Superbēbītes māmiņa Liene Bērziņa iesaka izmēģināt slingu siešanu

Superbēbītes māmiņa Liene Bērziņa iesaka izmēģināt slingu siešanu

24. Oct 2013, 00:05 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Arī superbēbītes Līnas Grietas māmiņa Liene piedalījās Māmiņu Kluba Grūtnieču dienā, jo jau kādu laiku galvā rosījusies doma – varbūt slings ir tas, kas varētu padarīt ikdienu kopā ar mazulīti vieglāku un harmoniskāku. Lai saprastu vai šis mazuļa nēsāšanas veids ir pieņemams, māmiņa Liene kopā ar meitiņu uzklausīja speciālistes ieteikumus un arī mācījās mazulīti iesiet slingā. 

Kad mazulīte Līna Grieta tika iesieta slingā, māmiņa Liene atzina, ka tas esot ļoti ērti un pat nedaudz savādi, jo pēkšņi ir brīvas rokas un arī smaguma sajūta mugurā vairs nav jūtama.

"Es vienkārši automātiski pierakstīju visu, ko nedrīkst un tagad, tiekoties ar speciālisti es zinu,kāpēc to nedrīkst, izslēdzot nepareizās pozas. Līdzīgi kā cilvēks, sēžot neērtā pozā nejūtas labi, arī bērns jūtas līdzīgi, kad viņu uz vairākām stundām ieliek kaut kur, kur viņš nespēj pakustēties," atklāj Liene Bērziņa.

"Pirms tam es tā domāju – nu ratiņi nopirkti, kam slingu, bet no otras puses, ka paklausījos, ka bērniņš visu laiku ir tuvu klāt pie mammas, es uztraucos, vai nebūs par aukstu. Tā kā tuvojas ziema, tad aktuāls kļūst jautājums par bērniņa ģērbšanu, lai nebūtu par aukstu vai karstu, tāpēc ar slingu ziemas laikā ideāli ir tas, ka mazulītis visu laiku ir kopā ar mammu un viņu var nēsāt arī zem mēteļa.

Slings ir brīnišķīgs risinājums, ka bērniņš ir kopā ar tevi un tev nav aizņemtas rokas, tu vari doties uz veikalu, mežu sēņot, vari staigāt pa māju, lai nomierinātu, tas ir brīnišķīgs veids, kā pavadīt laiku kopā mājās, lai nav bērniņš viens pats jāatstāj uz dīvāna vai mazgājot traukus, gatavojot ēst, tā mācība ir sena un ne par velti to kāds ir izgudrojis, lai mēs vairāk laika varētu pavadīt kopā," par slinga priekšrocībām runā Superbēbītes māmiņa Liene Bērziņa.

Praktiska slingu siešanas meistarklase grūtniecēm: piesakies šeit->>>

Nodarbība noritēs divās daļās. Pirmajā no tām uzzināsi visu par:

  • nēsāšanas anatomiskajiem, fizioloģiskajiem un psihoemocionālajiem aspektiem;
  • to, cik svarīga ir bērniņa nēsāšana slingā tieši viņa veselībai un attīstībai;
  • to, kādas ir sekas nepareizai bērniņa nēsāšanai;
  • to, ko tev var nodarīt nepareiza bērniņa nēsāšana;
  • redzēsi, kā būtu pareizi nēsāt bērniņu slingā;
  • bērna anatomiju un nēsāšanu vecumā līdz 4 mēnešiem;
  • bērna anatomiju un nēsāšanu vecumā no 4 mēnešiem;
  • to, kāpēc nevajadzētu lietot ķengursomas un banānsomas.

Nodarbības otrajā daļā uzzināsi visu par:

  • bērniņa nēsāšanas palīglīdzekļiem un to lietošanu
  • varēsi arī praktiski visu izmēģināt!
  • Iepazīsies arī tuvāk ar slingu veidiem.

Seminārā uzzināsi arī par: nepiemērotām bērniņa nēsašanas pozām, nepareizu bērniņa iesiešanu slingā, neatbilstošiem nēsāšanas palīglīdzekļiem un citiem traucēkļiem

Nodarbību vada trīs bērnu māmiņa, sertificēta bērnu nēsāšanas konsultante "Aijas Prakse" vadītāja Aija Apsīte

20130927114817-75524.jpg