Lūgtie un nelūgtie padomi.

23. Mar 2015, 14:25 kerstyna kerstyna

Bērns un ceļošana – Izplānot maršrutu,  reāli novērtēt bērna spēju izturēt  sadzīves apstākļu maiņu, spēju pielāgoties. Līdzi ņemam higiēnas lietas, apģērbiņu, rotļlietas, pārtiku, koērti iedot un apēst, ūdeni/tēju/sulu ko padzerties.

Bērns ciemos  -  Savu pārtiku bērnam, higiēnas lietas, rotļļietas.

Bērns un rotaļu istabas, rotaļu laukumi – Izvērtēt drošību un piemērotību, mitrās salvetes, lai var nopucēt pēc spēlēm.

Bērns un sabiedriskais transports -  Laicīgi izplānot maršrutu un laiku, kas būs pavadāms sabiedriskajā  transportā, līdzi ņemam , ūdeni, pārtiku, higiēnas lietas, rezerves apģērbiņu un rotaļlietu.

Bērns un kultūras pasākumi – Ja bērns nav spējīgs nosēdēt mierīgs, tad nav jāiet uz šādiem pasākumiem, ja ir, tad arī līdzi viss nepieciešamais mazuļa komfortam.

Bērns un poliklīnika -  Ieplānot apmeklējumu tā, lai nav lieki jāgaida.

Bērns un sabiedriskās ēdināšanas iestādes – Ja bērns māk nosēdēt  mierā, tad ejam, nemāk, neejam. Līdzi savu krūzīti, salvetes, rezerves apģērbiņu, mazums, kas gadās.

Bērns un veikali -  jāizvērtē – vai vajag bērnu ņemt līdzi uz veikalu, ja nav variantu, tad jādomā par bērna un veikala drošību.

Vai jūsu mājoklis ir draudzīgs bērniem un māmiņām ar ratiem – neko nevar iekomentēt, dzīvojam laukos, ratu problēma nav problēma.

Pie visa tā es neuzskatu, ka bērns vienmēr un visur ir jāņem līdzi, ja vien viņš nav galvenais tajā pasākumā – piemēram – poliklīnikas apmeklējums, bērna apģērbu iegāde un tamlīdzīgi.

 Ir kritiski jānovērtē bērna spēja adaptēties svešā vidē. 

 Uzstādījums – ne mazāk par trīs ieteikumiem katrā pozīcijā ir mazliet tendenciozs. Ja man ir  tikai viens padoms, tad tie divi no mākoņa jānoraksta vai kā? 

kerstyna kerstyna 23. Mar 2015, 15:09

Tā kā mana atvase staigā man līdzi pa veikalu, tad es viņam ļauju izvēlēties pirkumu... tad viņš tajā iekrampējās līdz pat kasei, kur gandrīz ar visu bērnu jāpīkstina 😃, bet neko citu neaiztiek. Ar vecāko darīju tāpat, viņam garšoja kukurūzas nūjiņas - tad nu iedevu rokā pašam, lai nes , to lielo paku. Rokas aizņemtas.