SuperBēbis 2020: Hip urā! Septiņi mēneši ir klāt!

SuperBēbis 2020: Hip urā! Septiņi mēneši ir klāt!

Odetas septiņi pilni mēneši gan apritēs tikai rīt, bet šodien atradu iedvesmu aprakstam :)

Esmu  mazliet iekavējusi bloga rakstīšanu un tam par iemeslu ir negulēta nedēļa, daudz aktivitāšu kalendārā un vienkārši bezspēks. Odetai ir sācies zobu nākšanas periods un tas nav nekāds mierīgais laiks. Bet ļoti, ļoti ātri ir pagājis vēl viens mēnesis un ir klāt jau septiņi pilni mēneši. 

Jā, ja apakšā ir ļoti skaisti divi zobi, tad augšējie zobi nāk vēl mokošāk un ilgāk. Labā ziņa - tās ir tikai divas negulētas naktis, jo pēc tam atgriežas vecais, labais ritms. Vecais, labais ritms gan nenozīmē, ka Odeta ceļas 1x naktī vai neceļas vispār. Odeta vidēji ceļas no 5x - 7x un ir bijis, kad esmu saskaitījusi ap 9x. Tas, visbiežāk, notiek pilnmēness laikā un esmu savilkusi jau kopsakarības. Pinmēness laiks ietekmē arī mani, tādēļ laicīgi ieņemu "ommmm" pozīciju un skaitu izdomātas mantras. 

Atklāti sakot, biežo celšanos esmu pieņēmusi kā normu un ticu, ka pienāks brīdis, kad celšanās reizes samazināsies. Būtībā funkcionēju pati labi, bet esmu atteikusies no biežas skriešanas, jo jūtu, ka enerģijas rezerves vajag kādam citam mērķim. Pavadām laiku svaigā gaisā un staigājam. Pastaigas dod labu garastāvokli gan man, gan Odetai. Un arī Gustavam, kad viņš paliek mājās. 

Odeta, pēdējā mēneša laikā, ir iepazinusies arī ar trusi. Viņas ēdienkarte ir palikusi daudz plašāka un jāatzīst, ka viņa reti atsakās no kādas garšas. Odeta ir iepazinusies arī ar bezpiedevu Lakto, kuru gan sākumā biju nobriedusi dot tikai no kāda astotā mēneša, bet redzot, ka panesamība ir laba, piedāvāju mini devu ātrāk. Tālāk plānā ir mēģināt arī paipalu olas. Ja ar Gustavu es piebarošanai piegāju daudz kritiskāk un ļoti ievēroju rekomendācijas (kuras ļoti atšķiras), tad Odeta tiek lutināta ātrāk, izgaršojot jaunas garšas. No sava šķīvja iedodu arī mikrodevas, piemēram, ja ēdam plovu, tad mazā naga lieluma burkāns un rīsi, tiek arī Odetai. Gabalos dodu gurķi un plūmi, ir arī nogaršota laba rudzu maize. 

Ar rāpošanu meita nesteidzas, bet viņa lien un rotē. Bijām ciemos pie VCA Aura fizio Vendijas un viņa mums ierādīja kā ikdienā varam pavingrot ar Odetu, lai stiprinātu viņas ķermeņa augšdaļas muskuļus. Varu pieminēt, ka dēls aizrāpoja gandrīz gada vecumā, tādēļ zinu, ka bērni ļoti dažādi attīstās. Zinu arī to, ka jaunās mammas ļoti satraucas, ja apkārt visi bērni jau sen aktīvi rāpo, bet manējais kā pankūka guļ uz grīdas, bet NAV par ko satraukties, bet novērot, ko citu mans bērns ir iemācījies - varbūt tās ir jaunas skaņas? Vai arī pirksti ir sākuši veiklāk darboties ap smalkām detaļām? Odetas valoda ir ļoti labi attīstījusies, ir jaunas skaņas, piemēram, kā "mamamma" "amma amma" un jaunākais "tetetee", kā arī dobjas skaņas, rūcošas skaņas un jaunas izteiksmes.

Ja uz nakti nolikt gulēt varēju tikai es, tad to tagad var arī izdarīt vīrs. Tieši tagad ļoti novērtēju mūsu Yappi Kids gultiņu, kurai ir šūpošanas opcija, jo bez tās es nezinātu, kā Odetu nolikt gulēt, ja nu vienīgi šūpojot uz rokām, kas nav labākais variants, ja bērns sver jau gandrīz 8kg. Arī dienas miegu viņa guļ savā gultiņā un tikmēr es varu veltīt laiku, kam es gribu (rakstot šo es mazliet sasmējos, jo bieži vien tā ir ēst gatavošana vai šūšana ), bet esmu apņēmusies arī izlasīt vienu biogrāfiju. Jā, liels mērķis :)

 

Mēs arī esam sākušas apmeklēt Yamahas mūzikas skoliņu pašiem mazākajiem un esam diezgan apmierinātas, ka ir iespēja izrauties no mājas vides un mazliet socializēties ar citiem bēbjiem. Četrdesmit minūtes pavadām aktīvi darbojoties kopā, mācoties jaunas skaņas un dziesmas.

Pie ģimenes ārsta dosimies tikai oktobrī, tādēļ nemaz nezinu, cik Odeta tagad sver un kāds ir viņas garums, bet 74. izmēra drēbes ir tieši laikā, tādēļ atliek tikai secināt, ka viņa aug kā sēne pēc lietus :)

Gatavojamies rudens sezonai un audzējam zobus, pacietību un jaunas prasmes!