Pirmo reizi laikam visiem ir grūti

09. Feb 2017, 00:14 Mamm.mamm Mamm.mamm

Nu arī mums klāt pirmā slimošana. Īsti nevar pateikt, kas bērnam kaiš. Nedēļu ir paaugstināta temperatūra ap 37,5. Tātad, drusku vairāk nekā vajadzētu. Arī bērniņš kreņķīgāks. Visādi citādi nekādas izmaiņas. Jā. Vairāk siekalojas un grib visu zelēt. Domājām, varbūt zobiņš. Bet tad jau kaur kas būtu parādījies. Ne?

Jebkurā gadījumā rīt ar ārsta nosūtījumu brauksim uz asins analīzēm. Es jau no vakardienas (kad to uzzināju) esmu panikā. Manam bērniņam darīs pāri un es nekādi nevarēšu palīdzēt. Un ja nu bērniņš saslimst ar gripu esot labratorijā. Gribas savu bērniņu pasargāt, dot laimi un prieku, bet tagad nākās braukt un "nosūkt" asinis. Rīgā vismaz Gulbja labratorija piedāvā iespēju atbraukt uz māju. Ārpus Rīgas dzīvojošie laikam nav tik vērtīgi sabiedrības locekļi, lai ko tādu piedāvātu.

Es tikai nesaprotu : cik daudz no zīdaiņiem ņem asinis analīzēm? Kā un kur liek žņaugu? No kurienes tās ņem? Par pieaugušajiem man ir skaidrs. Var jau arī nepilnu puslitru noliet (nododot asinis). Kā ir ar zīdaiņiem?

Varbūt kāda var padalīties ar pieredzi! Kā jums ir gājis pirmajās analīzēs? Kā mierināt zīdaini pēc analīzēm, ņemot vērā to, ka labratorijā nevaru bērnu pabarot ar krūti? 

zacc zacc 09. Feb 2017, 16:30

protams, nav nekāda medusmaize, bet, ja vajag, tad vajag. Nav arī tā briesmīgākā eksekūcija. Un par darīšanu pāri to tiešām nevajag saukt! Arī lielākam bērnam dzirdot.
Ja brauksiet ar mašīnu, var barot mašīnā. Ja nē, tad turpat, nav jau nekas tāāāds. piedomā, ko uzvilkt sev, lai nebūtu čakars, un man pieredze, ka tādās vietās ērti barot stāvus, tad mazais tik daudz negrozās.

09. Feb 2017, 14:08

Es gan domāju, ka bērbam temperatūra ir no karstuma dzīvoklī vai, iespējams, no zoba nākšanas. Ārste meklē vainu, kas varētu būt. No vienas puses, labāk izslēgt kādu iekaisumu.
Man ar medicīnu kopumā ir ļoti sliktas attiecības. Pati bērnībā slimoju gandrīz visu laiku. Ārsti mani biedē. Īsti neticu viņiem, bet viņi māk iebiedēt. Tā nu esmu pilnīgi bezjēgā dzērusi zāles (aiz bailēm), kuras radījušas īstas problēmas. Negribu pieļaut kaut ko līdzīgu savam bērnam.

mamma88 mamma88 09. Feb 2017, 10:58

Neuztraucies, aizved, māsiņa paņems analīzes. Pēc tam, kad raudās, paņemsi opā un visi kreņķi aizmirsīsies.

mamma88 mamma88 09. Feb 2017, 10:57

Bet kapēc vajag asins analīzes uztvert kā manam bērniņam dara pāri? Tas taču ir jūsu pašu labā. Pietam māsiņas gulbja labr. ir profiņi, un visu izdara ļoti ātri.

SIIKAA1234 SIIKAA1234 09. Feb 2017, 10:13

Es laikam isti no Jusu raksta neesmu kaut ko sapratusi Jusu bernam ir 37.5 temperatura jus uzskatat kad vins ir slims un tadel ejat nodot analizes?

lauvinja lauvinja 09. Feb 2017, 08:53

Ja nolem braukt uz Gulbi, piesakies uz konkrētu laiku - mazāk stresa -ienāc un saņem pakalpojumu. Otrs - bērnu pirms tam kārtīgi sadzirdi - vienalga ar ko - savu pienu/tēju, ūdeli, lai asinis riņķo un vieglāk process notiek.

Nomierinies un elpo dziļi, tavam mazulim vajag drošo atbalstu, nevis nopinkšķējušos būtni blakus. Ja nevari pati - dod bērnu bērna tēvam!

Un kāpēc nevari bērnu laboratorijā barot ar krūti? Tur tagad jaunas aizlieguma zīmes?

Man pašai šķiet, labāk uztaisīt analīzes un saprast ko un kā ārstēt, nekā šaut ar stiprām zālēm, ar cerību ka trāpīs.