SuperBēbis 2020: Testējam Avent četri vienā!

SuperBēbis 2020: Testējam Avent četri vienā!

Ir pienācis laiks, kad Odeta sāk testēt dārzeņus un augļus. Jau četru mēnešu vizītē, pediatrs atļāva testēt dārzeņus mazās devās. Īpaši gan nesteidzos to darīt un testēšanu atliku uz pieciem mēnešiem. Pirmais auglis, kuru Odeta pagaršoja bija banāns, kuru ieliku fīderī. Tādu piebarošanas sākumu, noteikti, nedarīju ar dēlu, bet sekoju visiem "pareizajiem" noteikumiem, ka jāsāk ar kabaci vai ķirbi. Tā nu ar otro bērnu piebarošanu uzsāku ar banānu. Tas gan neliedza tālāk testēt saldo kartupeli, burkānu, kabaci utt, paralēli Odeta nogaršoja dārza zemeni, upenes un citas sezonas ogas. Gandrīz viss garšo un alerģiju nav, tātad varam droši atklāt garšu pasauli.

Piebarošanai nav ne vainas, bet esmu diezgan slinka uz tvaicēšanu virs gāzes plīts, blendera vilkšanu no skapja un visu trauku mazgāšanu. Respektīvi, es neesmu slinks cilvēks un bieži vien nodarbojos ar multitaskingu, bet labprāt optimizēju savu dzīvi tā, lai ieekonomētu pāris minūtes. Jau ar dēlu skatījos uz dažādām ierīcēm un tā arī tādu neieviesu, tad šoreiz scenārijs ir savādāks. 

Vienā jaukā dienā tiku pie Avent "Četri vienā" veselīgas zīdaiņa pārtikas gatavotāja. Pirms četriem gadiem bija tikai divi vienā ierīce, bet tagad ir opcija iegādāties četri vienā. Šī ierīce apsola bērna ēdienu iztvaicēt, sablenderēt un arī uzsildīt. Kā ceturtā opcija ir atkausēšana. Laiks testēt!

Izmantojam tagad iegūstamos dārzeņus un garšaugus, lai pagatavotu garšīgu un aromātisku ēdienu. Odeta ir iecienījusi ziedkāposta, burkāna un kartupeļa kombināciju.

Ātri samizojām dārzeņus, sagriežam gabalos. Liekam klāt arī dilles, pētersīļus, baziliku u.c. lai bagātinātu garšu. Mēdzu gatavot dārzeņus arī sev, bet savu porciju, protams, neblenderēju, bet sajaucu kopā ar piciņu sviesta un sāls. Sāli bērna biezeņiem klāt nelieku.

Ievietoju tvaicēšanas traukā, uzlieku vāku, iestatu laiku uz 20 minūtēm un process var sākties. Sākumā bija grūti saprast, kas kur liekās un kā labāk mazgāt, bet pēc trīs reizēm, viss bija jau apgūts un saprotams. Klāt pievienota arī ir labi saprotama lietošanas instrukcija, kā arī iedvesmojoša recepšu grāmata. Krūzes ietilpība ir 1000 ml, lai varētu pagatavot līdz četras porcijas vienā reizē.

Pēc 20 minūtēm Avent pīkst, ka viss ir gatavs un varu doties uz virtuvi, lai nospiestu blenderēšanas pogu. Pirms blenderēšanas, ierīces tvertne jāapgriež otrādi un jānofiksē. Blenderis gan ir diezgan skaļš, tāpēc Odetai tas ne īpaši patīk, bet process prasa mazāk par vienu minūti, tādēļ nav īpaši "sāpīgs". Skaņu var arī saprast, jo pati blenderēšana ir diezgan jaudīga. Lūk šādi izskatās gatavais biezenis - vijīgs un smaržīgs. Cerēsim, ka mazajam gūrmanim (gourmet) ies pie sirds. Lieku klāt arī kripatu ar sviestu, lai biezenis būtu aromātiskāks. 

Odetai ļoti garšo un pieveic pusi no šīs porcijas. Atlikušo porciju noglabāju klāt pievienotajā uzsildīšanas traukā, lai rīt to uzsildītu un piedāvātu bēbim pusdienās. Ierīces mazgāšana arī ir ļoti viegla un nekādu "čakaru" tas neprasa. Krūzi un asmeni iespējams mazgāt trauku mašīnā, un ūdens tvertni ar atvērtu konstrukciju ir viegli tīrīt un uzpildīt, lai gatavotu ar tīru tvaiku katru reizi.

Gatavoju arī augļu biezeņus - izmantoju Latvijas ābolus un plūmes, lai pagatavotu tiešām ņammm biezeni, kuru ēdu arī pati. Mēdzu arī patvaicēt banānu, jo tas dod "spēcīgāku" garšu. Spināti, brokoļi, kabači, kirbji un daudzi citi dārzeņi, tagad tiek pagatavoti dažādās kombinācijās. 

 

Nākotnē varēsim arī iepazīties ar gaļu un jau rupjākiem ēdiena gabaliem, un arī šajā periodā Avent 4in1 būs noderīgs palīgs. 

Starp citu, ir pieejama arī aplikācija ar padomiem par mazuļa barošanu. Tajā atradīsiet viegli pagatavojamu ēdienu receptes, kas piemērotas mazulim. Iedvesmas jaunām receptēm nekad nevar būt par daudz! :)

Mums ar Odetu ir liels prieks par ikdienas palīgu un šo ierīci varu rekomendēt kā ērtu palīgu, lai mazliet atvieglotu ikdienu ar mazu bērnu. Rudens bagātīgā raža vēl tikai ienāksies un tad to varēsim testēt pilnā apjomā :)