Rotaļlietas, kas veicina mazuļa attīstību

Rotaļlietas, kas veicina mazuļa attīstību

28. Jun 2015, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Veikalu plaukti ir pārpildīti ar dažnedažādām rotaļlietām, kā neapjukt plašajā klāstā? Māmiņu Klubs sagatavojis rotaļlietu TOP3, kas palīdzēs veicināt bērniņa attīstību!

 

Lieli kluči

Nereti aizmirstas, ka vienkāršās lietas ir tās ģeniālākās, piemēram, šie lielie kluči, kas māca bērnam izmantot abas rokas, lai uzceltu torni vai pirmsskolas vecumā- īstu pilsētu! Jau aptuveni 1,5 gada vecumā bērns pratīs uzcelt torni, tāpēc ap gadu ir īstais laiks, lai iegādātos klučus.

 

Lielu gabaliņu puzles

Puzles veicina plašākas zināšanas par dažādām formām, kā arī par jēdzieniem "iekšā- ārā". Veikalos iegādājamas liela izmēra puzles, kas sākotnēji noderēs kā paklājiņš mazulim rotaļām, bet vēlāk jau varēs apgūt puzles likšanas iemaņas. Lai neradītu lieku bardaku, izvēlies ar vienkāršiem zīmējumiem, piemēram, burtiem vai cipariem.

 

Dažādu formu apgūšanas rotaļlietas


Jā, šis rotaļlietu veids ir visai sens, bet tas māca bērniem iemācīties, kuros caurumos jāliek kādas formas rotaļlieta, attīstot telpisko domāšanu un cēloņu/seku sakarības- noteiktas formas klucītis der tikai noteikta izmēra caurumā. 

Kādas rotaļlietas ir topā Tavās mājās?

Māmiņu Klubs