Recepte tiek gatavota 6-gadīgam bērnam.
Pagatavošana prasa ap 15 minūtēm.
Sastāvdaļas 2-3 porcijām:
1/2 glāze pilngraudu auzu pārslas (250ml)
4 ne pārāk mazi mandarīni
100ml burkānu sula
1/3 no banāna
kokosriektu skaidiņas vai citi rieksti pēc izvēles
piparmētru lapņas un upenes dekorēšanai
Pagatavošana:
Pilngraudu auzu pārslas sablenderējam smalkās drupačās.
Mandarīnus nozmizojam,sablenderējam biezputrā.Sanāca ap 200ml,tādēļ vēl papildināju ar burkānu sulu,kas iederas gan krāsas dēļ,gan arī garšo lieliski.
Katliņā liekam auzu pārslas,mandarīnu biezputru un burkānu sulu,izmaisam un vāram uz mazas uguns zem vāka 1-2 minūtes,līdz uzbriest.
Kad pārslas uzbriedušas,noņemam no uguns,pievienojam kokosriekstu skaidiņas un sagrieztu gabaliņos banānu.Izmaisam un ļaujam ievilkties vēl minūti.
Biezputra gatava.Klāt nav nepieciešams nekāds papildus saldums,ne medus,ne cukurs,nekas.
Mandarīni dod burvīgu,svaigu saldumu.
To,ka šī putra garšos man es jau zināju pirms pagatavoju,jo plānojot recepti varu iedomāties ka tā garšos.
Man garšo dažādība,patīk neikdienišķi savienojumi.
Ne reizi vien pieminēju,ka auzu pārslu putras nav dēla mīļākās,ne visai garšo.Tomēr izmainot tās struktūru sablenderējot pārslas,es ieguvu auzu pārslu putru,kas dēlam jau garšo daudz,daudz labāk.
KONKURSS: Meklējam janvāra bērnu recepšu blogeri!
Lieliska ideja 😀