Pirmo zobiņu sāpīte

Pirmo zobiņu sāpīte

12. Aug 2017, 16:42 Single_mom Single_mom

   Kad dēliņam pienāca pirmā zobu sāpe, es nopriecājos, ka tiekam sveika cauri, bez temperatūras, lieliem kašķiem un caurejas. pirmie zobiņi, taj skaitā apakšējie abi, iznāca tikai ar nelielu niķi un nakts celšanos, kad gribējās knupi, bet smaganas niezēja.

   Pirms divām diennaktīm, manas domas kāds tur augstāk būs dzirdējis un izdomājis, ka tik mierīgi nedrīkst būt, un augšējos divus zobus, bērnam uzsūtījis ar milzu temperatūru. :D Jau divas diennaktis, es vairs nezinu kas ir miegs, jo bērniņš mokās ar lielajiem grādiem, biežu vēdera izeju un šo temperaturu ir grūti dabūt lejā. Naktīs mostās ik pēc 15-20 minūtēm un vai nu čīkst, vai raud. Cerēju, ka sodien jau būs labāk, jo bebītis ir salīdzinošu omulīgs, neskatoties uz 38 grādu temperatûru, kas atkal ir uzkāpusi. 

   Apskatot mutīti, var redzēt, ka āra spīd zobiņš, taču caur smaganu vēl nav izlīdis. Tākā piektdien, sava bērna pediatri vairs nevarēju sazvanīt, tad zvanīju uz bērna ārstu konsultatīvo tālruni, kur ieteica mazuli tikai novērot, dot daudz šķidruma un noteica, ka viss būsot labi, taču man ir nedaudz bail, ka grādi neatkāpjas, un cik gan ilgi, šī temperatūra vēl turēsies. Protams, ja temperatūra līdz pirmdienai nepazudīs, došos pie dēliņa pediatres.

   Es saprotu, ka ne visiem ir vienāda reakcija uz zobiņu nākšanu, taču mīļās mammas, kuri bērniņiem zobi nākuš ar lielu temperatūru, padalaties pieredzē, kā palīdzēt mazulim. Vai drīkstu dot novārītu, dabîgu aveņu tējiņu? Negribu dot visu laiku nurofen vai kādus medikamentus, kas palīdz nosist temperatūru. Biju ielikusi mazuli vēsākā vanniņā, lai atvieglotu karstuma viļņus, taču temperatūru tas nepazemināja. Biju uzvārījusi no dzērvenēm padzērienu, tačuvtas viņam negāja pie sirds, toties citronūdeni dzēra labprātīgi. Paralēli, protams, dodu daudz ūdeni. 

   Cik ilgi var turēties šī zobu temperatūra? Tik ļoti gribu palīdzēt savam mazulim, taču ārsti iesaka tikai vērot mazo un dot daudz šķidruma, kā arī smērēt zobu gēlu. Mīļās māmiņas, pdalaties savā pieredzē, kā jums ir gājis ar zobiņu nākšanu! 

Maaminja Diaana Maaminja Diaana 14. Aug 2017, 08:55

Kā šodien jūtaties? 😀

Maaminja Diaana Maaminja Diaana 13. Aug 2017, 15:21

Saka jau, ka zobiņi to temperatūru neizraisa, bet gan noķerts kaut kāds vīrusiņš, jo visa imunitāte koncentrējās uz zobiņiem - nezinu, cik tur tā taisnība..
Ja ir omulīgs, tad tas jau ir uz labu 😀
Mammītei viennozīmīgi izturību, bet mazulītim veselību 😉 jācer, ks jau dienas otrajā pusē būs krietni labāk un lielā temperatūra mazināsies 😀

Maaminja Diaana Maaminja Diaana 13. Aug 2017, 09:26 Linda_kb

Un kāda pašsajūta pie 38 grādiem? Vēl var likt vēsā ūdenī saslapinātu dvielīti uz pierītes.
Var jau būt, ka nemaz nebūs jāzvana, un šodien jau tiksiet atpakaļ uz pekām, ja temperatūra augstāk par 38 grādiem neceļās 😀

Maaminja Diaana Maaminja Diaana 12. Aug 2017, 21:42

Mums ceturtajā dienā bija gandrīz 40 grādi, kad nāca augšējie 4 zobiņi vienlaicīgi, pirmās 3 dienas neko nedarīju (tad temperatūra neparsniedza 38.8 grādu slieksni), visu laiku devu krūti, to viņš ļoti labi ņēma, papildus ar špricīti laidu ūdeni mutītē (savādāk neņēma), bet tad ceturtajā dienā zvanīju dakterei, kas ieteica ieiet vēsākā vannā, tas nelīdzēja, tinu saslapinātā dvielī (arī tas nelīdzēja), beigās braucām uz slimnīcu, kur mazo pielika pie sistēmas, pēc tās tad viss arī beidzās..
Esmu lasījusi, ka 3 dienas iesaka nogaidīt, ja temperatūra nav ap tiem 39 grādiem, jo tā visi nevēlamie baciļi tiekot uzkarsēti, tas pat esot vēlams - ja dos zāles, tad ilgāka sanākot tā cīņa..
Man draudzene stāstīja, ka esot ļāvusi mazajam gulēt uz sevis, lai viņš jūtot mammas atbalstu, tā esot tikuši galā bez medikamentiem 😀
Gan viss būs labi mazajai sirsniņai, cerams, ka šī naksniņa jums jau būs mierīgāka 😀