Sāc veidot uzkrājumu bērna nākotnei un saņem daļas atmaksu no valsts!

Sāc veidot uzkrājumu bērna nākotnei un saņem daļas atmaksu no valsts!

11. Jun 2014, 00:10 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Uzkrājumu veidošana izvēlētā bankā nav kā krāšana zeķē mājās skapī. Izvēloties uzkrājuma veidošanu bērna nākotnei ar adrošināšanu vecāki var saņem atpakaļ daļu samaksātās naudas. Ieskaties, kā saņemt daļu atmaksātās nauda atpakaļ!

Par iemaksām uzkrājumā bērna nākotnei ar apdrošināšanu Jūs varat saņemt iedzīvotāju ienākumu nodokļa (IIN) atmaksu no valsts!

Ja veicat iemaksas uzkrājumā ar dzīvības apdrošināšanu un līgums ir noslēgts vismaz uz 5 gadiem, tad par summu, kas nepārsniedz 10 % no Jūsu gada bruto ienākumiem, kuriem tiek piemērota iedzīvotāju ienākuma nodokļa 24 % likme, Jūs varat saņemt iedzīvotāju ienākuma nodokļa atvieglojumus. Savas nodokļu atvieglojumu izmantošanas iespējas varat aprēķināt Nodokļu kalkulatorā.

Saņemt nodokļu atvieglojumus varat sev ērtākajā viedā:

  • iesniedziet gada ienākumu deklarāciju Valsts ieņēmumu dienestā (VID) pēc Jūsu dzīvesvietas vai elektroniski – izmantojot VID elektroniskās deklarēšanās sistēmu un iesniedzot deklarāciju ar elektronisko parakstu; Lasiet vairāk par elektroniskās deklarēšanās iespēju
  • vienojieties ar savas darbavietas grāmatvedību, lai reizē ar algas pārskaitījumu uzkrājumam izvēlētā summa tiktu automātiski ieskaitīta Jūsu dzīvības apdrošināšanas kontā. Šajā gadījumā iedzīvotāju ienākuma nodokļa atvieglojumi tiks piemēroti iemaksas veikšanas brīdī un Jums nebūs jādodas uz VID.

Papildu izziņas Jums nav nepieciešamas, jo visa informācija par Jūsu veiktajām iemaksām gan uzkrājošajā dzīvības apdrošināšanā, gan pensiju 3. līmenī par iepriekšējo kalendāro gadu tiek elektroniski nosūtīta VID līdz nākamā gada 1. februārim.

Līdz kuram datumam es varu iesniegt ienākumu deklarāciju, lai saņemtu IIN atmaksu par iepriekšējo gadu?

Lai saņemtu IIN atmaksu par iepriekšējā gadā veiktajām iemaksām, Jūs varat brīvprātīgi deklarēt savus ienākumus 3 nākamo gadu laikā. Tomēr ņemiet vērā, ka citas likuma normas paredz, ka līdz katra gada 1. aprīlim deklarāciju par iepriekšējā gada ienākumiem obligāti jāiesniedz tām personām, kuras:

  • veic saimniecisko darbību (ir individuālā uzņēmuma īpašnieks, zemnieku vai zvejnieku saimniecības īpašnieks, izīrē savu īpašumu u. tml.);
  • ir guvuši ienākumus ārvalstīs;
  • ir guvuši ar nodokli neapliekamos ienākumus, kas kopumā pārsniedz četrkāršotu taksācijas gadam noteikto neapliekamā minimuma apmēru, kā arī citos gadījumos, ja gūti ienākumi, no kuriem izmaksas vietā nav ieturēts nodoklis.

Ja Jūs piederat kādai no minētajām iedzīvotāju grupām, neaizmirstiet pievienot informāciju par veiktajām iemaksām uzkrājošajā apdrošināšanā savā obligātajā ienākumu deklarācijā.

Privātpersonu gada deklarācijas veidlapa 
Privātpersonu gada deklarācijas elektroniskā veidlapa

 

Lai uzzinātu vairāk par uzkrājuma veidošanu bērna nākotnei, esat laipni aicināti pie SEB dzīvības apdrošināšanas speciālistiem SEB bankas filiālēs vai zvaniet 67079800. 

20140602091926-20777.jpg

Vairāk informācijas meklē šeit->>>