SABĪNE: Mazulītes vannošana

SABĪNE: Mazulītes vannošana

03. Apr 2014, 08:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sveikas, dārgās māmiņas! Manai meitiņai Aminai pašlaik ir 3 mēneši un 3 nedēļas. Viņu vannot kļuvis aizvien sarežģītāk, viņa ir ūdenī ļoti aktīva un pēdējā vannošanās reizē izšļakstīja man no bērnu vanniņas visu ūdeni tā, ka gandrīz sarīkojām plūdus kaimiņiem. No vanniņas esam izauguši, viņa mums bija maza, bet ļoti ērta jaundzimušajam, ar statīvu.

Statīvu mēs lietojām vienu reizi, pašā pirmajā vannošanās reizē, pēc tam sapratām, ka vanniņu var uzlikt arī uz veļas mašīnas, un augstuma ziņā ir tieši tas pats, turklāt ūdeni dušas telpā savākt ir vieglāk.

Visa sarežģītība slēpjas tajā, ka mums dzīvoklī ir dušas kabīne, lielās vannas nav. No bērnu vanniņas esam izaugušas, ko iesākt tālāk? Iegādāties lielāku vanniņu un likt to dušas kabīnē, mazgāt mazuli sēdus. Vai iegādāties mazu, piepūšamo baseinu ar augstākām maliņām un likt viņu tur? Tādu ideju man pasvieda māmiņa, ar kuru kopā dodamies pastaigās.

20140401203637-72423.jpg

Un vēl Amina pēc vannošanas vienmēr sarīko koncertu. Ūdenī vēl nekas, tikai cenšas padzerties ūdeni un zīst mūsu rokas, un kā ņemam ārā, tā uzreiz ir raudāšana. Mums agrāk bija parastais bērnu dvielītis ar kapucīti, un ņemot ārā mazo no vanniņas nekādi neizdevās viņas galvu ievietot kapucē, kamēr nesu viņu uz istabu, lai tur uzliktu uz pārtinamā galda, viņa grozījās, raudāja, un slaucīšanās jau tika pavadīta ar pamatīgāku klaigāšanu.

Tagad esam atklājuši interesantu CLEVAMAMA dvielīti, ko var iegādāties Baby City veikalā. Atšķirība ir tā, ka tas stiprinās ap pieaugušā kaklu. Ņem mazulīti rokās un vienkārši uzmet brīvo galu ar kapucīti velc mazulim uz galvas. Tā Amina ir sākusi ātrāk nomierināties.

20140401203355-78952.jpg

20140401203417-43388.jpg

20140401203433-42603.jpg

Tikai tāpēc vien, ka ar vannošanos ir daudz sarežģījumu, vannojamies ne visai bieži. Pirmos divus mēnešus ik pārdienas, tagad - reizi nedēļā, ja nav iesnu, kuras mums bija otro reizi mēnesī. Paldies vecākajam brālītim, kas tās atnes no dārziņa. Es ceru, ka tas ir pareizi, ka nevannoju bērnu ar iesnām, - kā jūs domājat?

Tāpat iesnu dēļ neesam vēl pierakstījušās uz baseinu, un es tā gribēju, lai Amina, tāpat kā brālītis, nodarbotos ar zīdaiņu peldēšanu, bet pagaidām gaidam, kad viss pāries un par šo tēmu tad runāsim ar pediatru.

20140401203721-69556.jpg

Mammas, kam mājās ir tikai duškabīne - kā jūs vannojat savus mazuļus?

Vai jūsu mazuļi raud pēc vannošanās? Kas palīdz nomierināties?

Cik bieži jūs vannojat savus mazuļus?

Visām jauku dienu!

Sabīne,

Maksimiliāna un Aminas mamma

Vannas dvielis CLEVAMAMA

20140324102305-18698.jpg

Lieliskais CLEVAMAMA dvielītis noderēs katra mazuļa māmiņai. Tā īpašā forma ļauj piestiprināt vienu dvielīša stūri kakla daļā. Tā abas rokas būs brīvas, lai varētu mazuli izņemt no vanniņas un ietīt viņu dvielītī. Pie tam, pretējo dvieļa pusīti, kas izskatās kā mazs kapucītis, vari izmantot, lai paslēptu siltumā mazuļa galviņu.

Ar šādu dvielīti mazulis pēc vannas uzreiz būs siltuma un maiguma ieskauts, un mamma varēs justies ērti un mierīgi.

Dvielītis atrodams veikalos vairākās krāsās: balts, bēšīgs, rozā vai zils. Izgatavots no 100% kokvilnas.

20131119140557-48373.jpg

Baby City – lielākā bērnu preču izvēle Latvijā!

