Tas nejaukais, nejaukais vīrusu laiks

Tas nejaukais, nejaukais vīrusu laiks

16. Jan 2017, 07:32 FejuFeja FejuFeja

Laikam tad, ja mājās ja vairākas dienas slimo vecākais bērns, būtu naivi cerēt, ka vīruss pārējos neskars. Un te nu tas ir – esi sveicināts, nejaukais, nejaukais, vīrus!

Naktī uz svētdienu modos no tās nepatīkami kņudinošās sajūtas, kura piemeklē, kad klepus ir vien pāris soļu attālumā, un ar šo nelūgto ciemiņu naski viesos ierodas arī iesnas. Sajūtot pirmās saaukstēšanās pazīmes, nakts vidū cēlos, pūtu kaklā Faringospray, skaloju degunu ar jūras ūdeni, taču īpaši atvairīt saaukstēšanos tā arī neizdevās.

Ziniet, ja tas skartu tikai mani, tad teiktu, ka tās ir vien pupu mizas, jo mēs, mammas, taču varam daudz ko, un noteikti arī ar visu sāpošo kaklu, klepu un iesnām mēs varam aprūpēt savus bērnus. Tikai šoreiz manas saaukstēšanās pazīmes pavada arī sāpoša sirds. Un sāp tā tāpēc, ka no lielā brāļa klepu un iesnas ir saķērusi arī mūsu mēnesi jaunā meitiņa, peciņa. Vadoties pēc ģimenes ārstes norīkojumiem, skaloju mazajam brīnumiņam snīpi, priecājoties par katru reizi, kad mazulis izšķauda tajā sakrājušos puņķīšus, un dodu pāris pilienus tā paša Faringospray.

Patlaban prātoju, cik gan reāli ir izvairīties no saaukstēšanās mazākajam bērniņam, kurš vēl kopā ar mammu dzīvojas pa mājām, ja no bērnudārza vīrusus pārnes mājās lielākais? Acīmredzot, neiespējami, jo mazuli vai arī lielāko bērnu neizdosies noturēt ieslēgtu istabā. Tāpēc vaicāšu jums, pieredzējušās mammas, kuru ģimenē aug vairāki bērni – vai vienmēr no bērnudārza atnestais vīruss tiek arī mazulim? Kādas ir jūsu metodes, lai ierobežotu mazuļa saaukstēšanās varbūtību?

Saaukstēšanā mūsu mājās nozīmē arī negulētas naktis. Kamēr slimoja vien vecākais dēls, naktī puika raudāja, knosījās, staigāja apkārt pa dzīvokli, bet tagad negulēšana ir piemeklējusi arī mazo māsiņu. Tiesa, mēnesi vecais bēbītis pa māju apkārt naktī nestaigā, taču pilnā balsī noraudāt līdz 3.00 naktī gan ir spējīgs. Acīmredzot tā mazulītis izstāsta, cik grūta ir tā slimošana un cik nepatīkami viņš jūtas, izjūtot uz savas ādas saaukstēšanās lieciniekus.

Turu īkšķus, lai jau pavisam drīz mums abām izdotos atgriezties ierindā, jo brālītis ir izveseļojies. Tagad mūsu kārta tapt veselām.

cecii cecii 16. Jan 2017, 13:31

Ļoti labi tevi saprotu. Tā briesmīgā vainas un bezspēcības sajūta, kad bēbītis slimo. Diemžēl palīdzēt nekādi nevar, mazajam pašam jātiek uz pekām un kaut kā tā imūnsistēma jānorūda. Mūsmājās tā ir bijusi ierasta situācija - viens saķer kādu vīrusu un slimo visi 3.
Atvieglot pašsajūtu bēbim vari, paceļot gultas gavgali augstāk (paliekot kaut grāmatas zem gultas kàjām), vēdinot telpas.
Izturību. Manējie, ja zīdaiņa periodā saķēra iesnas, bija skaidrs, ka negulēs naktis. Tā arī sēdēju nakti uz bumbas ar bēbi rokās.