēt ?

17. Jul 2017, 21:07 apalk

Paldies😀

17. Jul 2017, 11:50

Ja ir laiks, tad no vesela dzīvnieka pirkšanas nevajadzētu bīties. Es arī domāju, kur es likšu 25kg smago jēru. Bet, 5kg sadalīju radiem, pārējais ielīda sakdētavas divās (no trim) atvilktnēm. Apēdām (esam divi pieaugušie un zīdainis, kas gaļu vel neēd) mēneša laikā, paralēli piepērkot vel aptuveni 2kg gaļas. (Mēs gan desas neēdam un uz maizītēm liekam lēni pagatavotu gaļu.)

17. Jul 2017, 11:45

Eko gaļas un normālas zivis var dabūt svaigi.lv, Bioss. Abos gan ir padārgi. Lētāk ir Tiešajā pirkšanā (sanak gandrīz kā "pa tiešo" no zemniekiem), bet tas nav veikals, tā tomēr ir kustība, kurai jāvelta vairāk laiks un enerģija.
Man šķiet visērtāk pirkt "pa taisno". Tītarus, ko pērku, ved arī uz Rīgu. Saimnieka tel.nr. 26 382 850. Citu gaļu audzētāju kontaktus nezinu vai ir jēga dot, domāju, ka uz Rīgu nevedīs. Kontaktus gan var meklēt no saimniecību nosaukumiem, kuras, piemēram, var atrast uz produktu marķējumiem. Pērkot no saimnieka, jāsaprot, ka tad jāpērk vesels kautķermenis, vai arī pasūtījumam jabūt gana lielam, lai viņam būtu vērts vest.

17. Jul 2017, 08:31 apalk

Varbūt vari padalīties, kur tieši dabūt eko gaļiņas, jo arī tirgū līdz galam nav uzticība😥

16. Jul 2017, 22:31

Ir tiešās pirkšanas kustība. 😉 Tie, kas ir ar to pazīstami, zin, ka tā var dabūt lauku un, visbiežāk, arī eko produktus no vietējiem zemniekiem par ļoti draudzīgām cenām.
Zinu, ka vel (droši zināmi) vietējos produktus (arī eko) var pasūtīt svaigi.lv.
Gaļu pērkam "pa tiešo" no saimniekiem, retāk caur Tiešo pirkšanu. Ņemt veselu kautķermeni ir lētāk un pilnīgi noteikti varu būt droša, ka gaļas gabals ir vietējs, eko sertificēts vai audzēts pēc eko prasībām, bez nekā lieka. Un, tieši tā varu dabūt lauku un eko vistu, paipalas, tītaru, trusi, jēru...