SuperBēbis 2020: Vasara ir pienākusi

SuperBēbis 2020: Vasara ir pienākusi

Atklāti sakot, ļoti gaidīju vasaru, jo vasarā viss šķiet labāks - gan garastāvoklis, gan cilvēki, gan dzīve. Bet, lai vasara nesagādātu problēmas ar pārkaršanu, saules dūrienu un citām nebūšanām, veicu mazus sagatavošanās darbus - iepērku plānāku apģērbu, cepures, saules aizsarglīdzekļus. Notraušu putekļus no smilšu mantām. Katru vasaru šīm lietām pievēršu pastiprinātu uzmanību:

1. Bērna aizsardzība no saules

Katru vasaru pievēršu uzmanību cepurītēm - tas ir būtisks aksesuārs bērniem, lai tie varētu uzturēties saulē un nepārkarstu. Saules stari ir visspēcīgākie no 10 rītā līdz 4 pēcpusdienā, bet tas ir arī laiks, kad uzturamies ārā, tādēļ īpaši jāseko līdzi bērna pašsajūtai. Odeta gan vairāk uzturas kulbā un tiešos saules staros netiek likta, bet Gustavs tiek sasmērēts ar 50 SPF kremu un cepure ir viņa labākais draugs. Odetai gan lietoju Eucerin saules aizsarglīdzekli ar 50 SPF, kurš ir domāts bērniem no trīs mēnešu vecuma. Ja uzturamies pie jūras ilgāk, tad meklēju ēnainu vietu, kur varam iekārtoties. Tiešā saulē ar bērniem ilgi neuzturos.

Būtiski ņemt vērā, ka saules aizsargkrēms jālieto pat mākoņainās dienās vai uzturoties ēnā.

Bērniem lietoju Eucerin līdzekļus. Gustavam sprejs, bet Odetai krems. 

Pati lietoju šo līdzekli. Nesen gadījās apdegt saulē, tādēļ tagad katru dienu sevi apsmidzinu ar saules aizsarglīdzekli. 

2. Plāns apģērbs bērniem

Tik grūti ir apģērbt zīdaini vasarā, vismaz man. Bail, ka Odeta var pārkarst vai nosalt. Tādēļ esmu iecienījusi īsroku bodijus, kleitiņas un plānas kokvilnas bikses. Kokvilnas biezums var varietēt, vasaras drēbes būs izgatavotas no vieglāka un plānāka auduma, kurš būs komfortablāks bērnam. Burvīgs audums ir muslins, tā ir gaisīga kokvilna, kura būs maigs pieskāriens bērna ādai. Ar Gustavu ir vienkāršāk - nodrošināmies ar vairākiem šortiem un īsroku krekliņiem. 

Odetas outfits - īsroku bodijs un šortiņi + lacīte, jo visu laiku tek siekalas. ārāejot, vienmēr būs cepurīte. 

3. Drošība pie jūras

Odetai te būs mazāka loma, bet Gustavu vienmēr neizlaižam no acīm, kad tuvumā ir ūdens. Katru reizi tiek runāts, ka ūdenī bez vecākiem nevar iet un ar mantām ūdenī var spēlēties tikai pašā krastā. Nodrošināmies arī ar piepūšamajiem pūšļiem, kuri bērnam palīdz noturēties virs ūdens. Dziļumā neejam! Runājam, runājam un runājam par bērnu drošību.

Gustavam ir aktīvs četrgadnieks, tādēļ, pie ūdens, viņu neizlaižu no acīm. 

4. Ūdens

Odeta 80% tie barota ar krūti, maisījumu viņa redz 1x dienā vai neredz vispār, tādēļ papildus ūdeni nedodu padzerties, jo krūts piens to aizstāj. Tādā ziņā krūts barošana ir ļoti pateicīga, jo nav jauztraucas par mazuļa dehidrāciju. Gustavam piekodinu dzert daudz ūdeni karstā laikā un to viņš labprātāk dara tad, kad ūdens ir ieliets sporta pudelē. Pudeles dizains viņu arī motivē dzert ūdeni biežāk. Tīru ūdeni viņš dzer ap 1200ml dienā, protams, tas nāk ar cītīgu atgādināšanu, ka tas ir jādara. 

Braukšana autokrēsliņā dažreiz mēdz būt karsta - vārda vistiešākajā nozīmē. Tādēļ skatos, lai apģērbs būtu plāns un patīkams. 

5. Aktivitātes pie jūras un citur dabā.

Gustavam līdzi ir spainītis ar dažādām formiņām un instrumentiem, bet tomēr rāma spēlēšanās smiltīs notiek reti. Šļakstīties ar ūdeni, spēlēt bumbu un izmantot bērnu rotaļu atrakcijas, būs primārā izvēle. Skatāmies, lai nenotiktu kāds negadījums un iesaistāmies bērna aktivitātēs. Ja esam ciemos un tur ir batuts, pievēršam uzmanību, lai tam ir aizsargtīkls un nav pārāk daudz mazo "lēkātāju". Odetai līdz aktīvajām rotaļām vēl ir jāizaug. Pagaidām viņa izklaidējas uz sedziņas ar saviem graužamajiem grabuļiem. 

Gustavam patīk ūdens, tāpēc ir lieliski, ja ir dārzs un dārza šļūtene - tad aktivitātes uzrodas pašas no sevis.

6. Insekti un citi mošķi 

Odeta nesen tika pie sava pirmā oda koduma un bija gaužām bēdīga, tikmēr Gustavs spiedz un mūk projām no lapsenēm un dunduriem. Odu kodumiem var atrast dažādas smēres aptiekās, bet Odetu pasargājam ar moskītu tīklu, kuru uzliekam uz kulbas, kamēr viņa guļ ārā. 

Vasaras siltums ir klāt, tādēļ baudām brīvo laiku ārā! Cerams, ka arī tev šis laiks nes pozitīvas emocijas un sajūtas.