Piebarošanas solis Nr.2-  vakara putra

Piebarošanas solis Nr.2- vakara putra

29. May 2017, 12:34 Mar&Co Mar&Co

Šodien Marko svin savu mazo 7. jubileju. Līdz šim esam aizstājuši 2 ēdienreizes. Par 1.ēdienreizi lasi te: http://www.maminuklubs.lv/bebitis/piebarosanas-solis-nr-1-darzeni-279606/ Šoreiz par 2.ēdienreizi- vakara putru.

Nolēmu, ka putru došu uz nakti un iesākumā tās pagatavošanu izmēģināšu pati. Pārskatīju plauktu un atradu prosas pārslas. Samalu tās blenderī, izvārīju, bet šī putra cieta neveiksmi. Marko šķobījās, acīmredzami pauda nepatiku. Pagaršoju arī pati, un šķita, ka graudiņi ir pārāk jūtami. Tā iemesla dēļ arī mazais neēda. Pat pavārot ilgāk, nekas nemainījās. Otais solis- veikala putra. Piedāvājums tik liels, kā izvēlēties? Mēs izvēlējāmies Biotēkā nopērkamo Holle putru. Šīs putras pagatavotas no bioloģiski audzētām izejvielām. Lai gan Marko jau bija sasniedzis 6 mēnešu vecumu, iesākumam izvēlējāmies pilngraudu rīsu putru no 4 mēnešu vecuma, bez glutēna. Šī putra ir ātri pagatavojama, ar maigu tekstūru, Marko ēda labprāt, bet tikai līdz vienam brīdim. Kad porcija bija kļuvusi jau lielāka, sāka krēsliņā niķoties un pat bļaut, muti vēra vaļā, bet kaut kas acīmredzami nepatika. Varbūt puncim kādas nepatīkamas sajūtas!? Nepadevos, mēģināju eksperimentēt ar putras konsistenci. Uz pakas norādīts ūdenim pievienot 5 ēdamkarotes (aptuveni 25g putras), tā nu uz aci arī liku tās 5 karotes, bet kad pamēģināju izmantot svariņus, tad patiesībā tie 25 g sanāca tādas 5 pamatīgas ēdamkarotes ar kaudzi. Lūk, maza nianse, un putra aiziet uz urrā! Tomēr es nepadevos un kā otro putru mēģināju pagatavot Dobeles dzirnavnieka EKO auzu pārslu putru. Samalu blenderī, uz 200 ml ūdens pievienoju 3-4 ēdamkarotes, vāru un cītīgi maisu līdz iegūta vēlamā konsistence. Šī Marko šobrīd ir mīļākā putra, ēd lielu muti. Tā nu mēs variējam ar 2 putrām. Kad tās tiks izlietotas, tad testēsim jaunas garšas. Esam jau iegādājušies Hipp kukurūzas putru. Iesākumā putru devu kā pēdējo ēdienreizi pirms miedziņa, bet zobu nākšanas laikā bija grūti nolikt gulēt, tāpēc pirms miega vēl tiek dots pieniņš. Vēlāk domāju atsākt dot uz nakti. Drīzumā mēģināšu sātīgumam pievienot arī sviestiņu vai izmēģināt kādu no piena putrām. Izvēloties putru es pievēršu uzmanību, lai :

- sākotnēji tā būtu viena labības veida saturoša. Tā ir iespējams novērot organisma reakciju;

- nesaturētu papildu cukuru

- būtu no bioloģiski audzētām izejvielām

- tai būtu lielāks izlietošanas termiņš, un pagūtu to izlietot. Vēlāk, kad jau 2 ēdienreizēs lietosim putru, tad šis jautājums atrisināsies (Veikala putrām termiņš ir 2-4 nedēļas).

Kādas putras iecienījis jūsu mazulis? Vai arī nakts putrai pievienojat kādu biezenīti? Kad drīkt putru vārīt uz piena , nevis ūdens bāzes?