Kur Latvijā var pabarot bērniņu?

Kur Latvijā var pabarot bērniņu?

26. Jan 2017, 01:01 Mamm.mamm Mamm.mamm

Ragavas jātaisa vasarā, rati - ziemā. Ņemot vērā šajā parunā pausto, Ziemassvētkiem un Jaunajam gadam sāku gatavoties jau pēc Lieldienām, bet dažādas vasaras aktivitātes plānoju jau pēc Jaunā gada.

Šovakar domāju, ka visi varētu kaut kur aizbraukt. Ne tālu. Tepat pa Latviju. Sāku domāt, kur lai brauc, lai vienlaikus mums pieaugušajiem būtu interesanti un zīdainim (līdz gadam) nebūtu nogurdinoši un garlaicīgi. Idejas jau dažādas, tikai man radās tās ļoti svarīgs jautājums: Kur lai bērnu pabaro?

Zinu, var barot mašīnā. Ārkārtas situācijā, protams, var krūti padot arī WC. Neviens no šiem variantiem man īsti pieņemams nešķiet. Kapēc tad paši neejam ēst publiskajās WC vai nedaram to mašīnās? 

Bija sižets TV, ka Talsos ir vairākas vietas, kur to var darīt netraucēti. Vai ir vēl kādas vietas Latvijā, kur var netraucēti pabarot bērniņu ar krūti?

zacc zacc 27. Jan 2017, 13:32

Bērnam uz galvas neko negribu klāt.
Daudz esmu barojusi brīvā dabā - visu pagājušo vasaru daudz laika pavadījām ārā. Negribēju lielāko bērnu turēt mājās vai sākt krāmēties ar pudelēm tikai tāpēc, lai neviens neredzētu, ka es baroju mazo ar krūti. Barošanas krūšturis, uz augšu paceļams krekliņš un jaciņa, kas nosedz riepu, un bez liekas tramīgas lūrēšanas apkārt baroju, kamēr lielākais bērnu laukumiņā spēlējās manā redzeslokā. Ne reizi neredzēju, ka kāds vaikstītos vai ko aizrādītu.
Daudz kur pārtinamās istabas ir kopā ar invalīdu tualeti... nepatīkami. Bet aukstā laikā pāris reizes esmu barojusi tur, jo ārā jau tad nevar. Mašīna ne vienmēr tad ir tuvumā (piemēram, Tērvetes pastaigu mežā). Vai tualešu priekštelpā - kur izlietnes, kājās stāvot.

nosiguldas nosiguldas 26. Jan 2017, 12:48

http://www.babyroom.lv/, ceru, ka Jums noderēs. Šīs māmiņas iecere ir izveidot aplikāciju, kurā varēs redzēt vietas, kurās var aprūpēt mazuli

26. Jan 2017, 11:28

Barot var jebkur,kur vien vēlas. Es vienkārši nedaudz piesedzos ar kokvilnas sedziņu ar caurumiņiem.

ziemelbriedis ziemelbriedis 26. Jan 2017, 10:23

vasarā siltā pavasarī uz soliņa, parkā, nekad mani šis jautājums nav traucējis, ja nav soliņa paņem rokās un pabaro.
ja uz soliņa kāds sēž pieklājības pēc var pajautāt vai netraucēs, bet visi atbalsta mazā ēdināšanu 😀

kristianna20 kristianna20 26. Jan 2017, 09:12

Rīgā lielajos tirdzniecības centros ir māmiņu istabas, tāda ir arī bērnu veikalā "Mothercare". Tur ir gan ērts dīvāniņš, lai mammai ērti, gan pārtinamā virsma, kur ir arī pūderīši un ziede, ja nu mazajam vajag uzsmērēt.

lauvinja lauvinja 26. Jan 2017, 09:10

Tik mazam bērnam svarīgākais ir būt kopā ar vecākiem, gari pārbaucieni nebūs interesanti un ilga vazāšanās pa muzejiem arī ne. Lai vai kā, es neredzu nekādu problēmu ar krūtsbarošanas realizāciju - mierīgi var pabarot mašīnā, klusā kafejnīcā kādā nomaļākā stūrītī, pie dabas krūts - paķer līdzi poledu uz kā piesēst vai saliekamo krēslu.

Ja krūtsbarošanas vieta ir tik liela problēma, tad atliek izvēlēties kādu gana gurntīgu viesu namu kā galamērķi, ērta istabiņa vai kotedža, vienmēr iespēja pēc pastaigas atgriezties pie civilizētām ērtībām un pabarot mazo. Viesu nama attālums no mājām tāds, lai var iespēt starp barošanām.