Ratu pastaigu laikā māmiņas noiet vismaz 7 km

Ratu pastaigu laikā māmiņas noiet vismaz 7 km

19. Oct 2020, 23:48 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņu Klubs vaicāja jaunajām māmiņām, cik kilometru garas parasti ir viņu ratu pastaigas, uz ko savu atbildi sniedza vairāk nekā 200 mammas.

Atbildes liecina, ka ratu pastaigu laikā mērotais attālums ir ļoti atšķirīgs - sākot no 3 kilometriem līdz pat 20 km, tāpat arī atšķiras ratu pastaigas - kamēr vienas māmiņas pastaigās dodas vienas, citām pastaigas foršākas šķiet kopā ar citām mammām, savukārt vēl kāda apvieno patīkamo ar lietderīgo, līdzi ņemot izstaigāties arī mājas mīluli suni.

Vidējais rezultāts liecina, ka ik dienu jaunās māmiņas ratu pastaigu laikā mēro vismaz 7 kilometrus, tā pieveicot aptuveni 10 000 soļu, kas ir rekomendējamais soļu skaits ikdienā, lai uzturētu sevi mundru un enerģisku.

Starp citu, vai zini, kā radies uzskats, ka ikvienam nepieciešams dienā mērot vismaz 10 tūkstošus soļu, kas palīdzēs justies labā formā? Izrādās, ka “10 tūkstoši soļu dienā” ir vispārināts nevis zinātniski pamatots koncepts, kura saknes meklējamas Japānā, kad 1960-tajos gados valsti pārņēma pedometru (soļu skaitītāju) bums. Šajā laikā kāda no kompānijām sāka tirgot savas ierīces, kuras nosauca par “manpo-kei” kas burtiski nozīmē “10 000 soļu skaitītājs”.

Lai lieliskas un enerģiskas ratu pastaigas!