20131119143058-45454.jpg



Liene Krúza Liene Krúza 07. Apr 2014, 15:47

Ui,mans puikins skiet bus dikti lidzigs. Jo tagad rit 6nedela un raudam,kad iznemam no vannas.Vins izbauda katru udens lasiti.

03. Apr 2014, 14:23

Čau! Kur biji pazudusi?
Mēs mazgājam meitiņu katru dienu. Parasti tas ir vakarā pirms gulētiešanas. Viņa pa dienu citreiz atvemj ko, tad viss tas piens notek kakla krokā, kuru jāslauka ārā, tāpat arī pūkas no zeķēm kāju pirkstos paliek, siekalas pludo, jo zobi nāk. Agrāk ar vati slaucīju(samērcēta vate kumelīšu tējā) korkas, bete tagad, kad jau lielāka, tad ātri vannā ieliekam un miers.
Pietam izmantojam joprojām mazo vanniņu. Tā arī jau pa mazu būs, ūdeni šļaksta ārā, bet man jau prieks skatīties kā viņa dauzās.

zacc zacc 03. Apr 2014, 12:56

eu, bet tas dvielis ir riktīgi labs. Noteikti iegādāšos.

zacc zacc 03. Apr 2014, 12:45

ā, un dušojām katru vakaru, jo viņam ļoti patika, turklāt tā bija pagājušā vasara, kad bija riktīgi karsts. Kad kļuva vēsāks, vannasistabā aiztaisījām durvis, drusku patecinājām karsto ūdeni, forši iesila, tad varēja dušoties. Bet, protams, tas nebija pašmērķis, ja liekas, ka labāk nevajag kādu dienu, tad nevajag. Iesnu laikā noteikti neliktu mazgāties.
Man arī šķiet, ka šāda duša labi norūda.

zacc zacc 03. Apr 2014, 12:42

Varbūt var pamēģināt bērnu mazgāt dušā. Vismaz mūsējam ļoti, ļoti patika, kad silts ūdens lija virsū. Bija burtiski sajūsmā. Un arī brēkas nebija pēc tam, kā tad, kad cēla no vannas ārā.
Divatā to izdarīt vieglāk, bet, ja viens, var sadabūt kādu sēžamo, ielikt dušā, apsēsties, mazais guļus klēpī, dušas klausuli rokā un tecināt ūdeni virsū. Pa rokai 2 dvieļi - viens bērnam, otrs sev, ko paķer līdzi un istabā noliek bērnu uz brītiņu drošā vietā un fiksi noslaukās un ietinas dvielī. es kaut kā ar laiku pat iemanījos ar vienu roku jau vannasistabā ietīties.
Mums gan mājās vanna, bet maza vannasistaba, nebija, kur nolikt bērna vannu, lielajā vannā bija ērti tikai pašam iekšā kopā ar bērnu. Ko bieži negribējās darīt. Tā nu no 3 mēnešiem galvenokārt dušojām viņu, sēžot uz vannas malas ar mazo klēpī.

Kad vēl likām vanniņā, tad pret brēku labi palīdzēja sasildits dvielītis. Dažreiz arī uzreiz liku pie krūts, dvielī satītu, bet tas variants man ne pārāk patika, jo ēdot viņš forši aizmiga, tāpēc gribēju pirms saģērbt.

čabule čabule 03. Apr 2014, 01:20

Mums arī ir tikai duškabīne- pareizāk sakot- dušas telpa.. Pirms pirkām mazajai vanniņu- izmērījām kabīni un tad nopirkām tādu vannu, lai ietilps kabīnē + arī tētis ietilpst kabīnē - vanniņa gan paliek par mazu, bet lielāku vienkārši tur nav iespējams izvietot, tāpēc kaut kā iztiksim un ceru, ka mazā drīz sāks sēdēt- tad arī šī vanna derēs 😃
Vannojam reizi divās dienās vakaros.. Pēc vannas arī sākumā baigi raudāja, bet tad uzvilku pampi, satinu segā un pabaroju, tad tikai saģērbu- tā bija labāk. Jo viņai ļoti gribējās ēst pēc vannas- tāpēc raudāja... Tagad vairs neraud- tētis ar mazo vannā izspēlējas un viņa smaidīga visu laiku- arī ģērbjoties, laikam jau pieradusi, ka saģērbs un tad pudelīte tiks.. 😀

čabule čabule 03. Apr 2014, 01:14

Par vannu un iesnām- cik zinu, ta vanna palīdz degunam atbrīvoties, ja vēl vanniņai pieliksi kumelītes, tad mazā vannojoties saelposies jauko aromātu un pat ātrāk tiksiet no iesniņām vaļā.
Manai mazulei iesnas nav bijušas, bet pēc vannas parasti kāds puņķis no deguna tiek izzvejots..