Pieredze ar kafejnīcām: 6 "Jā", 1 "Nē"

09. Feb 2015, 20:34 kas_tas_tads kas_tas_tads

Man patīk garšīgi paēst. Un man patīk kafejnīcā pasēdēt ar vīru vai kādu draudzeni. Tad nu reizi pa reizei vēlos to atļauties arī pēc mazās ienākšanas mūsu ģimenē. Bēbīte vēl ir maziņa (6 mēn.), līdz ar to bērnu rotaļu laukumi un īpašā bērnu ēdienkarte pagaidām mūs īpaši neinteresē. Toties, ja taisos ņemt bērnu līdzi, svarīgas ir citas lietas:

  • lai būtu kur bērnu pabarot (ideāli – ja var ar krūti, bet, ja tas nav iespējams, līdzi mums ir pudelīte, kur uzjaukt piena maisījumu – apkalpojošais personāls parasti ir ļoti laipns un pudelītē ielej novārītu ūdeni)
  • lai būtu, kur bērnam nomainīt autiņus – par pārtinamo virsmu pat nesapņoju. Vienkārši lai būtu pietiekami daudz vietas, lai to varu izdarīt uz krēsla vai ratos, ja tie ir līdzi.
  • lai vide būtu puslīdz ok (nav pa skaļu mūzika, pārāk trakas gaismas, pārbāzts ar cilvēkiem, lai nav sajūta, ka apkārt netīrība vai pilns ar vīrusiem, lai nav caurvējš vai kas cits traucējošs). Ideāli, ja bērnam varu iekārtot kādu rotaļu laukumiņu uz grīdas.

 

Līdzšinājā pieredze –

„Saldā dzīve un 35 kotletes” - glābiņš izsalkušai jaunajai māmiņai. Kamēr bēbis bija maziņš un vēl nebija izveidojies dienas ritms, ne vienmēr sanāca pagatavot sev pilnvērtīgas pusdienas. Tad nu veicu tuvākās apkārtnes izpēti – kur iespējams ērti tikt iekšā ar ratiem un dabūt „normālu ēdienu”. Un šī vieta mani piesaistīja – ērti iebraukt pat ar maniem milzu ratiem. Ir iespēja ēst arī uz vietas, bet izmantoju iespēju paņemt ēdienu uz mājām (iepakojums bez maksas). Mjā, bet pasēdēšanai ar draugiem šī vieta īsti nederētu (lai gan arī kūciņas tur superīgas).

 „Burga”.  Likās, ka būs traki – telpas diezgan šauras, bet bija pat ļoti labi! Invalīdu tualete tīra, tur ērti var mazo arī ar krūti pabarot. Un ir iespēja sēdēt uz dīvāniņa – kur bēbis arī guļus var padzīvoties. Plus mums bija līdzi rati un pret tiem neviens neko neiebilda, lai arī sanāca diezgan daudz cilvēku un ratu dēļ kāds blakus galdiņš bija nobloķēts. Tikai iekšā tikt grūti – vairāki pakāpieni. Bet ja iet divatā, tas nav šķērslis.

Kafejnīca/konditoreja „Jungle” – pozitīvi tas, ka ātri tiekam pie savām uzkodām. Vietas maz. Bet kamēr bēbis guļ, var pacienāties ar gardu kakao.

„Latvijas Avīzes” ēdnīca   - diezgan plašas telpas un, lai gan nedaudz jāpapūlas, samērā ērti tikt iekšā arī ar ratiem. Arī iespēja gan vienkārši ieskriet uz pusdienām, gan pakavēties nedaudz ilgāk.

 „Express Cafe 31” – ērti, plašas telpas. Tomēr manu atzinību izpelnījusies ar to, ka tur viegli tikt iekšā ar ratiem un arī dabūt normālu ēdienu līdzņemšanai. Tikai tad jāiet ne-pusdienlaikā, jo tad no apkārtējiem birojiem tur veidojas milzu rindas.

Valmierā  - kafejnīca „Jaunā saule”. Nezinu, kā tur ir ikdienā, bet bijām uz bērnu ballīti 2. stāvā – super! Lielākiem bērniem labiekārtots bērnu stūrītis. Un arī mums patika. Protams, ērta vietiņa, kur pabarot bēbi nebija, bet atmosfēra ļoti laba. Turklāt apkalpojošais personāls sasildīja no mājām līdzpaņemto dārzeņu biezenīti pašiem mazākajiem!

Restorāns „Neiburgs”. Devāmies uz vakariņām un domājām, vai ņemt mazo līdzi. Nepaņēmām un šķiet, ka labi, ka tā. Uz tualeti jāiet „pa labirintiem” un garām trepēm. Un arī ēdiens, kā jau restorānā, ilgi jāgaida. Likās, ka arī vietas, kur mazajam dzīvoties īsti nebūtu.

Galvenais secinājums par ēšanu un vienkāršu pasēdēšanu ārpus mājas – ja gribas, bēbis gandrīz vienmēr var nākt līdzi. Jāpiecieš neērtības, bet līdzi nāk arī savi bonusi. Tad nu gaidām vasaru, lai varētu izbaudīt ārā terases! Domāju, ka būs super!

P.S. Foto no kafejnīcu mājas lapām.

20150210151332-46928.jpg