Mazulis izkrita no gultas

Mazulis izkrita no gultas

19. Feb 2014, 09:13 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mazulis izkrīt no gultas- kādreiz lasīju šādus rakstus un šausminājos, kā tas ir ka vecāki nevar nosargāt savas atvasītes.

Vakar vakarā uzaicināju māsu, lai pieskata manu dēliņu (4 mēnēši vecs) kamēr es aizeju uz veikalu.

Atnākot no veikala bērns histēriski raud un arī māsa raud - mani pārņēma stipra izbīļa sajūta.. māsa nomainījusi mazulim autiņbiksītes un bērnu uz vēdera nolikusi gultā. Pati aizgājusi izmest autiņu.  Kamēr  bija prom, mazulis novēlies no gultas (apmēram 25 cm augstums).

Paņēmu mazuli rokās, nomierināju. Divas stundiņas pavēroju, šķita, ka viss ir labi. Taču visu vakardienas vakaru bērns bija ļoti miegains un ar sliktu apetīti..

Šodien domāju aizvest pie ģimenes ārsta, lai apskata vai nav sasitis galviņu.

Šodien visu laiku mani moka sirdsapziņa - kas es esmu par māti, ka nespēju savu mazulīti pasargāt.. :(

zacc zacc 19. Feb 2014, 14:24

Pret aukstumu - puzles paklājs+biezaka sega+apkārt vēl var spilvenus/segas ruļļus salikt, tad pūsmas neķers. Nekas tam bērnam nenotiks, tāpat tak uz barošanu ņemsi klēpī ik pa laikam.
Mājdzīvniekus pēdējais laiks izdresēt. Ja jau reiz viņi ir, nu būs jums visiem jāsadzīvo.

4 mēneši jau ir vecums, kad augstāk par zemi ilgāku laiku atrasties bērnam ir bīstami. Nevar izbēgt no tā, ka pieaugušajam radīsies kārdinājums vai nepieciešamība drusku novērsties, i ar to var pietikt, lai nokristu... ieradumam liels spēks - viss labi, uzmanība atslābst... Protams, gadās, daudziem, pat visrūpīgākajiem vecākiem, bet tāpēc jau tā viena reize ir mācība, no kuras jāizdara secinājumi un jāmaina savi paradumi.

veesma veesma 19. Feb 2014, 13:10

Nesatraucies, viss būs labi!
Un par to dzīvošanos pa grīdu arī nav ko satraukties. Ne jau visiem ir tik lielas istabas un vietas, kur nolikt mazo uz grīdas, lai viņš varētu attīstīties. Tas tagad ir tikai ļoti tā plaši parādījies, ka mazajam jādzīvojas pa grīdu. Manas lielās meitas, kad auga pa grīdu dzīvojās maz, jo dzīvoklis vēss un vienistabas dzīvoklī vietas maz, bet vai tāpēc neattīstījās, kā vajag? Attīstījās normāli un ātri. Kā es saku, tas tāds tagad kā modes kliedziens no fizioterapeitu puses, ka mazais normāli var attīstīties tikai uz grīdas, tā nemaz nav.

19. Feb 2014, 13:00 escarabajo

paldies, par uzmundrinājumu! 😀

19. Feb 2014, 12:59 escarabajo

Es tev piekrītu.. mums dzīvoklī nav bijis remonts, grīda ir vēsa un uz tās pārsvarā atrodas dzīvnieki - tātad arī spalvas ir.. nav jau tā, ka arī mans bērns visu laiku guļ gultā..

cecii cecii 19. Feb 2014, 12:31 jauna-mamma

Pag, bet kā tev bērns normāli attīstīsies, ja neliksi viņu uz zemes? Jau 4.mēneši un tikai pa gultu? Vai arī suņi/kaķi ir svarīgāki... Atvaino, ka tik skarbi, vnk lasot šķiet, ka kaut kas tur nav pareizi.

19. Feb 2014, 12:30 bārbala zāle

manējais paraudāja viss. pēc tam vakarā bija tāds diezgan miegains un noguris. bijām šodien pie dakteres - viss ir kārtībā.. 😀

jolanta.asti jolanta.asti 19. Feb 2014, 10:42

Neuaztrauceis, man mazais ar 5menesu vecuma izkrita, vīra uzraudzībā, galvenais nesauraucies un viss bus labi! Tiesi ta laid mazo un pati vero ka dzivnieki izturas par mazo, jo kad mazais saks rapot tad vinam bus vel lielaka interese preet dzivnieciniem, man ar ir vacu aitu suns majas un ir draugi ar mazo, mazajam 7mēneši, draudzenei ari divi kaķi ir, labak pieradini tagad lai sadraudzejas neka velak, ta bus labak visiem, gan mazajam gan kaķīšiem!

19. Feb 2014, 09:52 smaidiga24

nu bet tad jau viņš būs paaudzies lielāks. Tagad viņam ir tikai 4 mēneši

19. Feb 2014, 09:41 cecii

Uz grīdas es bērnu nelieku.. man mājās ir suns - rotveileris un divi kaķi, tas nozīmē ka dzīvnieki mazulim var kaut ko izdarīt, piemēram kaķi var saskrāpēt.. A gultā mani mājdzīvnieki nelien.

cecii cecii 19. Feb 2014, 09:39

Atkārtošos - iekārto bērniņam vietu uz grīdas, kur varēs gan droši atstāt vienu, gan nomainīt autiņbikses. Un nekreņķējies, visādi gadās.

19. Feb 2014, 09:35 loveinitalia

Saprotu, taču pašai grūti to pieņemt, ka mazulītis cieš sāpes.

19. Feb 2014, 09:27 jauna-mamma

arī mana meitiņa ir izkritusi no gultas un viss beidzās labi, nepārdzīvo, Tu esi ļoti laba mamma 😀

19. Feb 2014, 09:23

šodien bērniņš smaida un spēlējās ar grabuļiem - laikam viss būs kārtībā. 😀