Vecākiem un bērniem draudzīgākā transporta TOP5

Vecākiem un bērniem draudzīgākā transporta TOP5

16. Mar 2015, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pirms kāda laika aicinājām vecākus piedalīties īpašā aptaujā ar mērķi noskaidrot vecākiem ar bērniem draudzīgās vietas. Šajā reizē pastāstīsim par to, kādam sabiedriskajam transportam un transportam vispār, vecāki dod priekšroku, ja jāpārvietojas kopā ar bērniem.

Ģimenēm ar bērniem draudzīgākā transporta TOP5:

  1. Tikai un vienīgi savs auto
  2. Zemās grīdas tramvajs, trolejbuss, autobuss Rīgā
  3. Starppilsētu autobusi
  4. Tramvaji Daugavpilī
  5. Taksometrs

Kritēriji, kas vecākiem palīdz saprast, ka transports ir tiešām ģimenēm ar bērniem draudzīgs:

Vecāki uzsvēra arī, ka pārvietojas kopā ar bērniem vilcienā, pastāstot par to, ka liels pluss vilcienam ir tas, ka pa vagonu lielāki bērni var pārvietoties, nav jāsēž visu ceļu tikai un vienīgi savā sēdvietā. Var piecelties, izstaipīties, un ratos gulošie bērniņi var turpināt gulēt ratos arī vilciena vagonā. Savukārt, liels mīnuss vilcienam ir tas, ka ar ratiem bez citu palīdzības vilciena vagonā iekļūt ir ļoti grūti, jo pakāpieni vagoniem ir ļoti stāvi.

Kā lielu plusu starppilsētu autobusiem vecāki min to, ka pārsvarā šajos autobusos par šoferiem strādā laipni cilvēki, kas palīdz autobusa bagāžas nodalījumā ratiņus ievietot. Mīnuss, protams, ir tas, ka tas nozīmē - visu ceļu turēt, piemēram, zīdainīti rokās.

Diemžēl daļa vecāku atzina, ka pie mums, Latvijā, nav bērniem un invalīdie draudzīga sabiedriskā transporta, jo teju katram otrajam vecākam nācies vismaz vienu reizi saskarties ar sabiedriskā transporta problēmām (grūti vai neiespējami iekļūt ar bērnu ratiņiem; neatsaucīgi šoferi, konduktori utml.)

Ir vecāki, kas retajās reizēs, kad nepieciešams kur tālāk nokļūt kopā ar bērniem, izmanto taksometru, pamatā visbiežāk uzsverot to, ka taksometrs ir labs ar to, ka pārvietošanās ir ātra, un taksometrā nav citu cilvēku, kas var aplipināt bērnus ar kādu saslimšanu.

Māmiņu Klubs

20150209154933-82746.jpg