PAR vai PRET slingiem: kāds ir Tavs viedoklis?

PAR vai PRET slingiem: kāds ir Tavs viedoklis?

07. Oct 2014, 00:10 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Bērniņa nēsāšana lakatā ir ļoti individuāla lieta – kāda māmiņa slingu izmantos, lai ar mazuli rastu ķermenisku kontaktu, kādai tas būs mazuļa transportēšanas veids. 

Ja lakatu siešanas mākslu esam apguvušas pirms dzemdībām, tad bērniņu drīkstam tajā nest jau pirmajās viņa dzīves dienās, taču, ja šīs prasmes vēl tikai jāapgūst, tad gan, jāapiet vismaz 2 nedēļu adaptācijas periodam pēc dzemdībām, līdz varam saukt uz mājām konsultantu vai iet uz lakatu siešanas nodarbībām. Jebkurā gadījumā, lai slingotu, ir jābūt pārliecībai, ka to vēlamies.

Bērniņu iesietu lakatā drīkst nēsāt līdz pat 3 stundām, ar noteikumu, ka viss izdarīts pareizi. Taču lielākoties mazulis pats noteiks to, cik ilgi vēlas atrasties slingā.

Lakati bērniņa nēsāšanai ir ļoti dažādi – slingi šalles, kas var sasniegt pat 6 metru garumu, riņķu lakati un lakati – kabatas.

Kāds ir Tavs viedoklis?

Vai Tu savu bērniņu esi nēsājusi slingā/ plāno to darīt, ja tikai tagad gaidi savu bērniņu ierodamies pasaulē?

Varbūt par labu slingam atteicies arī no ratu lietošanas ikdienā?

Kādi Tavuprāt ir slingu plusi un mīnusi?

Nedēļa no 5. līdz 11. oktobrim visā pasaulē pasludināta par „Starptautisko Slingošanas nedēļu 2014” ar mērķi popularizēt un dalīties pieredzē par bērna nēsāšanu lakatā jeb slingā. Slingošanas nedēļu nu jau sesto gadu ar dažādiem pasākumiem atzīmēs arī Latvijā.