Mazuļa-ēdināšana: receptes

Mazuļa-ēdināšana: receptes

09. Aug 2020, 09:17 LanaV LanaV

Mihailam tūlīt no paliks 6 mēneši. Līdz šim no 4 mēnešu vecuma bija dots viss kas pagaršot, bet nu ir atnācis laiks sākt piebarot. Tā ka mums ir lieliska iespēja pavadīt šo laiku laukos pie omītes, piebarojumu sākam ar vietējiem bioloģiski audzēties dārzeņiem un augļiem.

Burkāni, kabači, cukīni, jaunie kartupeļi, bietes, ziedkāposti, brokoļi viss nāk talkā. Protams garšo viss, kam ir pievienots burkāns. Skaista krāsa un salda garša.
Īpašas receptes vai proporcijas nav, katru reizi kāda jauna sastāvdaļa, cenšos nelikt vairāk par 3-4 reizē un ja klāt ir kartupelis, tad mazākā daļā.

Pagaidām sanāk blenderēt, jo zobiņu vēl nav. Jāsaka ka Mihails ne no kā nav atteicies. Vienā reizē apēd 100-120 gramus. Vienmēr dodu klāt ūdeni padzerties.
Jāmin gan ka pēc piebarojumu ieviešanas sākas nelielas problēmas ar vēdera izeju - aizcietējums. Vēdera izejas normalizēšanai tika ieviests deserts: melnas plūmes. Tas es dažas minūtes vāru, lai iziet lieks cukurs. Aiziet uz urrā!

Cenšos dārzeņus un augļus nejaukt kopā, lai bērns saprot atšķirību. Nu tūlīt būs āboli un bumbieri ko ēst.

Ļoti garšo arī plūmes, ko var sūkāt caur fīderi un svaigs burkāns ar ko pamasēt smaganas. Tas gan mazo aizņem uz ilgāku laiku, kas ļauj man padzert kafiju (ciemos jau ir labi, mājās gan būs jāizmanto šo laiku kādiem darbiem)