SuperBēbis 2020: Hip urā! Četri mēneši ir klāt

SuperBēbis 2020: Hip urā! Četri mēneši ir klāt

Vēl viens mēnesis ir aizgājis un ir laiks pastāstīt kā iet Odetai.

Jaunas prasmes:

- satver priekšmetus ar abām rokām, dara to ļoti koordinēti un kontrolēti

- veļas uz labā sāna

- katru dienu parādās jaunas skaņas un "vārdiņi"

- katrs rokās paņemtais priekšmets tiek sīki izpētīts un pagaršots

- zoba aprises

Uzkāpjot uz mājas svariem, Odeta sver aptuveni septiņus kilogramus un 68. izmēra drēbītes der labi. Mazā dāma aug un to var redzēt katru dienu.

Ir sācies izzināšanas posms, kad miegā pavadītais laiks paliek arvien mazāks. Garās ratu pastaigās vairs nedodamies, jo gluži vienkārši Odeta tik ilgi vairs neguļ. Ratu miedziņš svārstās no 40 minūtēm līdz pusotrai stundai. Pārējais laiks ratos tiek pavadīts skatoties uz kokiem, skatoties uz mani vai bļaujot, ka ir vēlme no ratiem izkļūt laukā. Dažreiz mēdzu apstāties pie jūras un izklāt sedziņu smiltīs, lai Odeta var pavērot svešo apkārtni un izbaudīt vēja pūtienus. Cik labi, ka ir vasara, jo laiku ārā varam pavadīt daudz patīkamāk. 

tā nu beidzās viens mans skrējiens - Odeta vairs skriet negribēja, tādēļ ieturējām maltīti zālītē uz sedziņas

Izzināšanas periods izpaužas arī kā fāze, kad visas mantas un objekti tiek tuvināti mutei, kārtīgi apžļambāti un aptaustīti. Dvielīši, kleitiņa, mantas, savas rociņas, manas rokas... itin viss tiek izgaršots. Odetai arī ir siekalu periods un bez lacītēm mēs nespējam iztikt. Siekalu periods arī rezultējās ar zoba aprisēm un tas norāda, ka ir sācies zobu šķilšanās laiks. Diez kā būs barot bērnu ar krūti, kad būs jau vairāki zobiņi? Zobs gan nāca bez temperatūras, caurejas, kašķiem, tāpēc tas man bija pārsteigums. 

Rokas mutē un ar Oball - mīļākā manta 

Odetai ir liela interese par cilvēkiem viņai apkārt - kur mēs ejam, ko ņemam rokās, ko liekam mutē un ko runājam. Īpaši interesants ir lielais brālis, jo viņš ir ekspresīvs un māsu māk dažādi izklaidēt. Dāmai interesē arī ko mēs liekam mutē, mēs dodam aptaustīt dažus augļus - persiks ir pūkains un mīksts, banāns ir ciets un košs. Ar piebarošanu galīgi negribas steigties, kaut gan zinu, ka ģimenes ārsti rekomendē sākt pagaršošanu no četriem mēnešiem. Man gan tādam bumbulim, kurš pats vēl neveļas, negribas iepazīstināt ar dārzeņiem, bet katrā gadījumā vienmēr ņemu vērā ārsta rekomendācijas. 

abu intereses objekts - sarkana lidmašīna

ūdens procedūras un pelde Odetai. Odetai ļoti patīk ūdens - ikdienā liekam gan vannā, gan dušā. Abi varianti viņai patīk un liekas interesanti. 

Tieši tagad ir sācies ergo somas uzvaras gājiens, jo Odetai interesē viss apkārtējais. Ļoti labs variants, lai aizietu uz tuvējo pakomātu, audumu veikalu vai bērnu dārzu, lieliski noder arī brīvdienu braucienos.

Sejas izteiksmes ir tik dažādas, bet tomēr visbiežākais ir smaids, kas tiek veltīts gandrīz katram cilvēkam. Odeta arī lieliski māk parādīt, kad ir apvainojusies un demonstratīvi uzmet lūpu. Savu viedokli viņa māk izrādīt.

Jau kādu laiku diens ritms ir palicis vieglāks un paredzamāks. Odeta labprāt pavada laiku uz paklāja un krēsliņš tiek izmantots reti, tādēļ varu mierīgi apdarīt mazos mājas darbus. Tāpat ir dienas, kad iemigšana ir ātra, miegs mājās ilgst ilgāk par divām stundām un vakara nemieri ir pazuduši. Ir arī netik vieglās dienas, kad vēlme būt pie krūts saglabājas visas dienas garumā. 

 

Baudām laiku, kad vēl nav aktīva kustēšanās, bet ir mierīgs dienas ritms :)