Kušš... Bērni guļ...

Kušš... Bērni guļ...

23. Jan 2018, 21:31 lauruxs87 lauruxs87

Klusums... neskan ne TV ne radio, tikšķ pulkstenis un pieaugušie sēž klusi, baidoties ka tik neizdara kādu skaļāku kustību un bērnus nepieceļ. Telefons uz klusumu, durvju zvans atslēgts. 

Nē šādi mūsu mājās nav. Protams neuzvedos mājās kā zilonis un skāli mūziku neklausos kamēr bērni guļ. Mēs dzīvojam centrā un klusi šeit nav. Patstāvīgi kāds aiz loga pīpina, vai regulāri dzirdama skaļa mūzika no mašīnas. Aizbrauc ātrās palīdzības auto.
Jau kopš piedzima dēls neradināju pie klusuma mājās, jo zināju ka dzīvojot uz skaļas ielas , tas nebūs iespējams. Vienīgais ko ieviesu bija konkrēts gulēšanas laiks, kuru arī šobrīd nav grūti ievērot, jo bērni ir pieraduši iet laicīgi gulēt. Protams ir mīnuss, brīvdienās ilgāk pagulēt nevarēs.

Runājot ar vairākām mammām esmu saskārusies ar to ka viņām bērni guļ klusumā. Un pat skaļāka trauku pārkrāmēšana var būt par iemeslu ka bērns pamožas.
Jā varbūt vienā ziņā ir labi, ka mājās ir klusums, kad bērni guļ. Taču vai tādejādi mēs neradām dikomfortu paši sev? Nedrīkst neko darīt , jāsēž klusu un nekādu skaņu un baidīties ka tik kāda skaļāka skaņa no ārpuses neuzmodinās bērnu.

zacc zacc 24. Jan 2018, 14:17

Man otrais bērns ir ļoti tramīgs gulētājs. Pirmie mēneši bija ļoti grūti, opcijas tikai 2: guļ rokās vai cieši blakus, vai brēc. Vēlāk jau sāka gulēt viens pats, bet modās pie katra troksnīša. Nestaigāju uz pirkstgaliem vienmēr, bet noteiktos laikos tomēr pats svarīgākais bija nodrošināt, lai viņš izgulētos. Ciemos gulēt nolikt arī bija grūti. Nezinu, ko es būtu varējusi darīt citādi, lai tas tā nebūtu. Pirmais bērns vienkārši gulēja kā lācis, varēju pat grīdu sūkt un lepoties, ka, redz, kā, nepieradinu pie klusuma 😀

lauruxs87 lauruxs87 24. Jan 2018, 09:54 lauvinja

Piekrītu. Jo man pazīstamās uz mani skatās dīvaini, kad sāku kā mājās man klusums nav kad bērni guļ. 😃 Un tad jau problēma sākas ka aiziet ciemos un nevar nolikt bērnu gulēt, jo tur nav klusums un pilnīga tumsa. Protams katrs jau dara kā viņam ir ērtāk.

lauvinja lauvinja 24. Jan 2018, 08:38

Ja kādam vecākam tīk ieradināt bērnu gulēt absolūtā klusumā arī pa dienu - lūdzu. Vai to vajag - diez vai.