Pašiem savs rotaļu stūrītis!

Pašiem savs rotaļu stūrītis!

02. Mar 2015, 12:07 Superpuiku Mamma Superpuiku Mamma

Tā, kā dzīvojam Rīgā, tad katrā lielveikalā var atrast kādu bērnu rotaļu istabu, stūrīti vai placīti. Taču pagaidām nevienu no tiem nav nācies izmantot, jo Gustavs vēl ir krietni par mazu šādiem bērnu laukumiņiem.

Tāpēc, kad dodos iepirkties, dēliņš vainu dodas man līdzi un iepērkas kopā ar mani, un lai nebūtu galīgi garlaicīgi, somā vienmēr pa rokai atrodas vairākas rotaļlietas un grabuļi. Vai arī paliek mājās, kur par dēliņa rotaļām atbild tētis.

20150302120708-62825.jpg

Cik esmu novērojusi, ka diez gan daudz vecāku savus bērnus atstāj lielveikalu bērnu istabās, kamēr paši iepērkas. Un cik zinu, tad lielākoties visi ir par maksu...un priekš tā neilgā laika, manuprāt, padārgi. Tāpēc, es diez vai, apmeklējot lielveikalus, atstāšu bērnu šajās bērnu istabās. Labāk izdomāšu citu veidu, kā labāk izklaidēt savu bērnu iepirkumu laikā.

Vienīgā vieta, kas mani ir uzrunājusi, ir tāds bērnu laukumiņš, kurš ir bez maksas t/c Rīga Plaza otrā stāva gaitenī, kur jebkurš bērniņš var ieiet un paspēlēties kādu mirkli, lai pēc tam dotos tālāk. Kad Gustavs būs vēl paaudzies un atradīsimies tur, noteikti neliegšu iespēju viņam tur mazliet paspēlēties. Tā pat arī par lielajām atrakcijām, ja dēliņš gribēs, tad arī par samaksu apmeklēsim dažādas atrakcijas, lai tikai viņu iepriecinātu, un radītu priekšstatu un dažādus iespaidus tājās izklaidējoties. Jo mēs tač reiz visi bijām bērni un, labprāt, baudījām visas iespējas jautri pavadīt laiku. Un ja ārā aiz loga ir nelāgs laika apstāklis, un rotaļas ārā nav iespējamas, domāju, vecākiem ir pietiekoši liela izdoma, lai ar bērnu padarītu ko jauku un interesantu, un parādītu bērnam, cik radoši var pavadīt laiku istabā.

20150302120606-77913.jpg

Arī Mums mājās ir izveidots Gustavam savs spēļu stūrītis. Kurā viņam tiek piedāvātas dāžāda tipa rotaļlietas, gan mīkstas, gan cietas, skanošas, lielas un mazas, utt. Rotaļlietas ir novietotas tā, ka būs interesanti spēlēties gan guļot uz muguras, gan vēdera, kas mums ir topā.  Cik esmu novērojusi, viņš labprāt tur pavada lielu daļu nomodas laika. Ja vēl kaķis pievienojas spēlēs...mazajam prieka vairāk kā vajag! :D

Baciļi mani nebiedē, jo bērnam imunitāte ir vajadzīga. Tāpēc diži tālu no citu bērnu rotaļlietām un spēļu stūrīšiem neturu. Tiko nesen arī Chicco info stundas laikā, kamēr mamma klausījās noderīgu lekciju par Vecāku – Bērnu, Māsu – Brāļu attiecību veidošanu, Gustavs nodevās spēlēm ar klucīšiem un citiem bērniem.

20150302120526-66250.jpg

Vienīgais par ko es varētu iestāties, ja kāds vecāks laiž spēlēties ar citiem bērniem slimu bērnu, kurš tiešām ir kā mazs bacilītis priekš citiem. Un šajā gadījumā nevienmēr var paļauties uz vecāku lojalitāti.

Lai visiem bērniem jaukas rotaļas un pasaules izzināšana!