SABELT S.P.A. izgatavotajām ierobežotājsistēmu sprādzēm, kas izmantotas bērnu autosēdekļiem, atklāts ražošanas defekts

SABELT S.P.A. izgatavotajām ierobežotājsistēmu sprādzēm, kas izmantotas bērnu autosēdekļiem, atklāts ražošanas defekts

30. Aug 2013, 10:50 Banija Banija

Bērnu drošības siksnu un sprādžu ražotājs SABELT S.P.A. ir atklājis, ka dažām tā izgatavotajām ierobežotājsistēmu sprādzēm var būt ražošanas defekts, kas var ietekmēt lietotāja drošību. Konkrētā bērnu sēdekļu sprādžu fiksācijas sistēma var nenoturēt lietotāju. Vairāki bērnu preču ražotāji ir izmantojuši šādas sprādzes bērnu autosēdekļos, kas tiek pārdoti atsevišķi vai kā TRIO sistēmu (ratiņi + kulba + autosēdeklītis) sastāvdaļa.

Kaut arī nav ziņu par notikušiem negadījumiem, SABELT S.P.A. uzņēmums un iesaistītie ražotāji (Chicco, INGLESINA, PegPerego, DOREL GERMANY GmbH (Maxi Cosi), Brevi) informē patērētājus par pastāvošajiem riskiem un aicina patērētājus nelietot autosēdeklīšus, kuriem izmantotas sprādzes ar ražošanas defektu.

PTAC aicina visus lietotājus, kuriem ir sarakstā (saraksts pieejams šeit) minēto zīmolu un modeļu autosēdeklītis vai ceļojumu gultiņa ar kādu no attēlā parādītajām sprādzēm, nekavējoties apmeklēt  sarakstā norādītās ražotāju mājaslapas sava autosēdekļa drošības siksnu sprādzes pārbaudei un papildus informācijas saņemšanai.

Piezīme: Šis brīdinājums attiecas tikai uz attēlā redzamās formas un krāsas sprādzēm un sarakstā minētajiem modeļiem.  Šis brīdinājums neskar nevienu citu preci un/vai sprādzi.

Papildus informāciju var iegūt apmeklējot arī www.qualitycontrol.sabelt.com mājaslapu.