No aprīļa sensorās nodarbības bērniem no 6 mēnešu līdz 12 mēnešu vecumam

No aprīļa sensorās nodarbības bērniem no 6 mēnešu līdz 12 mēnešu vecumam

09. May 2019, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pirmajos dzīves gados mazulis attīstās ļoti strauji. Līdz ar smadzeņu augšanu un attīstību, attīstās arī bērna sajūtas.

PIESAKIES NODARBĪBĀM ŠEIT->>>

Zīdaiņi, tāpat kā mazi zinātnieki, nebeidzami eksperimentē, lai uzzinātu par pasauli arvien ko jaunu. Piedāvājiet savam bērnam spēlēties ar dažādiem materiāliem, objektiem, iepazīstinot ar aizvien jaunām tekstūrām, krāsām un skaņām. Mazuļiem nekas neliekas par sarežģītu! Kādreiz rotaļas ar vienkāršām koka karotēm vai mājsaimniecības lietām kā kastroļiem, vākiem un plastmasas traukiem, var būt tikpat aizraujoši un vērtīgi, cik iegādājoties super dārgu un sarežģītu rotaļlietu. Dažādu struktūru audumi, dažādu krāsu materiāli, dažādas garšas. Viss attīsta bērna ziņkārību, sajūtas un veido priekšstatu par pasauli!

JAUNUMS! Māmiņu Kluba Vecāku skolā  sāksies sensorās nodarbības, kurās aicināsim iepazīt sevi, savus mīļos un izzināt pasauli ar vienkāršām, bet noderīgām un interesantām metodēm- rotaļām, dziesmām, pasakām, skaņām, smaržām un pat garšām.

Sensorās nodarbības maksimāli vērstas uz sajūtu un maņu iepazīšanu un izzināšanu:

  • Nodarbības laikā ar dažādām sajūtām izdzīvojam kādu pasaciņu– sataustot, saklausot, vērojot, kā arī dziedot, dejojot un skandējot. Paši mazākie veido īpašu emocionālu kontaktu ar māmiņu.
  • Kad pasaciņa ir izdzīvota, bērni paši kļūst par saviem skolotājiem un iepazīst jaunas sajūtas, darbojoties ar sensorajiem materiāliem, veicinot pirkstu sīkās motorikas un koordinācijas attīstību, kas ir ciešā saistībā ar pareizas valodas un runas veidošanu.
  • Nodarbības ir cikliskas un darbības balstītas uz atkārtošanos, kas dod drošības sajūtu un iespēju brīvi darboties līdzi jau no pirmajām nodarbībām.

Nodarbības vada pirmsskolas izglītības skolotāja Elīna, kas ar bērniem strādā jau kopš 2008.gada. Elīna pati ir izveidojusi sensoro nodarbību programmu un arī Sensorās izglītības centru „Emīla skola”, kurā arī tiek īstenotas šīs programmas, balstoties uz pārliecību, ka bērnam ir jāļauj augt un attīstīties sev vēlamā tempā, respektējot bērna individuālās vajadzības, kas nozīmē, ka nodarbības notiek draudzīgā gaisotnē, vērojot un respektējot bērnu tā brīža vēlmes un vajadzības.

Kur notiks?

Māmiņu Klubā, Vīlandes ielā 1-2, ieeja no Elizabetes ielas

Kad notiks?

Reizi divās nedēļās trešdienās plkst. 13.00-14.00 mazuļiem no 6 - 12 mēnešu vecumam

Cik maksā?

€ 15 par nodarbību