Pumpas - kā zināt, ka alerģija?

Pumpas - kā zināt, ka alerģija?

05. Apr 2017, 14:26 Mamm.mamm Mamm.mamm

Kādu laiku īsti neatradās laika rakstīt, bet nu atkal atgriežos. :) Un atgriežos ar sev aktuālo - pumpas.

Visu laiku viss bija labi. Ēdu gandrīz visu, ko gribēju. Arī šokolādes (daudz). Tā nu kādu laiciņu atpakaļ bērnam ir parādījušās pumpas pa visu ķermeni. No sākuma domāju, ka pāries, bet esmu maldījusies. Tagad bērns (5 mēnešos) sevi sakasa gandrīz līdz asinīm. 

Esmu izdomājusies, kas no manis apēstā tas varētu būt, jo ēdienkarti neesmu mainījusi. Iepriekš ievēroju saistību ar tomātu un zivju produktu ēšanu un bērna pumpām. Tos neēdu (un īsti arī negribas). Tagad nezinu, kas varētu būt pie vainas. Ēdu daudz siera (domāju, ka pa nedēļu mēs divi pieaugušie apēdam ap 1,5 kg siera), dārzeņus. Maizi ēdu reti. Man garšo mellenes (to sula), ko labprāt daudz dzeru. Un visam pāri ir šokolāde. To visu ēdu no bērna mēneša vecuma. 

Es tā domāju, ka, ne jau bērns ēd tos produktus, bet gan es. Kad tad no tā, ko es ēdu, vispār var nokļūt pienā? Labi, piens varētu palikt saldāks, sāļāks. Tajā varētu būt vairāk vai mazāk kādas noteiktas uzturvielas (piemēram, dzelzs, kalcijs, vitamīni). Bet kā pienā vispār var nokļūt un nokļūst kādi alergēni?

Tad nu sāku domāt, varbūt no veļas līdzekļa. Pāris nedēļas papildus skalošanas režīmā (kad veļa izmazgājusies vēlreiz "palaižu" to skaloties) pievienoju līdzekli, kas satur etanolu un citronskābi. Tas palīdzot atbrīvoties no mazgāšanas līdzekļa atlikumiem. Vai tiešām citronskābe tik niecīgā daudzumā (tā ir tikai sastāvdaļa līdzeklī, kuru pievienoju 40ml uz visu veļasmašīnu) varētu radīt tādu niezi?

Tad nu risinājumi, protams, ir krēmi. Bet, kādus un kā lai tos lieto? Saprotu, ka bērns uzreiz aiztiks samērēto ķermeni un rokas liks mutē. Tad nu man ir vajadzīgs krēms, kas palīdzētu pumpām un būtu 100% nekaitīgs norijot. Vai tādi vispār ir? Es taču nevaru bērnam rokas atlauzt un sasiet aiz muguras!

Kā noskaidrot, vai bērnam patiesi ir alerģija? Kādus testus veic 100% ar krūti zīdītam mazulim?

Attēls: static.newstyle-live.com

06. Apr 2017, 16:45

Nav vienkāršāk nopirkt EKO drēbju mazgāšanas līdzekli, nevis vēl kaut ko likt papildus? (ja pareizi sapratu)

Cik esmu dzirdējusi, lasījusi, tad zīdaiņiem ir diezgan grūti noteikt patieso alerģijas iemeslu, asins analīzes principā netaisa.
Ja ir aizdomas par alerģiju, tad jādodas pie alergologa. 😀
Bet visizplatītākās alerģijas ir govs piena olbaltums un laktoze. Ja ir aizdomas par govs piena olbaltumu, tad no uztura ir jāizslēdz visi piena produkti un produkti, kuru sastāvā ir piena pulveris, vai jādod specializētais maisījums.
Ja aizdomas par laktozi, tad papildus jādod fermenti, kas šķeļ laktozi vai speciālais maisījums.