Mazuļa mīlulis - kaķis

Mazuļa mīlulis - kaķis

19. Jan 2014, 11:35 Druxis Druxis

Ik pa laikam ziņās parādās šausmu stāsti par izkropļotiem vai nogalinātie dzīvniekiem. Skarbi, bet šādi pāridarītāji var dzīvot tepat, mums kaimiņos. Aizdomājos, vai naids pret dzīvniekiem parādās pēkšņi, vai arī vaina ir audzināšanā jau kopš mazotnes? Es vairāk sliecos domāt, ka cieņa (ja ne mīlestība) pret dzīvniekiem ir jāparāda jau bērniņam mazam esot, turklāt, mans vectēvs mēdza teikt, ka cilvēks, kas mīl dzīvniekus, mīlēs arī citus cilvēkus! Tā es cenšos audzināt arī savus bērnus.

Miervaldis jeb Mieriņš mūsu ģimenē ienāca nejauši. Madarai tad bija 3 gadi. Manas kolēģes draudzenei bija plāns vasarā pārcelties uz Spāniju, bet tajā pavasarī viņa brauca vēl tikai iekārtoties, tāpēc kaķi nevarēja ņemt līdzi. Sākumā tas bija tāds īslaicīgs projekts - pieskatīt divgadīgo kaķi, kamēr saimniece būs prom - apmēram nedēļu. Tomēr viss izvērtās savādāk!

Mieriņš ienāca mūsmājās tieši 1.aprīlī, kas visā visumā bija zīmīgs datums, jo kā izrādījās, doma par nedēļu bija gluži kā aprīļa jociņš, un nu Mieriņš pie mums ir jau divus gadus.

Jau no pirmās dienas meita iedraudzējas ar pelēcīgo skaistuli, es vienmēr esmu bijusi šo dzīvnieku mīļotāja, tikai vīrs... Lai arī viņš vienmēr deklarē, ka necieš kaķus un spalvas, un nezin ko vēl, es tomēr ticu, ka sirds dziļumos arī viņam Miervaldis ir tuvs (principā viņam vienkārši nav izvēles)!

Mieriņš ir Svētas Birmas šķirnes kaķis, ideāli piemērots ģimenēm ar maziem bērniem, jo ir bezgala mīļš, draudzīgs un pacietīgs. Ja nu kaķim kas nepatīk, viņš dodas prom, bet ieskrāpējis gan nav ne reizi. Vairāk par šo fantastisko kaķi var lasīt šeit!

Kad otrā grūtniecība jau gāja uz otro pusi, Mieriņš bieži gulēja man pie punča. Naktī, kad mazais griezās ar galvu uz leju, man bija sajūta, ka vēderā ir centrifūga un brīžiem pat likās, ka tūlīt būs slikta dūša, bet Mieriņš piegūlās man klāt un sāka murrāt... un mazais nomierinājās! Sakiet, ko gribat, bet es ticu tam, ka Miervaldis mums abiem ar mazo palīdzēja!

Tagad mazajam Ralfam ir jau gads, un lielu dienas daļu viņš pavada, staigājot pakaļ kaķim, mīļojot viņu, šad tad izmantojot kā spilventiņu. Madarai tūlīt būs pieci gadi, un viņa pūkaino mīluli staipa apkārt, šad tad apsedz ar jebko, kas izskatās (un arī neizskatās) pēc segas, un ar lielu sajūsmu uztver kaķa vēlmi pa nakti gulēt viņas gultā. 

Druxis Druxis 19. Jan 2014, 14:08 elina1232

Pie zīdaiņa kaķi nelaidām, arī es to neatbalstu.
Kaķis pirmais ar bērniem kontaktu nemeklēja. Viņš piegāja pie Ralfa gultiņas, apostīja to, bet tuvāk negāja. Viņu rotaļas sākās tad, kad puika jau pats rāpoja pakaļ kaķim.

19. Jan 2014, 13:28

Nesaprotu kapēc Kaķis jalaiž pie jaundzimušā.Un tad kad kaķis bērnam kaut ko nodarīs tad varēs čīkstēt un meklēt kaķim citas mājas..Kaķi NAV jālaiž pie zīdaiņiem!

meiva meiva 19. Jan 2014, 13:00

Man arī kaķis pēdējos mēnešos daudz gulēja vai nu uz vēdera, vai blakus un murrāja. 😀 Pirmajā reizē likās dīvaini, bet jutu, ka mazais dzird un kļūst mierīgs.
Pagaidām abiem mājās ir mierīga līdzās pastāvēšana, lai gan arvien vairāk viens par otru sāk izrādīt pastiprinātu interesi. 😀

Druxis Druxis 19. Jan 2014, 12:39 Lara22

Pēc skata viņš tiešām ir līdzīgs siāmietim, bet nu raksturi ir nesalīdzināmi! 😉

19. Jan 2014, 12:12

Ļoti smuks jums kaķis. Sākumā domāju, ka ir kas uz siāmas pusi.