Mūsu izsapņotā sapņu istaba.

Mūsu izsapņotā sapņu istaba.

05. Jun 2017, 20:35 muzikantu_mamma muzikantu_mamma

Jau kopš bērniņš bija puncī, es visu laiku smēlos idejas bērnistabai. Gribējās tā, lai es un dēliņš to varam saukt par mīļāko, skaistāko un tādu, kur prieks gan gulēt, gan rotaļātas. Tad nu jums nedaudz izstāstīšu par to, kādu vēlētos sava dēliņa sapņu istabu.

Kas jums patīk konkrētajā istabā, ko esat izvēlējušies? Man ļoti patīk gaišums, radošums un tas skaistums kā tā izskatās. Vienmēr gribējies, lai istaba staro skaistumu. Modernisms. Tas, man šajās dienās ir ļoti svarīgi, lai gan ne vienmēr skrienu pretī modei, tomēr istabas interjera ziņā man tas patīk. 20170605200620-55129.jpg

Kas jums pašreizējā istabā nepatīk un gribētu mainīt? Man nav tā, ka pašreizējā istaba nepatīk. Vienkārši pašreiz mēs visa ģimene guļam vienā istabā, jo mūsu dēliņam ir tikai 4 mēneši. Neko mainīt nevēlos, tik cik to, kad dēliņš būs paaudzies, tad lai viņam ir sava sapņu istaba.

Kādas krāsas un toņi tev patiktu un nepatiktu bērnistabā? Es uzskatu, ka bērnistabai ir jābūt gaišai. Var  dominēt baltā krāsa vai pasteļtonīši. Bet, ļoti patīk arī izcelt kaut ko nedaudz tumšākās krāsās. Galvenais, lai istaba nav melna!

 20170605200503-66838.jpg

Kas varētu būt tavs iedvesmas avots krāsu un stila ziņā? Šeit ar pārliecību uzvar lietotne "Pintereset"! Tā ir mana mīļākā vieta iedvesmām. Es varētu tur pavadīt visu dienu, jo tur viss ir tik skaists un iedvesmojošs. Es ikvienam iesaku šo lietotni, ja kāds tajā vēl nav bijis. Tur var sasmelties iedvesmu un idejas, kuras radīt varī arī tu pats!

Vai ir konkrēts stils, kuru vēlētos radīt šajā istabā? Tāds viens noteikts stils nav, bet istabai noteikti ir jābūt modernai, tā teikt "stilīgai". Labi, "moderns" un "stilīgs" ļoti daudziem atšķiras. Kas vienam moderns, tas otram "fui nē, galīgi garām". Man ļoti patīk vigvam teltis un gultas, kuras nedaudz izskatās pēc mājiņas bez logiem. Tā ir mana sapņu gultiņa, kuru noteikti vēlētos savam dēliņam, ar cerību, ka viņam tāda ļoti patiks. Bet, protams, ja nepatiks mammas izsapņotā, tad dēliņš varēs izsapņot savu istabu, jo tā tomēr būs vieta, kur gulēs un spēlēsies nevis mamma, bet gan pats dēliņš. 20170605201536-11658.jpg

Kādiem mērķiem plāno izmantot šo istabu? Noteikti gulēšanai (lai būtu prieks iet čučēt tieši šajā istabā) un, protams, arī kā spēļu istaba, lai drēgnā laikā var pasaukt kādu draugu un kopīgi uzspēlēt spēles vai pabraukt ar mašīnītēm.

Vai un kādas vēlmes būtu jāņem vērā šajā istabā? Vienīgais un galvenais nosacījums - dalīties ir labi! Ja atnāci pie manis spēlēties, tad droši vari arī paņemt manu mīļāko rotaļlietu uz brīdi, bet nekādā gadījumā to nepaslēp! Un vēl - ja istaba būs sakārtota, tikai tad nāks ciemiņi! Bet ir viens "Bet" - tāds nosacījums būs tikai tad, kad bērns pats būs iemācījies to darīt. Līdz tam mamma parūpēsies, lai istaba vienmēr skaista.

 Cik liela nozīme šajā istabā būs dažādiem interjera dekoriem? Noteikti nozīme būs liela, jo tie sīkumiņi ir visai patīkami un padara istabu tikai un vienīgi skaistāku. Piemēram, šāds, manuprāt, ir super izdomājums, jo bērnudārzos tiek zīmēti ļoti daudz zīmējumi, un lai tie nemētātos pa malu malām, bet gan būtu vienmēr acīm redzams, tad mūsu mājās noteikti būs šāds. 20170605202332-41339.jpg

Kāds apgaismojums paredzēts istabai? Istabai ir jābūt gaišai, bet ne pārmērīgi spilgtai. Protams, iederēsies arī tumšās žalūzijas, lai rīta saules stari netraucētu gulēt tā kā mammai. Un noteikti jābūt ir naktslampiņai pie kuras iemigt saldā miedziņā, bet arī tai nevajadzētu būt pārspīlēti spožai. 20170605202711-47027.jpg

Vai istabu iecerēts sadalīt vairākās zonās? Man noteikti gribētos un es uzskatu, ka ir arī vajadzīgs istabai savs rotaļu stūrītis. Vienmēr ir patikušas "vigvama" teltis, kur bērnam parotaļāties, iztēloties, ka ir senais indiānietis vai vienkārši sajusties nedaudz tuvāk dabai. Ņemot vērā, ka mammai un tētim ļoti patīk dzīvoties pie dabas un pie dabas pārsvarā ir jādzīvojas teltī, tad viņam savā mazā, stilīgā telts, kur dzīvoties mājās. Vēl noteikti uz vienas sienas būs tā saucamā "tāfeļsiena", kur bērns varēs radoši izpausties, kas zin, varbūt būs nākamais "Leonardo Da Vinčī". Jo mēs labi zinām, ka bērniem patīk zīmēt uz sienām. Tad kādēļ to neatļaut tai paredzētā vietā? 20170605203240-52566.jpg

20170605203311-83182.jpg

Šī ir mana izsapņotā sapņu istaba manam dēliņam. Kad būs pienācis īstais vecums, tad dēliņam tiks realizēta mammas iecerētā sapņu istabā, kur būs ne tikai salds miegs, bet arī patīkami spēlēties. Godīgi? Es pati labprāt tādā dzīvotu!

Huggies® Rotaļu zeme aicina izsapņot sava bērnistabu un laimēt speciāli dizainētu gultu!

Rubrika par bērnu rotaļāšanos - Huggies® Rotaļu zeme"

20170601150209-50046.jpg

muzikantu_mamma muzikantu_mamma 06. Jun 2017, 07:13 mamma88

Jā, iespējams, bet noteikti varētu izdomāt, kā uzturēt to kārtībā 😀

mamma88 mamma88 05. Jun 2017, 23:41

Bildes loti skaistas un krasas. Vienigi es ka mamma praktiska domaju,ka sada tipa istabas ir pagruti uzturet kartiba del daudzajam detalam.

muzikantu_mamma muzikantu_mamma 05. Jun 2017, 22:22 ag

Paldies, prieks dzirdēt! 😀