SuperBēbis 2020:  Kad mazliet parādās ilgas pēc darba

SuperBēbis 2020: Kad mazliet parādās ilgas pēc darba

Uzreiz varu atklāti uzrakstīt - es apbrīnoju sievietes, kuras var būt pilna laika mājsaimnieces un tiešām viņām tas patīk un sanāk. Pēc intensīvāka perioda, kad mājās ir divi bērni, ir beidzies mierīgais jaundzimušā periods, kad viens bļauj un otrs piebalso, man jāsaka, ka gribas atpūsties - jeb labprāt atgrieztos pie sava ofisa darba. 

Es, protams, novērtēju, ka varu mazliet ilgāk gulēt. Ka katrs rīts iesākas daudz lēnāk un mierīgāk un varu veltīt laiku hobijiem, bet realitātē man nav vispār brīvā laika. Tikai tad, kad abi bērni guļ, tad varu beidzot darīt tieši neko. Un rīta kafiju izdzeru ar bļaušanu fonā. Jā, brauciens vilcienā uz darbu bija daudz idilliskāks un brokastu kafija kabinetā, visbiežāk,  bija klusumā. 

Bet, bet... kur tad paliek mans laiks? Nereti es iedomājos, kad jau vakars ir klāt un neesmu izdarījusi neko prātīgu. Jaunu projektu uzsākšana, online kursiki, jauni hobiji... hehe, nē. Dažreiz diena aiziet lokot tīrās drēbes, gatavojot ēst, jau trešo reizi mazgājot grīdu, beržot barošanas krēslu un tā uz apli. Pilnīgi sāka riebties apburtais loks, jušanās kā nolemtai mājsaimniecei, kurai nav laiks sev.

Sāku laika patēriņa izvērtēšanu un nonācu pie secinājumiem:

  • - nē, drēbes nav katru dienu jāmazgā, atslābsti
  • - katru dienu nav jāgatavo ēst, atslābsti
  • - gribi iet skriet? Ej skriet, kaut vai vēlā vakarā, kad ir kāds, kas pieskata bērnus. Atslābsti
  • - gribējās mācīties, apgūt ko jaunu? Vēl ir laiks, bet BKA sevī ietver šī laika primāro mērķi - bērna kopšanas atvaļinājums. Nav jājūtas vainīgai, ka nesanāk kada blakus lieta. Atslābsti.
  • - Nesanāk radošās nodarbības ar vecāko bērnu, kvalitatīvas spēles ar jaunāko bērnu, atslābsti arī šeit, dažreiz līdz Netflix
  • - Nesanāk katru dienu joga, pilates vai meditācijas kursiki? Arī atslābsti, dari pašu primārāko, kas liek justies tev labi. 
  • Un vēl - beidz sēdēt tik daudz sociālajos tīklos, tur aiziet daudz laiks.

Ja es izpildu savu labsajūtas minimumu, beidzu grauzt sevi par lietām, kuras nevaru ietekmēt, tad pašsajūta ir labāka. Diemžēl, man bieži ir piemeties smadzeņgrauzis, kurš grauž tevi par lietām, kuras nav izdarītas. Piemēram: "aizkari jāizmazgā", "tas vannas istabas stūris ir jāsakopj", ''beidzot jāsakārto darba zona", "gribēju tak adventes kalendāru uztaisīt". Mani tiešām sāk tracināt šādas domas, jo nekad neesmu bijusi apzinīgā, kārtīgā sieviete, kura veic ģenerāltīrīšanas katru sezonu un katras brīvdienas pavada 5h šrubējot. 

Vienā mirklī apzinies, ka BKA ir ietekmējis tevi un ir laiks mazliet apstāties, paskatīties uz sevi no malas un beigt tēlot mājsaimnieci. Es zinu sievietes, kurām šī loma lieliski padodas un es viņas apbrīnoju, bet pati esmu aizgājusi mazos neceļos un tagad cenšos tikt atpakaļ vecajā ritmā. 

Jā, dažreiz ir ilgas pēc darba, jo dažreiz prasās atslēgties no haosa un iemesties citā haosā. Tāpēc saprotu, ka, dažreiz, ir vērtīgi mainīt vidi. Un vēlreiz sev atgādinu - izej ārā arī tad, kad liekas, ka nav laiks. Sakārto prioritātes un dari ikdienā kaut ko, kur iedegas acis un garastāvoklis ceļas.

Lai jauka novembra nogale! Un velti laiku sev!