PTAC aicina rūpēties par bērnu drošību un nostiprināt pie sienas kumodes

PTAC aicina rūpēties par bērnu drošību un nostiprināt pie sienas kumodes

14. Jul 2016, 22:26 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Līdz sīkākai apstākļu noskaidrošanai Eiropas Savienības (turpmāk – ES) ietvaros, saistībā ar kompānijas IKEA ražoto kumožu sērijas Malm atsaukumu Amerikas Savienotajās valstīs, Patērētāju tiesību aizsardzības centrs  (turpmāk – PTAC) aicina patērētājus, kuru mājokļos atrodas Malm  sērijas kumožu dažādi modeļi, tās piestiprināt pie sienas, kā arī novērst mazu bērnu piekļuvi tām. Tāpat PTAC aicina patērētājus pārliecināties, ka visas mājoklī esošās mēbeles ir labi nostiprinātas un ir novērsti to apgāšanās draudi, kā arī savainošanās riski bērniem!

Kumodes stiprināmas dažādos veidos, piemēram, kā parādīts piktogrammās, tāpat patērētāji var kontaktēties ar kompāniju IKEA (saistībā ar IKEA ražoto kumožu nostiprināšanu), lai saņemtu bezmaksas pret apgāšanās stiprināšanas aprīkojuma komplektus.

28.06.2016. kompānija IKEA no Amerikas Savienoto Valstu un Kanādas tirgus atsauca gandrīz 30 miljonu Malm sērijas kumožu, kuras apgāžoties, izraisīja trīs divgadīgu bērnu nāvi (vairāk informācijas, lūdzam, skatīt šeit). 

Kā novērst kumožu apgāšanos?

-       Nostipriniet tās! Mēbelēm ir jābūt pamatīgi piestiprinātām pie sienas. Izmantojiet  pret apgāšanās  stiprinājumus, ar ko nostiprināt kumodi pie sienas, ko bez maksas piedāvā IKEA un, kas ir piemēroti jūsu mājokļa sienas veidam.  Lai noteiktu kāds stiprinājuma veids ir nepieciešams Jūsu mājokļa sienas veidam, vairāk informācijas ir atrodams šeit.

-       Nekad nenovietojiet uz kumodēm smagus priekšmetus – televizorus, vāzes, puķupodus u.c. Televizora un audiotehnikas novietošanai izmantojiet tikai tādam nolūkam paredzētās mēbeles, paliktņus vai stiprinājumus.

-       Smagākos priekšmetus vienmēr ievietojiet kumodes zemākajās atvilktnēs, vieglākos – augstākajās.

-       Nekad neļaujiet bērniem kāpt uz atvilktnēm, stutēties vai pieturēties pie tām.

-       Nostipriniet kumodes pie sienas! Kā to labāk izdarīt, sekojiet līdzi ceļvedim!

-       Mēbelēm ir jābūt kārtīgi un droši  piestiprinātām pie sienām! Tas, kā jāveic stiprināšana un kādi materiāli jāizmanto, atkarīgs no jūsu mājokļa sienu materiāla. Ja jūsu mājokļa sienu materiāls nav minēts zemāk pieejamajā informācijā, konsultējieties ar speciālistu vai būvmateriālu pārdevēju!