Noskaidroti TOP 10 populārākie bērnu mīļvārdiņi

Noskaidroti TOP 10 populārākie bērnu mīļvārdiņi

28. Aug 2019, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Lai arī cik skanīgs būtu vecāku dotais vārdiņš, lielākoties bērni jau no dzīves pirmajām dienām (citi - vēl no brīža, kad atrodas mammas puncī), tiek pie kāda mīļvārdiņa. Bieži vien tajā mazais rakaris tiek saukts par biežāk nekā pasē ierakstītajā vārdiņā.

Mēs aptaujājām Māmiņu Kluba vecākus, lai noskaidrotu, kādos mīļvārdiņos viņi sauc savus bērnus. Lūk, populārāko mīļvārdiņu tops!

Izrādās, lai arī šķiet, ka bērni visbiežāk tiek saukti par Pelēniem un Zaķēniem, popularitātes ziņā šo mīļvārdiņu vismaz Māmiņu Kluba ģimeņu vidū apsteidz vārds "Rausītis". Iedots jau pirmajās dzīves dienās, šis mīļvārdiņš atsevišķos gadījumos bērnam sekojis līdzi arī skolas gados, par spīti tam, ka no apaļīgā bēbīša jau izaudzis slaids jauneklis, kuram nav ne mazākās līdzības ar Rausīti. Tas vien pierāda, ka mīļvārdiņiem ir liels spēks un tie parasti iesakņojas uz ilgiem gadiem.

Aiz Rausīšiem tūliņ vietu sadala Pelītes, Zaķīši un arī Susuriņi. To starp mūsu bērniem ir tik daudz, ka, visticamāk, rotaļu laukumā, cenšoties pasaukt savu atvasīti mīļvārdiņā, noteikti atsauksies vēl vairāki Pelēni, Zaķēni un Susuriņi.

Mūsu bērni rada daudz prieka, gluži tāpat kā saulīte. Tāpēc nav pārsteigums, ka arī Saulīte ir viens no populārākajiem mīļvārdiņiem, kuros vecāki dēvē savus bērnus. Tāpēc, ka smaidīgi, mīļi un silti. Gluži kā saulītes.

Tikpat saulaini un gaiši kā Saulītes ir arī Cālēni, kas arī ir viens no mīļvārdiņiem, kas iekļuvis TOP 10. Savukārt turpat blakus popularitātes ziņā atrodas Zirnīši. Kā skaidro māmiņas, bieži vien pie šī vārdiņa mazais ticis vēl esot māmiņas puncī, kad pirmās USG laikā ieraudzīts, cik mazs gan ir puncī esošais bērniņš - gluži kā zirnītis! Un tā šis vārdiņš saglabājies visu gaidību laiku un arī tad, kad mazulis jau sācis skriet pats savām kājiņām un sen pāraudzis zirnīša izmēru.

Sirsniņa - domājams, iemeslus, kāpēc iedots šāds mīļvārdiņš, nav tālu jāmeklē. Tāpēc, ka vismīļākais cilvēciņš pasaulē, cilvēciņš, kuram tiek dāvāta beznosacījuma mīlestība un tāda saņemta arī pretī.

Priekšnieciņi un profesori. Mēs jau labi zinām, ka vecākiem vismaz bērna pirmajos dzīves gados savu dzīvi nākas pakārtot mazuļa vajadzībām. Un bērniņš, protams, ir prasīgs - ja gribas ēst, tad to pasaka bez kautrēšanās, ja gribās mammas glāstus, arī nebūs klusētājs. Tieši šo iemeslu dēļ bieži vien mazajiem iegājušies mīļvārdiņi, kas apliecina viņu statusu - Profesors, Priekšnieciņš. Neba nu velti ir noteikti dzirdēta anekdote, kurā mamma stāsta, ka dekrēts jau tāds pat darbs vien ir, tikai priekšnieks - ļoti maziņš.