Meklējam ONLINE TV raidījumam bērniņu ar pamanāmu dzimumzīmīti! Dāvanā 50EUR dāvanu karte!

Meklējam ONLINE TV raidījumam bērniņu ar pamanāmu dzimumzīmīti! Dāvanā 50EUR dāvanu karte!

10. Nov 2015, 00:05 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Dažādi ādas veidojumi kā portvīna plankumi, pigmenti, rētas vai pinņu atstatās pēdas- rada lielu diskomfortu cilvēkam! Kā izārstēties no dermatoloģiskām slimībām, kuras agrāk tika uzskatītas par neārstējamām, atklāsim tieši šajā Online TV raidījumā! Bet, lai to varētu izdarīt efektīvāk, mums noderēs tava palīdzība!

Vai tavam bērniņam ir kāds ādas veidojums, kas labi pamanāms?

Online TV raidījumā Veselības centra 4 Dermatoloģijas klīnikas metodiskā vadītāja, dermatoloģe dr. med. Linda Kapteine veiks siaskopiju* bērnam, kuram ir kāds ādas veidojums- dzimumzīme, hemangioma utml. Ar siaskopijas palīdzību pāris minūšu laikā var pilnībā noteikt ādas veidojuma, dzimumzīmes trīsdimensionālo uzbūvi un iegūt visu nepieciešamo informāciju par to. Diagnostikas laikā izmanto speciāla viļņu garuma gaismas starus, kas ļauj izvērtēt ne tikai veidojuma virsmas pazīmes, bet, tiem atstarojoties no dažādām ādas struktūrām – melanīna, kapilāru hemoglobīna un kolagēna, noteikt šo struktūru koncentrāciju un lokalizāciju dziļumā līdz pat 4 mm. Izvērtējot veidojuma attēlu, speciālists pieņem lēmumu- veidojumu novērot un veikt atkārtotu izmeklēšanu pēc noteikta laika vai arī to likvidēt, piemērojot atbilstošu metodi. Ņemot vērā, ka attēlu iespējams palielināt, izpētīt saistaudu un pigmentēto šūnu savstarpējās attiecības, siaskopijas izmeklēšanas metode sniedz 97% precizitāti. Siaskopija ir īpaši vērtīga izmeklēšanas metode, kad svarīgi noteikt veidojuma aktivitāti dziļumā. Dzimumzīmes bieži ir izveidojušās ādas virspusē, bet tās var būt arī ļoti dziļi ādā, to skaitā tieši melanomas. Jāatzīst, ka plakanie veidojumi mēdz būt bīstamāki par fiziski traucējošajiem- uz āru izvirzītajiem. 

Piesakies filmēšanās procesam Online TV tiešraides raidījumam!

Lai saprastu kāda dzimumzīme vai veidojums ir Jūsu mazulītim, nofotogrāfējiet to un kopā ar aprakstu un saviem kontaktiem nosūtiet uz ina@maminuklubs.lv!

20151110115231-84151.jpg

Dāvanā māmiņa saņems 50EUR dāvanu karti no Veselības Centra 4 savas vai sava bērniņa veselības, skaistuma un pašsajūtas uzlabošanai!

Tiksimies Online TV 17.novembrī!

Māmiņu Klubs

mamma27 mamma27 04. Nov 2015, 12:05

Manam pirmklasniekam ir gan hemangioma ,gan dzimumzīmes. Gaidīšu raidījumu.😀