Nākot zobiem, "tek" deguns. Kā rīkoties?

Nākot zobiem, "tek" deguns. Kā rīkoties?

02. Nov 2015, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

„Manam dēliņam ir desmit mēneši un viņam šobrīd nāk divi apakšējie zobiņi. Vai varētu būt tā, ka zobu dēļ mazajam parādījušās iesnas? Kā man rīkoties? Ko darīt, lai atvieglotu elpošanu,” jautā kāda Māmiņu Kluba lasītāja.

Māmiņu Klubam konsultē pediatre Anna Birka.

Anna Birka uzskata, ka tad, ja iesnas parādījušās līdz ar zobu nākšanu, pilnīgi iespējams, ka deguntiņš sācis tecēt tieši šī iemesla dēļ.

„Lai šajā situācijā atvieglotu mazuļa pašsajūtu, viņa rociņas un kājiņas var ieziest ar kādu sildošu ziedi, pacelt augstāk spilventiņu, uz kura bērns guļ, lai viņam būtu vieglāk elpot, kā arī noteikti parūpēties par to, lai istabā, kurā uzturas mazulis, būtu mitrs gaiss,” iesaka pediatre.

Tomēr tad, ja iesnas bērniņu īpaši netraucē, Anna Birka uzskata, ka šajā gadījumā nekādus līdzekļus deguntiņa ārstēšanai var nelietot, un ļaut, lai deguna tecēšana pāriet pati no sevis.

Savukārt, ja māmiņa vēlas, kā palīglīdzekli bērna deguntiņa ārstēšanā viņa var izmantot jūras ūdeni.

„Ar to paskalojot bērniņa degunu, tas attīrīsies, un tiks mitrināta deguna gļotāda, tomēr jāatceras, ka jūras ūdens neatvieglos elpošanu!

Tādēļ gadījumā, ja iesnas mazulim rada diskomfortu un elpošana vai, piemēram, zīšana ir apgrūtināta, ieteicams lietot deguna pilienus,” tā pediatre.

Māmiņu Klubs

Vai arī tavam bērniņam zobu nākšanas laikā bija iesnas? 

agate_ agate_ 02. Nov 2015, 14:15

Mūsu mazajai bumbulei uzmetās iesnas pirms zobu nākšanas.paliek niķīga, naktīs biežāk ceļās.
Šad tad ja traucē pilnam jūras sāli