Mūsu pozitīvais krūts ēdināšanas stāsts

09. Aug 2017, 15:56 Ilze_Lu Ilze_Lu

Jau tad, kad paliku stāvoklī, zināju, ka bērniņu barošu ar krūti. Jo kas gan var būt labāks par mammas pieniņu? Kā arī visekonomiskākais no visiem mazuļu barošanas veidiem! 

Tagad meitiņai jau ir pāri 3 mēnešiem. Visas lielās emocijas, kas bija sākumā saistītas ar krūts ēdināšu, ir izgaisušas. Tagad tikai domāju - nebija jau tik traki!

Krūts ēdināšana - pirmās 2 nedēļas

Kad meitiņa piedzima, viņa uzreiz piezīdās pie krūts bez problēmām. Es arī biju priecīga, ka viss tik labi un vienkārši. Un tad nāca otrā diena slimnīcā... Krūtis lielas kā melones, smagas. Bērns visu laiku grib pie krūts, nav pat laika, lai uz tualeti aizietu! Un tad sākās lielās sāpes krūts galos, baroju ar sakostiem zobiem. Man likās, ka nespēšu to izturēt - atmetīšu ar roku un barošu ar maisījumiem, bet tā negribējās... Aizsūtīju 3. dienā vīru uz aptieku pēc silikona krūts uzgaļiem, no tiem nebija nekādas jēgas, sāpēja tāpatās! Smērēju Bepanthen ziedi, man tā ļoti palīdzēja. Liels pluss tai, manuprāt, ir tāds, ka nav jānomazgā pirms katras ēdināšanas reizes.

Par piena trūkumu nevaru sūdzēties, tā man ir daudz! Slimnīcā dzēru Māmiņu tēju, kad atbraucu mājās - pārtraucu. Ģimenes ārsts ieteica nestimulēt speciāli pienu, ja tā ir daudz.

Slimnīcā bijām 4 dienas un izrakstījāmies ar lielāku svaru par dzimšanas. Galvenais ir nenobīties no pirmajām sāpēm, tās pāries! Šis periods ir vienkārši jāpārdzīvo...

6 nedēļas jau ēdam krūti...

...un tad nāca pirmais ''lauziens'', kad bērniņš grib pie mātes krūts atkal biežāk (gandrīz kā slimnīcā), lai pavairotu pienu savām vajadzībām. Te nu man likās, ka padošos, jo bija sajūta, ka mazulis nav paēdis, ka piens sāk palikt mazāk sātīgs. Bet nekas - pārdzīvojām ar visām asarām! Galvenais ir nepadoties. Jūtu, ka tagad sācies jau otrais ''lauziens'', bet vairs tas neliekas tik traki, jo viens jau ir pārdzīvots.

Barošana ārpus mājas

Mēs nebaidāmies doties ārpus mājas! Esam ēduši gan pie jūras uz izskalota bluķa gabala, gan rindā pie mammas dakteri. No tā nav jākaunās! Lielākoties ēšana notiek uz automašīnas aizmugurējā sēdekļa. Es izmantoju vieglu lakatu, lai piesegtu plikumus.

 

Mammas uzturs

Zīdīšanas laikā nekādu baigo dietu neievēroju. Vienīgais, ko neēdu bija skābu kāpostu zupa, bumbieri, rieksti, āboli, zirņi, pupiņas. Skatījos pēc sevis - no tā, kā man pūšas vēders, gan jau arī bērniņam pūtīsies. Vasaras sākumā notiesāju veselu kilogramu ar zemenēm, tad nu skatījos, kas notiks! Vai bērnam sametīsies pumpas un izsitumi? Nē! Viss vislabākajā kārtībā.

Apģērbs zīdīšanas laikā

Vienīgais, ko es pirku zīdīšanai no apģērba gabaliem, bija barošanas krūšturi. Izmēģināju dažādus, bet ideālo atradu tikai vienu. Nopirku H&M diezgan padārgu barošanas krūšturi, un nožēloju! Ļoti neērts priekš manis, otra krūts katrā barošanas reizē krīt laukā. Nopirku aptiekā medicīnas krūšturi - ērts, nekas nekrīt ārā, nav apspiestības sajūta, jo izmērs visu laiku mainās. Te krūtis ir pilnas, te tukšas.

 

 

Drīz mēs jau grasāmies piebarot savu mazulīti, laiks tik ātri skrien! Noteikti ar krūti barošu meitu vismaz līdz gada vecumam. Meitenes, atcerieties, ka jūsu pieniņš ir vislabākais, ko varat dot savam mazulim. Kā arī bērniņš daudz mazāk slimo.

NEPADODIE, TAS IR TĀ VĒRTS! :)