Dalies savos ieteikumos bērnkopībā un laimēr ergosomu un Huggies® autiņbiksītes!

Dalies savos ieteikumos bērnkopībā un laimēr ergosomu un Huggies® autiņbiksītes!

28. Apr 2020, 00:18 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vēl brīdī, kad mazulītis ir tikai puncī, topošā māmiņa lasa daudz literatūras, ieklausās citu mammu padomos par gaidību laiku, dzemdībām un arī bērniņa aprūpi. Tiek uzkrāts liels informācijas apjoms un topošajai mammai šķiet, ka viņa visu zina vislabāk.

Vai mammas tiešām visu zina vislabāk? Dalies pieredzē un laimē balvu no Huggies®!

Lai piedalītos konkursā, komentāros dalies savos ieteikumos bērnkopības jautājumos, ko esi pārbaudījusi! Varbūt ir kādi īpašie tips&tricks, ko izmanto tikai Tu ko, tavuprāt, mammas zina vislabāk? Tavuprāt, kuros bērna aprūpes jautājumos tu pati jūties kā eksperte, jo esi izzinājusi visu pieejamo infromāciju un arī guvusi dzīves pieredzi?

Neaizmirsti regulāri sekot līdzi Māmiņu Kluba aktualitātēm, jo sadarbībā ar Huggies® esam uzsākuši jaunu projektu, kurā stāstīsim, kā mēnesi pa mēnesim aug un attīstās bērniņš, sniedzot speciālistu ieteikumus bērna aprūpē atbilstošajiem vecuma posmiem. Seko līdzi un uzzini daudz noderīgas informācijas!

Palielini iespējas laimēt un piedalies konkursā visos portālos!

Facebook.com PIEDALIES KONKURSĀ ŠEIT->> 

Instagram.com piedalies konkursā šeit->>>

KONKURSA BALVA

6.maijā starp visiem atbilžu autoriem Māmiņu Kluba portālā, Instagram.com un Facebook izlozēsim vienu laimīgo, kurš tiks pie ļoti noderīgas balvas, kuru novērtēs ikviena māmiņa

Huggies Elite Soft autiņbiksītēm

un

TeddySling LUX Brown Birds ergosomas

ergosomas.lv

Ergosomas.lv veikals rūpējas par bērniem, rūpējoties tikai par ergonomiskām, fizioloģiskām bērnu pārnēsāšanas somām, par bērnu drošību un ērtību! Veikalā piedāvā šādu firmu ergosomas:

Teddy Sling. Šīs ergonomiskās somas – triju patentu īpašnieki. Pateicoties patentētai muguriņas regulēšanai, ergosoma Teddy Sling pēc izmēra būs atbilstoša gan 4 mēnešu, gan arī 3,5 gadu vecam bērnam. Muguriņas piegrieztne ir konstruēta no trim īpaša piegriezuma daļām, veidojot dziļu un pieguļošu kabatu. Viena no somas pamatīpatnībām – pusapaļas anatomiskās siksnas, kuras var mainīt vietām, paralēlai vai krusteniskai nešanai. Ergosomas ir izgatavotas no augstas kvalitātes kokvilnas materiāliem, un izmantoti tiek tikai sertificēti un lietošanā droši piestiprinājumi.

MB Design – tas ir populāro ErgoBaby mugursomu analogs, bet ar ievērojamiem funkcionāliem uzlabojumiem un ar ekskluzīvu dizainu! MB-Design somām ir ļoti augsta šūšanas kvalitāte, dārgi un ļoti kvalitatīvi materiāli no 100% kokvilnas, labākie, drošie stiprinājumi Duraflex no īpaši izturīga poliamīda (visi materiāli ir sertificēti!) un ekskluzīvs izšuvums!

