Uzdāvini īstus Ziemassvētkus SOS ciemata bērniem

Uzdāvini īstus Ziemassvētkus SOS ciemata bērniem

13. Dec 2012, 13:39 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Latvijā ir cilvēku, kuri uzņēmušies īpašu atbildību, rūpējoties par vecāku pamestiem bērniem. Tās ir SOS bērnu ciematu audžuģimenes, kas audzina šos bērnus kā savus un līdz sirds dziļumiem apzinās – bērnu uzticēšanos pievilt nedrīkst.

SOS bērnu ciematu ģimenēs gādīgu roku aprūpēti aug bērni, kuri agrīnā bērnībā zaudējuši pamatu zem kājām – savus vecākus un tuviniekus. Bērni šo zaudējumu ļoti pārdzīvo un tas atstājis dziļas un bieži grūti izdzēšamas emocionālas traumas viņu dvēselēs. SOS ģimeņu vecāki sniedz savu mīlestību un atbalstu, lai šīs traumas dziedētu, tomēr, lai to paveiktu gandrīz vienmēr ir nepieciešama arī speciālistu palīdzība.

Šobrīd SOS ciematu ģimeņu aprūpē aug 150 bērni no visas Latvijas un praktiski visiem šiem bērniem ir nepieciešams mūsu visu atbalsts un gādība, lai viņi spētu kļūt par pilnvērtīgiem sabiedrības locekļiem, kas spējīgi dot, uzņemties atbildību un atrast savu vietu dzīvē.

Lūk, daži no mūsu bērnu stāstiem:

Sanita, 15 gadus veca – mācās 9.klasē, dzīvo Īslīces bērnu ciematā, dejo deju grupā Lēra. Sanita ir ne tikai talantīga dejotāja, bet arī nodarbojas ar pērļošanu. Sanita ir no 5 bērnu ģimenes un cītīgi palīdz arī mazākajiem brāļiem un māsām mācībās. Meitenei padodas arī zīmēšana, dekupāža, stikla apgleznošana. Sanita ir aktīva arī skolā, viņa iesaistījusies ārpusklases darbu organizēšanā, labi mācās un ir ļoti apzinīga.

Lai Sanita varētu dejot, gadā ir nepieciešami 280 LVL, kas iekļauj maksu par deju nodarbībām, deju kurpēm, tērpiem un maksu par transportu, ja jādodas uz kādiem koncertiem ārpus Bauskas.

Dažādu rokdarbu apgūšanai meitenei ir nepieciešami 120 LVL gadā.

Ruslans, 16 gadus vecs – mācās 9.klasē Murjāņu sporta ģimnāzijā Ruslans ir ļoti sportisks puisis, viņam labi padodas soļošana un skriešana. Šo gadu laikā paguvis iegūt godalgotas vietas gan Latvijas, gan Baltijas līmenī soļošanā. Ruslans pēc pamatskolas turpinās mācības turpat Murjāņu sporta ģimnāzijā. Puisis trenējas ne tikai skolā un darba dienās, bet arī katru sestdienu turpat Īslīcē nosoļo vismaz 30 km. Ruslanam ir labi sasniegumi ne tikai sportā, bet arī mācībās.

Lai Ruslans varētu attīstīt savus fiziskos talantus, viņam ir jāpiedalās vismaz vienā sporta nometnē ārpus Latvijas, kas maksā 300 LVL.

Ikdienā, trenējoties un uzlabojot savus sportiskos sniegumus, ir nepieciešams arī papildu uzturs, piemēram, rieksti, rozīnes, banāni, batoniņi, medus, vitamīni u.c., SOS mammas rūpes ir arī speciālie sporta apavi un tērpi, kas puisim nepieciešami gan treniņos, gan arī sacensībās.

Lai nodrošinātu šo papildu uzturu, vitamīnus un sagādātu labus apavus, tērpus, gadā nepieciešami 800 LVL.

Patrīsija, 7 gadus veca -  mācās 1.klasē. Mazā meitene ir ļoti aktīva un harizmātiska, prot ap sevi organizēt cilvēkus, dejo tautas dejas „Mēmelītē”, zīmē, mācās mākslas skolā, dzied skolas korī, apmeklē keramikas nodarbības. 

Lai Patrīsija varētu attīstīt savus talantus, gadā nepieciešami 250 LVL, kas iekļauj maksu par pulciņiem, materiāliem un tērpiem, kas nepieciešami šiem hobijiem.

Kristiāna, 6 gadus veca – apmeklē bērnudārzu, jau divus gadus dejo grupā „Lēra”. Mazā meitene arī sākusi apgūt klavierspēles prasmi pie privātskolotāja, lai rudenī varētu nokārtot iestājeksāmenus mūzikas skolā.

Lai attīstītu dejošanas prasmes, gadā nepieciešami 280 LVL, kas iekļauj maksu par deju nodarbībām, deju kurpēm, tērpiem un maksu par transportu, ja jādodas uz kādiem koncertiem ārpus Bauskas.

Lai sniegtu iespēju Kristiānai apgūt klavierspēles prasmi, gadā ir nepieciešami 480 LVL.

Beāte, 15 gadus veca – mācās 9.klasē, dzied bērnu popgrupā „Pekšņi”, spēlē trompeti orķestrī “Si bemol”, turklāt nekad nav mācījusies mūzikas skolā.

Lai attīstītu dziedāšanas prasmes, gadā nepieciešami 300 LVL.

Mēs aicinām arī Jūs atbalstīt un iepriecināt šos bērnus – pašreiz viņiem būtu ļoti nepieciešams ziemas inventārs, Ziemassvētku dāvaniņas, kuras atrast zem eglītes, kā arī jebkurš finansiāls atbalsts.

Mūsu Ziedojuma konts bērnu atbalstam:

Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācija
Reģ. nr. 40008029381
LV56UNLA0050011994184
AS "SEB banka", UNLALV2X

Mēs pateicamies Jums SOS Bērnu ciematu vārdā un vēlam gaišu domu un labu darbu piepildītu pirmssvētku laiku,