Padomi māmiņai, kas audzina meitu viena

Padomi māmiņai, kas audzina meitu viena

20. Mar 2014, 12:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Protams, lai bērniņš veidotos par pilnvērtīgu personību, viņa audzināšanā jāpiedalās abiem vecākiem. Bet dzīvē gadās tā, ka māmiņa audzina bērniņu tomēr viena. Te būs vairāki padomi māmiņai, kas viena audzina meitiņu.

Nesaki par tēti sliktu neko

Nekādā gadījumā neakcentē meitas uzmanību uz kādiem tēva trūkumiem, uzvedību, kas tevi neapmierina utt. Ļoti svarīgi, lai meitiņai neveidotos negatīva attieksme pret pretējo dzimumu un tēva veidolu kopumā, tas var provocēt ļoti daudzu kompleksu rašanos, tostarp arī bailes no attiecībām ar vīriešiem tālākā nākotnē, kas var izraisīt nopietnas problēmas pieaugušā dzīvē.

Veido sabiedrību

Neskatoties uz to, ka tēva tēls, protams, ir viens no svarīgākajiem bērna dzīvē, veido ap meitiņu sabiedrību, kas sastāv arī no citiem piemēriem. Stimulē viņas saskarsmi ar vectētiņu, onkuli, krusttēvu, jebkuru vīrieti, kas ir no tavas ģimenes, lai meitiņa varētu sajust pareizu attieksmi un mācītos saskarsmi ar pretējo dzimumu.

Runā

Ja meitene aug bez tēva un negūst viņa mīlestību ik dienu, vecākai paliekot viņai būs grūti atšķirt īstas sajūtas no pieķeršanās un simpātijām, viņa var mesties pirmajā mīlestībā ar pilnu jaudu. Tāpēc svarīgi ir savlaicīgi apspriest, kas ir mīlestība starp sievieti un vīrieti, kā pareizi izturēties, lai justos mīlēta, un kā pareizi mīlestību noturēt.

Lasi

Ja meitene vēl neprot lasīt, lasi viņai tu! Ja meitene jau pati prot lasīt, un viņai to patīk darīt, centies izvēlēties viņai piemērotākās grāmatas, kur ir bērnam pieejamā formā aprakstīta mīlestība, jūtas un savstarpējās attiecības. Ja grāmata pa īstam patiks, meitene izdzīvos varoņu mīlasstāstu savā iztēlē, un tad arī viņai būs gatavs jau taustāmāks veidols, kas attiecas uz vīrieša un sievietes attiecībām. Neapzināti viņa ar šo veidolu salīdzinās visu, kas notiek ar viņu pašu reālajā dzīvē.

Meitiņas audzināšana ir smags darbs, neskatoties uz to, ka nav iespējams pilnībā aizvietot bērnam tēvu, mīlestība un sapratne, ko mamma centīsies sniegt attiecībās ar meitu, var radīt brīnumus.

Māmiņu Klubs

JA TEV IR MEITIŅA, SPIED ŠEIT!

20140131140314-94049.jpg

JA TEV IR DĒLS, SPIED ŠEIT!

 20140131140429-66249.jpg