Настя Шишкова Настя Шишкова 24. Apr 2020, 16:08

Labdien! Mani sauc Anastasija, manam bērnam ir 4 mēneši, viņu sauc Marks! Mēs esam veseli un jūtamies labi! Esmu gatava ar jums padalīties ar personisko pieredzi.
Mēs ēdam tikai krūts pienu, no sākuma baroju ik pec trīs stundām, pēc tam pēc pieprasījuma!Tas ir labākais veids sadzirdēt savu bērnu!Pirms barošanas mazuli lieku uz vederiņa.

Mums pirmajā dzīves mēnesī bija ciet deguntiņš, sākumā domājām ka tās ir fizioloģiskās iesnas , HUMER, nepalīdzēja un tīrīšana ar vates rulīti kairināja deguna sieniņas. Nedrīkst tīrīt deguntiņu ja iesnu nau! Tas viss pats pāries mazulis tikai pielāgojas pie mūsu vides un mikrobiem. Mums bija ass Rinīts, braucām uz slimnīcu , no sākuma pilināja deguntiņā destilizētu ūdeni ar 0,9% nātrij hlorīdu priekš deguntiņa skalošanas, pec tam pateicoties mazai pipetītei visu lieko no deguntiņa āra dabūjām, tā mēs darījam vienu reizi dienā ik pa reizei pielietojot vates rullīti, kas mercēta kumelīsu uzlējumā tā pamazām deguntiņš atbrīvojās. Šobrīd katru rītu deguntiņu tīru tikai ar kumelīšu uzlējumu! Kumelītes ir mūsu glābējs😀!
Kopš dzimšanas katru rītu apmazgāju ar kumelīšu uzlējumu - katrai actiņai , austiņai , sejai, un rieviņai uz mazulīša ķermeņa izmantoju atsevišķu vates tamponiņu.
Dupsīti mazgāju ar tekošu ūdeni pie katras pamper maiņas.Lietojam Pampers Premium Care- ļoti labi uzsūc un nereizi nau laidis garām mitrumu!
Pašlaik lietoju mitrās salvetes "Bubchen" , šīs salvetes priekš mums ir pašas labākās, jo vienīgās kas neizraisa it nēkadu alerģiju. Mums ir "Bubchen" komplekts: šampūns, gēls priekš dušas, putas vannai,( nekož actiņas), un pūderis arī no šīs pašas firmas,-(apsārtums bija-Palīdzeja) un protams "Bubchen" krēms priekš sejas jaundzimušajiem aizsargā no vēja un jebkādiem laikapstākļiem!

Pirms iet vannā taisu mazulim masāžu lai sagatavotu bernu vannai un vannā ari protams pavingrojam. Mazgajamies nevis katru dienu, bet 4 dienas nedēļā!
Ik pēc trīs dienām griežam nadziņus pēc vannas kad mazulis ir aizmidzis vai ļoti mierīgs!Kamēr nebija sadzijusi nabiņa vannā nemazgājāmies ,var rasties infekcija. Mums nabiņa nokrita 3-4 dienu laikā un sadzija apmēram pēc divām dienām.

No paša rīta ir masāžas, drusciņ vēlāk vingrošanas bumba!Stundu pirms ēšanas vingrojam, uz bumbas vienu reizi dienā ,15-20min. Ļoti palīdz mazuļa attīstībai , kā arī palīdz Stipra tonusa gadījumā! IESAKU!
Jau spēlējamies ar mantiņām uz aktivitātes paklāja.Spēlejamies ar bērniņu visu laiku!!
Ņemiet aiz auss manu pieredzi!😀

Katru dienu obligāti jādod D vitamīns līdz 2 gadiem. Vēl mēs arī mocījāmies ar biežu pieniņa atvemšanu, un kolikām , vēderiņš tikai tagad sāk pielāgoties pie šāda veida uztura , jo pirms tam viņu baroja nabassaite!Un priekš bērna tā ir jauna pieredze, bet kā noskaidrojās mums bija , laktāzes nepietiekamība, līdz ar to veidojās gāzītes,sapeja vederiņš. Pret šo mums palīdzeja COLIEF INFANT DROPS devu 4 pilienus pirms barošanas līdz pat 6 reizēm dienā , vēlams līdz 3 menešu vecumam , dot pēc nepieciešamības! Ka arī BIO GAIA PROTECTIS-B. 5 Pilieni 1 reizi dienā!

