Peldēšanas palīglīdzekļi pludmalē: kas pašreiz modē

Peldēšanas palīglīdzekļi pludmalē: kas pašreiz modē

30. Jul 2018, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kamēr bērns tikai mācās peldēt, noderīgi var būt dažādi palīglīdzekļi, kas palīdzēs noturēties virs ūdens, tomēr jāzina pāris knifiņi, lai šādi palīglīdzekļi būtu droši.

Uzroči

Uzroči pieejami dažādās formās un izmēros. Citi ir piepūšami, citi no putuplastam līdzīga materiāla. Vecākiem, izvēloties piemērotāko, vajadzētu ņemt vērā bērna vecumu, svaru un atcerēties, ka šādi uzroči nepasargās no bērna sejas izmērcēšanās ūdenī, tāpat arī slīkšanas risks ir samērā augsts, tāpēc vecākiem tāpat vajadzētu mazuļus uzmanīt.

Vestes

Peldēšanas vestes un jakas nedaudz atgādina glābšanas vestes. Tās ražotas no neoprēna vai neilona, aizdare ir rāvējslēdzējs vai sprādzes priekšējā daļā, kas ļauj bērnam brīvi kustēties ūdenī. Līdzīga funkcija ir arī piepūšamām vestēm, tomēr tās neradīs tik lielu drošību kā šādas speciālās glābšanas vestes. Ja ir plānots pavadīt biežāk laiku pie ūdens, iespējams, ir vērts ieguldīt kvalitatīvā precē.

Piepūšami peldēšanas krēsliņi

Tie ir kā piepūšamie peldriņķi, bet kāju daļā iestrādāts īpašs krēsliņš, lai bērns droši varētu sēdēt un neiekristu ūdenī. Šādi krēsliņi piemērotāki ir bērniem līdz 1 gada vecumam.

Peldriņķis

Klasika, kas neiziet no modes, bez atbalsta kāju daļā. Šādi peldriņķi ir piemēroti vecākiem bērniem, sniedzot kustību brīvību šļakstīties un kustēties, protams, pieaugušo uzraudzībā, jo arī šis palīglīdzeklis diemžēl nebūs efektīvs pret noslīkšanu, jo bērns pavisam viegli var izšļukt cauri peldriņķim.

Ūdens slings 

Latvijā šāds jaunums nav manīts, bet ārzemēs ir populārs īpašs ūdens slings, kas palīdz mazulīti turēt sev cieši klāt, ļaujot rokām un kājām brīvi dauzīties pa ūdeni. Šāds slings ir piemērots, ja vecāki baidās, ka slapjais slīdīgais mazulis var izsprukt no rokām ūdens peldes laikā.

Nūdele 

Garai, noapaļotais putu priekšmets, ko sauc arī par nūdeli, palīdz noturēties virs ūdens un to plaši izmanto, kad bērns mācās peldēt vai dažādās ūdens spēlēs.

Mācoties peldēt, obligāti nav nepieciešama šādu palīglīdzekļu izmantošana, tomēr, izmantoti pareizi, tie var būt kā drošības riņķis, spēlēs pie ūdens.

Lai droša un priekpilna vasara!

Māmiņu klubs

20180726105024-35592.jpg