Labās baktērijas, ja lieto antibiotikas

Labās baktērijas, ja lieto antibiotikas

06. Apr 2016, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Diemžēl vēl nav izgudrots preparāts, kas nonāvētu tikai tos mikrobus, kas savairojušies pār mēru un rada problēmas. Lietojot antibiotikas kādas kaites ārstēšanai, bojā aiziet arī labie mikroorganismi, kas veic svarīgu darbu mūsu organismā. Tad jāņem palīgā labās baktērijas kapsulās. 

Svarīgā mikroflora

Jau pats nosaukums “anti-biotika” nozīmē – pret dzīvo. Tās palīdz uzveikt ne tikai slimību izraisītājus, bet arī nonāvē daļu labo mikroorganismu, kas rūpējas par mūsu labsajūtu un to, lai organisma sistēmas strādātu nevainojami.

Viens no biežākajiem nepatīkamajiem antibiotiku posta apliecinājumiem ir problēmas ar vēderu. Precīzāk – ar vēdera izeju. Mūsu barības vadu, kuņģi, zarnu traktu klāj sargājošās gļotādas, kas ir ļoti jutīgas. Ja kādu iemeslu dēļ tiek izjaukts balanss gremošanas sistēmā, mēs to tūdaļ izjūtam, un visbiežāk problēma izpaužas kā caureja jeb diareja.

Bieža, ūdeņaina vēdera izeja ir ļoti bieži sastopama blakus parādība bakteriālas infekcijas ārstēšanas gadījumā jeb tad, kad nepieciešams lietot antibiotikas.  

Kā jau noproti, caurejas iemesls ir labo baktēriju bojā eja un izdzīvot spējīgāko (diemžēl – ne tik labo) savairošanās pār mēru. Biežākie šādu mikroorganismu pārstāvji ir baktērijas un mikrobi, kas arī ikdienā dzīvo mūsu zarnās un neizraisa nekādas slimības vai simptomus. Taču ar antibiotikām izjauktās mikrofloras dēļ zūd labo un slikto mikroorganismu balanss, savairojas mikrobi, kas bojā zarnu sieniņu un pastiprina ūdens un sāļu izvadīšanu no organisma caur zarnām. 

Kā atgūt balansu?

Par laimi, lielākoties antibiotiku izraisīta caureja norit samērā vieglā formā, neprasot speciālu ārstēšanu, taču organisms tik un tā zaudē šķidrumu, sāļus, olbaltumu…

Lai atgūtu spēku, nepieciešams normalizēt gremošanas sistēmas darbību, bet to spēj paveikt tā sauktās labās baktērijas, ko satur probiotiskie līdzekļi. Vieni no tādiem ir uztura bagātinātāja BioGaia produkti, kas satur pienskābās baktērijas Lactobacillus reuteri DSM17938 (Protectis). Lactobacillus Reuteri DSM17938 (Protectis) varētu palīdzēt papildināt zarnu mikrofloru ar pienskābajām baktērijām. D vitamīns, kas ir uztura bagātinātāja “BioGaia” tablešu sastāvā var palīdzēt stiprināt imūnsistēmu.

20160313111203-24105.jpg

Ieteicamā diennakts deva - 1 košļājamā tablete vai 5 pilieni BioGaia ProTectis

Pilieni un košļājamās tabletes ar D3 vitamīnu piemērotas visai ģimenei. Pilienus var lietot jaundzimušie jau no pirmās to dzīves dienas, kamēr košļājamās tabletes var lietot bērni no 3 gadu vecuma un pieaugušie.

Lietojot antibiotikas, caureja biežāk piemeklē:

*ja nozīmētas plaša spektra antibiotikas; 

*ja nepieciešamas vairākas antibiotikas vienlaicīgi; 

*ja antibiotiku terapija ir ilgstoša; 

*ja cilvēkam ir kāda hroniska gremošanas trakta slimība; 

*ja antibiotikas lieto gados vecāks cilvēks; 

*ja kādu iemeslu dēļ ir pavājināta imunitāte;

Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu

20160314092437-47234.jpg

DivuMeituMamma DivuMeituMamma 13. Mar 2016, 12:08

Preparāts palīdz arī pašiem mazākajiem cīņā ar vēdera pūšanos un kolikām. Mūsu 2 mēnešu vecai mazulītei jau pēc divām dienām normalizējās vēdera izeja un uzlabojas miegs, jo gāzītes tagad daudz mazāk traucē iemigt un gulēt.