PROTAMS PIRMS JEBKĀDU MEDIKAMENTU UN LABO BAKTĒRIJU LIETOŠANAS OBLIGĀTI JĀKONSULTĒJAS AR SAVA BĒRNA ĀRSTU!

Es ļoti interisejos par visu kas ir saistīts ar bērniniem , ka arī ar visu sev iegūto informāciju dalos savā INSTAGRAM profilā @anastasy_wiwkova !
Kā arī esmu izmeiģinājusi ķengur somu!Ir ļoti ērti berniņu nēsāt sev virsū, bet šī soma nau manuprāt labvelīga bērnam ,tapēc šo somu vairs nelietošu ! Šī soma nau ieteicama maziem bērniniem, jo bērna svars tiek koncentrets uz mazuļa mugurkaulu un kājiņas plivinās, un nau ērti pārvietoties! Pēc šīs somas izmēģinājuma es sapratu ,ka man ļoti patīk staigāt kad bērniņš ir man blakus un vēlos ļoti tā pastaigāties, jo ir ļoti ērti un konfortabli, kad mans dēliņš ir man cieši klāt.

Bet tikai lietošu vai nu Slingu vai Ergo somu ,tikai tapēc, ka šis variants ir ļoti ērts un pats labākais, jo nerada nekādu draudu mūsu mazuļiem un vecakiem! Šīs somas ir ļoti ērtas un mazulis ieņem pareizo M pozu un kājiņas neplivinās bet aptver mammu! Muguriņa noapaļojas,nau noslogots mugurkauls, soma nostiprina arī bērna galviņu kad bērniņs guļ. Kā jau sapratāt tas ir ļoti ērti! Iesēdini bērnu Ergo somā un dari visu neuztraucoties par bērnu! Es par šo tēmu rakstīju Postu savā INSTAGRAM @anastasy_wiwkova .
Ļoti vēlos Šo somu izmeiģināt realitātē! Tāpēc piedalos jūsu konkursā, kur iespējams mans sapnis piepildīsies! Ļoti ceru ka biju liederīga mammām un tētiem ar savu personigo pieredzi tas ir ļoti svarīgi!

LAI VISI PASAULES BĒRNINI BŪTU VESELI UN LAIMĪGI ,UN LAI VECĀKI NO BĒRNIEM SMELOTOS IEDVESMU UN GŪTU BAUDU UN GANDARĪJUMU!!😀
Paldies par uzmanību!

Настя Шишкова Настя Шишкова 24. Apr 2020, 16:08

Добрый день ,меня зовут Анастасия, моему ребенку 4 месяца,зовут Марк!Мы здоровы и хорошо себя чувствуем!Я готова с вами поделиться личным опытом!
Мы на Грудном Вскармливании(ГВ),кормила через каждые 3-4часа первые 3 недели,а потом стала по требованию!Это лучший вариант услышать своего малыша.Перед кормлением,выкладываю на животик.

У нас в первый месяц жизни заложило носик,сначала думали физиологический насморк,humer не помог,а чистка ватной трубочкой раздражало слизистую-часто нельзя чистить нос,если соплей нет лучше не лезть!Это может всё само пройти, малыш только приспосабливается к новым бактериям.А у нас был острый ринит,поехали в больницу ,сначало капали в носик физраствор 0,9% хлорид натрия для промывания,а потом выделения из носика достали благодаря маленькой груши для носа,так делали мы 1 раз в день,в больнице...иногда ватка в ромашку и прокручивали в носике,так по степено носик вылечился!
Сейчас каждое утро носик чищу исключительно ромашкой, 1/4 ч.л .на кружку кипятка, настоять и смочить ватный диск.Прокручиваю в каждую ноздрю,главное хорошо смочить и сделать тоньше ватку чем ноздри ребёночка!Ромашка наш спаситель!
С рождения умываю утром малыша ромашечкой!На каждый глазик,ушки и лицо с шеей своя ватка,пупок проточной водой промывала,когда еще не зажил.

Подмывала всегда как меняю подгузники,использую Pampers Premium Care-очень хорошо впитывают,не разу не протекали!Сейчас пользуюсь еще фирмой "Bubchen" влажными салфетками-самые лучшие!Единственные не раздражали попу младенца!!!У нас комплект :шампунь,гель для душа,пенка для ванны-не кусает глазки,пудра(покраснения были-помогла) и крем для лица ,который защищает от ветра и от любых погодных условий!
В ванную ходим через день(4 дня в неделю!)Перед ванной масажик,
в ванне также немного гимнастики, чтобы подготовить кроху к купанию.
Каждые 3 дня стригу ноготки после ванны,когда малыш уснул или сонный.
Пока не зажила пупочная ранка в ванне не мылись,т.к можно занести инфекцию, у нас за 3-4дня отпала пуповина и зажил пупок еще через пару дней!

С самого утра зарядка,чуть позже фитбол!
За час до еды занимаемся утром на фитболе 1раз в день по 15-20 мин!Очень важная вещь для развития малыша,так как помогает снизить гипертонус мышц и укрепляет и развивает организм ребёнка в целом!Советую!
Уже играем с игрушками на тренировочном коврике !
Занимайтесь с детками во время!

Каждый день даю витамин D!Желательно давать до 2ух лет ежедневно!
Также с рождения мучали частые срыгивания и колики,желудок только приспосабливался к перевариванию пищи,а для ребёнка это был новый опыт,но как выяснилось у нас была лактазная недостаточность, с этим вздутие живота,боли,метеоризм-помог нам COLIEF INFANT DROPS перед ГВ(грудное вскармливание).Давала по 4 капли до 6 раз в день ,желательно до 3ех месяцев и давать при необходимости!Также BIO GAIA PROTECTIS-В день 5 капель 1раз в день!

Конечно первоначально проконсультироваться с врачом о препаратах и био добавках!!!

Я также очень много интересуюсь темой о материнстве и делюсь опытом со своей аудиторией в Instagram, мой профиль @anastasy_wiwkova!
Также я имела небольшой опыт с сумкой-Кенгуру,так как люблю когда малыш рядом! Но,как выяснилось, не желательно деткам сумку-Кенгуру,так как вес ребенка распределяется на позвоночник ,ножки болтаются и мешают при ходьбе!
И тут я поняла,после такого опыта,что безумно хочу так гулять со своим сыночком либо с эрго-рюкзаком или слингом!Так как это самый лучший, удобный вариант,а главное не во вред,что для малыша ,что для родителей!!! У Эрго-рюкзака лямки не давят в плечи,младенца ножки с физиологической М-позицией,они не болтаются,а обнимают маму!Спинка скруглена ,нет нагрузки на позвоночник,головку поддерживает рюкзак(если малыш спит) ,вообщем это безусловно удобно ,посадил ребёнка в Эрго-рюкзак и делаешь дела по дому в две руки!
Я также писала об этом пост у себя в профиле в Instagram!Только и мечтаю приобрести по-настоящему практичную,удобную и качественную вещь- и вот он шанс ,поучаствовать!Надеюсь также мамам и папам я была полезна своим личным опытом!Это очень важно!
И пусть все дети мира будут здоровы и счастливы !Чтобы родители от детей получали удовольствие и вдохновение!
Ну и конечно всё что мы использовали и практикуем по сей день- выписано врачом-педиатром!!!Спасибо за внимание!!!!

Līva Krastiņa Līva Krastiņa 23. Apr 2020, 13:26

Kad gaidīju bērniņu, tiešām ļoti daudz laika pavadīju, lasot citu mammu pieredzi. Man pat bija blociņš, kurā cītīgi pierakstīju visus padomus. Tagad gaidu otro bērniņu un visam pieeju daudz mierīgāk, tomēr tāpat patīk palasīt citu mammu stāstus un audzināšanas padomus.

Pats pirmais un, manuprāt, svarīgākais ieteikums visām mammām: katrs bērniņš ir savādāks un katra mamma ir savādāka, tāpēc uzticies savai intuīcijai. Nesalīdzini sevi un mazuli ar citiem. Draudzeņu un sociālo tīklu influenceru padomus var uzklausīt, bet ieslēdzot kritisko domāšanu, nevis uzreiz cenšoties visus īstenot. Otrais - atrodi bērnu dakteri, kurai pilnībā uzticies. Es nomainīju dakteri, kad meitiņai bija 3 mēneši, un man uzreiz kļuva daudz mierīgāk. Trešais ieteikums būtu dot sev un mazulim laiku pierast vienam pie otra un jaunās pasaules. Ja iespējams, vismaz pirmos trīs mēnešus neko neieplāno. Draugi var pagaidīt, pasākumi var notikt bez Tevis, darbi nepazudīs. Pieņem visu palīdzību, ko Tev piedāvā, lai pati varētu mazuli palēnām iepazīstināt ar jauno, lielo pasauli, kurā viņš nokļuvis. Turi viņu pie sevis, lai viņš jūt savu pirmo 9 mēnešu pasauli tuvumā un jūtas drošs un pasargāts.

Kas attiecas uz bērniņa tālāko attīstību, man strādāja viens zelta likums - visam savs laiks. Nav jāspiež bērnu iet uz podiņa, ātrāk celties kājās, ātrāk sākt runāt, zīmēt, lasīt... Tu vari viņam to visu parādīt, pastāstīt, bet ļauj savam bērniņam attīstīties savā ritmā. Tici man, kad viņam būs 15 un viņš būs uzlicis uz durvīm lielu zīmi 'Vecākiem neienākt', Tu ar ilgošanos atcerēsies, laiku, kad viņš vēl nepazina burtus un to vien gribēja, kā ierausties Tev opā un paskatīties grāmatā bildītes...

Iveria Iveria 20. Apr 2020, 22:51

Daudz esmu lasījusi par zīdaiņa dienas/nakts režīmu, jo gribēju pēc iespējas ātrāk ieviest kādu noteiktu dienas režīmu mazulim. Domāju, ka bērnam noteikti ir vajadzīgs režīms (aptuveni vienā laika ceļas, ēd, iet gulēt, noteikti rituāli pirms gulētiešanas utt.), jo rada drošības sajūtu, kas vēlāk nodrošina to, ka mazulis pats mierīgi aizmigs savā gultiņā, gulēs visu nakti, zinās, kad būs ēdienreizes utt. Mums kā vecākiem tas noteikti ir palīdzējis un atvieglojis šo zīdaiņa posmu kaut vai tāpēc, ka mazulis kopš pusgada vecuma guļ savā istabā un gultā.

Sandra Ķikute Sandra Ķikute 20. Apr 2020, 17:44

Esmu atklājusi, ka ātrākais veids kā nomierināt mazuli, kuram sapūties vēderiņš ir pacelt viņu pozā uz pleciņa kā gaidot atraudziņu.

filologe filologe 20. Apr 2020, 15:19

Ļoti daudz lasījusi un pielietojusi praksē esmu par krūtsbarošanu - dažādas pozas, barošanas ilgumu, apēstā daudzuma noteikšanu ar slapjo pamperu testu, piebarošanas uzsākšana utt. Daudz no šī palīdzēja pielietot mūsu jaukā zīdīšanas konsultante. Esmu eksperts bērniem foršu un noderīgu un varbūt ne tik noderīgu rotaļlietu jautājumos. Mums mājās ir izmēģinātas ļoti daudz rotaļlietas un aktivitātes - meitiņām ļoti patīk bumbu baseins, bumbiņas, skanošas un grabošas mantiņas, šūpuļzirdziņš, Lego, grāmatas, kur var kaut ko piespiest vai paglaudīt . Bet praktiski nekāda interese nav par mīkstajām mantiņām - tās tiešām maziem bērniem nevajadzētu dāvināt.